Nașterea minunii noastre la Wellborn Militari: Experiența unei cezariene programate, plină de emoții
Aș fi vrut să nasc la un spital de stat, așa cum am făcut-o la sarcina anterioară. Cu toate acestea, după ce am schimbat deja un medic, medicul meu actual a intrat în concediu pentru 2 săptămâni când aveam 38 de săptămâni de sarcină, așa că planurile pentru o cezariană programată au căzut.
Între timp, am mers la control la camera de gardă și am consultat diferiți medici, dar nu am găsit un medic care să fie dispus să programeze o cezariană pentru mine, mai ales că era a doua oară când urma să fac acest tip de intervenție, și îmi era teamă de complicatiile care pot apărea dacă aș fi așteptat prea mult sau dacă travaliul s-ar fi declanșat spontan. Astfel, am ales să nasc la spitalul Wellborn.
Vei citi:
As fi vrut sa nasc la un spital de stat
Am ajuns la Wellborn Militari
Mi-au adus bebelusul rapid pentru a-l atasa la san
Alte experiențe de naștere la Spitalul Elias din Bucuresti - povestite de mămici
As fi vrut sa nasc la un spital de stat
As fi vrut sa nasc la un spital de stat, ca la sarcina anterioara, insa dupa ce schimbasem deja o data medicul, actualul medic a intrat in concediu pentru 2 saptamani cand aveam 38 saptamani de sarcina, deci pica planul pentru o cezariana programata. Intre timp am mers la control la camera de garda la diversi medici, dar nu am gasit un medic care sa vrea sa ma programeze, fiind la a doua cezariana, si imi era teama de complicatiile care pot sa apara daca astept prea mult sau se declanseaza travaliul.
La Wellborn Militari au un pret foarte accesibil
Am fost foarte panicata si am inceput sa ma orientez catre alte maternitati in speranta ca voi gasi un medic cu care sa nasc. Si norocul (cu putin curaj din experiente similare ale unor gravidute care au ramas fara medici cand s-au inchis niste maternitati mari in Bucuresti in vara) m-a adus la Wellborn Militari. Am primit oferta de nastere, la 38s5z am avut consultul si la 39s2z am programat nasterea. Fata de alte maternitati private, aici am gasit un pachet de nastere la un pret mult mai accesibil, cam la jumatate fata de altele, gasiti pe site-ul lor Wellborn 4all. Chiar si cu niste costuri optionale de screening si alte teste pentru bebe, tot a fost un pret accesibil.
Am intalnit doamna doctor cu care urma sa nasc si mi-a dat o senzatie de liniste si incredere de la prima vedere. In ziua nasterii am ajuns la spital si am inceput sa completez actele de internare, sa fac analize, controlul preanestezic si cel cu neonatologul (lucruri pe care in mod normal se fac inainte, dar venind asa din scurt, a fost timp sa le fac acum). Totul a fost asa ireal, la fiecare pas ma gandeam daca asta chiar se intampla. La prima nastere a fost cezariana de urgenta, nu am avut timp sa procesez, acum stiam ziua/ora si am stat cu emotii. Am intrat in operatie, de la anestezie a inceput sa ma ia panica, sa tremur, sa imi vina sa vars (dar nu aveam ce, ca nu mancasem si bausem nimic inainte), am primit oxigen sa ma mai linstesc... Si a aparut pe lume minunea, l-am auzit cum plange si m-am calmat. Mi l-au adus sa ii dau un sarut si am facut si prima poza impreuna. Imediat dupa operatie am ajuns in salon, unde, chiar daca eram in continuare sub anestezie si conectata la monitorizare si toate cele, mi-au adus bebelusul si pus la san.
Mi-au adus bebelusul rapid pentru a-l atasa la san
Pentru mine a fost incredibil, la prima nastere nu am vazut bebelusul deloc in prima zi, a doua zi cu chiu cu vai urcam eu scarile sa il vad la alt etaj si abia in a 3-a zi mi l-au adus in camera. Acum, sa il vad asa repede langa mine, sa am ocazia sa il alaptez si sa il vad de cate ori vreau a contat foarte mult, am fost mai linistita si mai fericita. Ma puteam odihni si imi aduceau bebelusul la cerere, durerile de dupa nastere au fost mult mai ok, mai ales dupa ce primeam calmantele pe cateter, imi treceau de tot, nu ma asteptam sa am doar dureri usoare in primele zile. La prima nastere, la stat, imi aduc aminte cum plangeam de durere la fiecare verificare a uterului prin masaj. Medicii si tot personalul au fost foarte amabili, nu mi-a lipsit nimic, cu toate ca venisem cu bagajul dupa mine, nu am folosit din el decat hainele de externare, actele si dosarul cu analize.
Mancarea a fost foarte buna, atat cat s-a putut, cu cantitati mici si de dieta ca dupa operatie. Salonul a fost de 2 persoane, am avut o colega de camera foarte ok. Am avut baie in camera, camera spatioasa si cu o zona cu masuta si fotoliu pentru vizitatori, masuta de infasat, tv si consumabile la nevoie. Cel mai mult mi-a placut aparatul de incalzit care m-a ajutat sa scap repede de frisoanele dupa anestezie si patul electric reglabil, pe care puteam sa il ajustez mereu ca sa ma ridic mai usor, sa nu imi solicit prea mult abdomenul. Programul de vizita era aproape toata ziua, sotul meu a venit doar o data sa ne vada, ca trebuia sa stea cu fratiorul mai mare acasa, dar a fost de ajuns sa il vad chiar si asa putin.
Am stat 3 zile si ne-am externat amandoi, si eu si bebe, sanatosi. La externare am primit si cateva cadouri, voi face o alta postare despre ele. Per total a fost o experienta foarte placuta si ma bucur ca am ajuns aici.
Util de citit:
Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana
Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!
Alte experiențe de naștere la Spitalul Elias din Bucuresti - povestite de mămici
Am trecut 2 nașteri prin cezariană. In curand urmeaza a treia cezariană - experiența mea
Dupa 3 luni de repaus la pat am nascut un bebe in conditii de privat - cezariana la Spitalul Elias din Bucuresti
O naștere prin cezariană perfectă la Spitalul Elias, cu medici exemplari - experienta mea
Ad-Extra3:
Forumuri recomandate
Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.
Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.
autor: CBanu, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII