Cum să ai parte de o naștere în siguranță? Iată ce trebuie să știi
Nașterea este un moment cheie, un moment special, care se traduce simplu, printr-un singur cuvânt: viață! Este momentul în care tu îți cunoști cu adevărat bebelușul. Timp de nouă luni i-ai simțit fiecare mișcare și i-ai vorbit. Însă, odată cu venirea lui pe lume, îl poți atinge, îi poți simți mirosul unic și îl poți ține la pieptul tău!
Cum să ai parte de o naștere în siguranță? Iată ce trebuie să știi ...
Este momentul în care viața ta capătă un alt sens
Este punctul din care începi să înveți să fii părinte pentru copilul tău și cum să faci cele mai bune alegeri pentru siguranța lui. Pentru o naștere care să se producă în condiții de maximă siguranță, atât pentru tine, cât și pentru bebeluș, este important să optezi pentru o maternitate care să facă parte dintr-un spital multidisciplinar și care să ofere servicii medicale la cele mai înalte standarde.
Cum să învingi temerile apărute în timpul sarcinii?
Până la venirea pe lume a copilului, traversezi o perioadă plină de emoții, pentru că sarcina este o etapă unică, pe care fiecare femeie o trăiește diferit. Gravidele trec prin numeroase modificări hormonale, neurovegetative și metabolice, fapt care are un impact puternic asupra dispoziției. Unele cercetări chiar au concluzionat că, în perioada celor nouă luni de sarcină, în creierul gravidei se produc schimbări permanente.
Prin urmare, este firesc să apară diverse temeri în timpul sarcinii. Ești curioasă cum va arăta copilul tău, mai ales că i-ai putut vedea pentru prima dată chipul în ecografiile de sarcină, ești nerăbdătoare să îl ții în brațe, te gândești și te răzgândești în privința numelui. Stai cu inima strânsă la fiecare control la medicul obstetrician care îți monitorizează sarcina, pentru îți dorești din tot sufletul ca fătul să fie sănătos, să se dezvolte armonios, conform vârstei gestaționale.
Te întrebi mereu: „Mă voi descurca?”, „Voi fi o mamă bună?”, „Îmi voi da seama când bebelușul meu are nevoie de mine?”. Întrebări peste întrebări, pentru multe dintre ele răspunsul venind în timp. Însă, înainte de toate, te gândești la naștere. Cauți tot felul de informații, te documentezi, ești receptivă la experiențele altor mame, te liniștești pentru scurt timp, apoi iar te gândești: „Oare cum va fi momentul în care copilul meu se va naște?”, „Cum va fi experiența nașterii?”, „Cum să nasc: natural sau prin cezariană?”. Dincolo de toate aceste întrebări, este foarte important să nu te lași copleșită și să alegi ceea ce consideri că este cel mai potrivit pentru tine, astfel încât atât tu, cât și bebelușul, să fiți în siguranță.
Criterii de care să ții cont când alegi maternitatea
Indiferent dacă optezi să naști natural sau prin cezariană, alegerea maternității are un rol esențial pentru ca nașterea să se producă în condiții de maximă siguranță. Chiar dacă nu este o sarcină cu risc, aceasta decurgând normal până la termen, fără probleme, trebuie să ai totuși în vedere că pot apărea situații neprevăzute în timpul nașterii sau după naștere. În astfel de cazuri, este foarte important să ai alături de tine o echipă medicală foarte bine pregătită și cu experiență, care să intervină prompt, astfel încât viața ta și a copilului să nu fie puse în pericol.
De asemenea, maternitatea aleasă trebuie să dispună de săli de naștere moderne, dar și de un bloc operator foarte bine echipat, în cazul în care nașterea naturală nu este posibilă și se impune nașterea prin operație de cezariană. Astfel, este foarte important ca din echipa medicală să facă parte și medici specializați în anestezie și terapie intensivă, pregătiți să intervină atunci când este necesar.
La fel de important este ca maternitatea să dispună de o secție de Neonatologie modernă, unde lucrează cu medici cu experiență, care să îi ofere bebelușului tău cele mai buni îngrijiri medicale. În cazul în care nou-născutul vine pe lume prematur sau cu probleme de sănătate, acesta trebuie să fie atent îngrijit și monitorizat într-o secție de Terapie Intensivă Neonatală, care să dispună de aparatură modernă pentru susținerea funcțiilor vitale și care să îl ajute să se adapteze cât mai ușor la viața extrauterină.
Pe de altă parte, se vorbește foarte mult despre „ora magică” sau de „skin-to-skin” în prima oră de la naștere. Este important să știi dacă această procedură se practică în maternitatea în care optezi să naști. Și asta deoarece beneficiile așezării bebelușului pe pieptul mamei pentru cel puțin o oră, imediat după naștere, sunt semnificative. Astfel, nevoile de bază ale micuțului abia venit pe lume, respectiv protecție, căldură și hrană, sunt satisfăcute pe deplin. În plus, se creează o conexiune și mai profundă între tine și cel mic.
Maternitățile moderne oferă toate aceste servicii, punând siguranța mamei și bebelușului pe primul loc. Maternitatea SANADOR oferă acces viitoarelor mame la servicii complete de monitorizare a sarcinii și de naștere, precum și un spațiu modern de cazare, în rezerve cu sistem rooming-in pentru nou-născuți.
Maternitatea SANADOR dispune de un bloc de nașteri cu trei săli de naștere moderne și aseptice, astfel încât venirea pe lume a copilului să se producă în condiții de maximă siguranță. Bebelușii născuți la SANADOR sunt evaluați cu atenție și beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, asigurate de medici foarte bine pregătiți și cu o vastă experiență, în Secția de Neonatologie.
De asemenea, micuții beneficiază de screening auditiv și metabolic extins, precum și de consulturi interdisciplinare (pediatrie, neurologie, oftalmologie și ortopedie pediatrică), dacă este necesar. Bebelușii născuți prematur sau cu probleme de sănătate beneficiază în Secția de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Clinic SANADOR de susținere și supraveghere constantă a funcțiilor vitale, secția fiind dotată cu echipamente moderne, performante, astfel încât bebelușii să aibă o evoluție favorabilă.
De ce să alegi nașterea într-un spital multidisciplinar?
Un alt criteriu extrem de important de care ar trebui să ții cont atunci când alegi maternitatea în care vei naște este ca aceasta să facă parte dintr-un spital multidisciplinar. Adică dintr-un spital în care să se regăsească diferite specialități medicale și care să asigure linii de gardă nonstop. Doar în acest fel se poate interveni și se poate rezolva prompt orice problemă neprevăzută (cum ar fi, de exemplu, eclampsia sau placenta praevia, dar și alte complicații) ce poate apărea în timpul sarcinii, al travaliului, nașterii și chiar după naștere.
Pacientele care aleg să nască la Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, beneficiază de servicii integrate și complete de urmărire a sarcinii (consultații de obstetrică-ginecologie, analize de laborator, ecografii de sarcină, dar și alte investigații specifice), de naștere și de îngrijire a nou-născutului, în condiții de maximă siguranță. Echipele medicale, formate din medici cu diferite specializări, sunt foarte bine pregătite, au o vastă experiență și sunt gata să intervină ori de ori este nevoie, în funcție de caz.
De altfel, dacă nașterea se declanșează înainte de termen sau dacă apare o urgență medicală pe perioada sarcinii, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un Compartiment de Primiri Urgențe, cu 22 de linii de gardă care funcționează 24 de ore din 24, și cu flotă de ambulanțe și dispecerat proprii.
Pentru ca experiența nașterii să fie una cât mai frumoasă, de care să îți amintești cu drag, alege o maternitate modernă, cu servicii complete și integrate, cu dotări de ultimă generație și echipe medicale înalt calificate și empatice, care să îți ofere siguranță și confort.
autor: Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII