Săptămâna 35: Așa comunic eu cu bebe - jurnal de sarcină
Citind mai multe cărți de parenting și educație prenatală, am descoperit că este foarte important ca mama să comunice cu bebelușul din burtică încă de la începutul sarcinii. Acum, în săptămâna 35, experții spun că auzul bebelușului este dezvoltat, așadar este încă un motiv pentru ca mămica să "vorbească cu sine", așa cum spune băiețelul meu 😅.
Este clar că legătura intimă dintre mamă și copil apare încă de la momentul concepției, iar comunicarea, indiferent de forma ei, ajută la formarea legăturii de atașament, care se prelungește și după naștere. Ce îi comunicăm bebelușului din burtică?
Vei citi:
Legătura intima dintre mama și copil
Voi le vorbiți bebelușilor voștri?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MamadeAyan - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Legătura intima dintre mama și copil
Citind mai multe cărți de parenting si educatie prenatala am descoperit ca este foarte important ca mama sa comunice cu bebele din burtică încă de la începutul sarcinii, iar acum în săptămâna 35 experții spun ca auzul este dezvoltat, deci încă un motiv ca mami "sa vorbească singură" cum spune băiețelul meu😅. Este clar ca legătura intima dintre mama și copil apare încă de la momentul concepției, iar comunicarea indiferent de forma ei, ajuta la formarea legăturii de atașament care se prelungește și după naștere.
Ce îi comunicam? Despre ce îi vorbim?
Pai, despre orice! Despre el, despre voi, despre cât de dorit și așteptat este, despre loviturile lui neașteptate în ficat sau vezica😅 Ii putem povesti cum este vremea, putem juca și roluri, noi întrebam și tot noi răspundem. Aici poate interveni și tatăl, joc de roluri, citit de povești, povestit despre cum a fost ziua de lucru etc. Cum noi avem deja un frățior mai mare, normal ca pentru a nu fi socul venirii celui mic printre noi prea brutal, încă de la începutul sarcinii cei doi își vorbesc, iar legătură dintre ei, deși nu se cunosc fizic, este deja una frățească, de iubire: se împart jucăriile pe burtica mamei, se împarte o bucata de ciocolata cu mami etc. De fapt eu îl tot specific aici sub denumirea de "bebe", însă noi comunicând zilnic cu el, ne-am obișnuit deja sa îl strigam pe nume, Zian, iar asa și lui Ayan i-a fost mai ușor sa îl privească ca pe un membru al familiei și nu un bebe oarecare. 😍
Voi le vorbiți bebelușilor voștri?
Tot specialiștii susțin ca mesajele de iubire, fericire îi transmit endorfine copilului prin placenta și sânge, iar aceasta duce la un impact benefic asupra lui.Toate acestea oferă copilului încrederea ca "familia este aici pentru el, unde este protejat și iubit". Voi le vorbiți bebelușilor voștri? PS. Și sentimentele negative pot fi povestite copilului, deoarece mama se descarca de aceasta energie și se încarcă cu pozitivism de la bebe😍
► Citeste si: Al treilea trimestru de sarcină, trimestrul in care bebe si mami cresc vertiginos
Autor - MamadeAyan, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
Ad-Extra3:
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Noiembrie 2024)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 204
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII