Divorțul și afacerile comune: cum separăm viața de business de cea de familie - sfatul avocatului
Acest subiect este unul deosebit de important și necesită o abordare serioasă. O situație destul de frecventă este aceea în care soții sunt și parteneri de afaceri. Însă, deseori, aceștia nu acordă suficientă atenție drepturilor lor financiare și nu delimitează clar cotele de proprietate, ceea ce poate duce la nedreptăți în cazul unui partaj.
• Te invităm să citești mai departe articolul realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii, pentru a afla sfaturile prețioase ale doamnei Avocat Andreea Saveli, specializată în toate aspectele privind dreptul familiei.
Ce putem face dacă suntem și parteneri de afaceri, nu doar soți?
O soluție eficientă este să schimbăm regimul matrimonial într-unul de separație de bunuri. Prin acest regim, soții nu vor mai avea bunuri comune, ci fiecare va fi proprietar pe bunurile dobândite de el în mod individual.
Separarea de bunuri este un sistem legal care permite păstrarea independenței financiare și protejarea intereselor fiecărui soț
Prin adoptarea acestui regim, se evită riscul ca afacerile comune să fie afectate de un eventual partaj, iar fiecare soț își păstrează drepturile asupra proprietăților și asupra veniturilor obținute în mod individual.
Separarea de bunuri reprezintă o soluție viabilă pentru a separa viața de business de sfera familială, evitând conflictele și asigurând o distribuție echitabilă a activelor în caz de partaj.
Este esențial să acordăm atenția cuvenită aspectelor financiare și juridice pentru a ne proteja interesele și a asigura stabilitatea atât a afacerilor noastre, cât și a vieții noastre personale.
Autor: articol realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii & asistenta-juridica.ro (c) 2023
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII