Divorțul: Cum ne pregătim pentru proces? - sfatul avocatului

Divortul -  Cum ne pregatim pentru proces? - sfatul avocatului

Divorțul: Cum ne pregătim pentru proces? - sfatul avocatului

Divorțul și partajul pot aduce cu sine confuzie și stres, iar pregătirea adecvată este esențială pentru a face față acestor provocări. Lipsa informațiilor și a cunoștințelor te poate face să te simți nesigur și să iei decizii neinformate în timpul procesului de divorț și partaj.

• Te invităm să citești mai departe articolul realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii, pentru a afla sfaturile prețioase ale doamnei Avocat Andreea Saveli, specializată în toate aspectele privind dreptul familiei.

Consultă un avocat specializat în dreptul familiei

Pentru divorț, indiferent că ești cel care dorește să divorțeze sau cel care este pus în fața deciziei partenerului de a divorța, este important să cauți asistență legală și să ceri consultarea unui avocat specializat în dreptul familiei. Prin acest prim pas, îți vei cunoaște opțiunile și drepturile tale.

Dacă sunt implicați și copii minori în divorț, cu atât mai mult este important să știi cum decurg procedurile legale în instanță pentru ei.

Pregătirea probelor pentru proces

Aici, aș spune că nu este important să ai dreptate, ci este important să poți să dovedești că ai dreptate. Nu este necesar să ai certificatele de naștere și de căsătorie în original. De aceea, te încurajez ca atunci când te gândești la divorț, să ai pregătite fotocopii ale actelor de stare civilă (naștere și căsătorie).

Pentru divorț, poți aduce ca probe mesaje între părți, emailuri, înregistrări video și audio care, în anumite condiții, pot fi folosite în instanță.

Trebuie să ai un martor care să îți cunoască  

familia. Nu există restricții în procesul de divorț: martorul poate fi mama, tata, fratele sau oricine care îți cunoaște familia.

Protejarea copiilor - un angajament etern, chiar și în afara relației de cuplu!

Dacă sunt la mijloc și copii, atunci încărcătura emoțională este foarte mare. Este important să avem în vedere interesul copiilor și să nu aducem asupra lor frustrările noastre, să nu îi facem pe ei câmpul de luptă al răfuielilor noastre cu celălalt părinte.

Să nu uităm: chiar dacă nu mai suntem soți, parteneri, vom fi toată viața părinți.

Ad-Extra3:

Unde se depune cererea de divorț?

Cererea de divorț se depune la judecătoria de care aparține ultimul domiciliu comun al soților. Nu are importanță dacă este sau nu domiciliul din buletin. Indiferent de adresa din buletin, divorțul se va judeca la judecătoria de la ultimul domiciliu comun.

Procesele de divorț și partaj implică aspecte extrem de valoroase în viața ta, cum ar fi viața personală și copiii tăi. Atunci când nu ești suficient de bine informat și pregătit, ești expus riscului de a lua alegeri care nu îți servesc interesele și pot avea repercusiuni negative.

Este important să te pregătești bine înainte de a lua decizii legate de divorț și partaj. Astfel, îți protejezi interesele tale și ale familiei tale pe termen lung.

Autor: articol realizat în cadrul proiectului informativ-educativ DespreCopii & asistenta-juridica.ro (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Divort

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII