Lapte matern în cantități uriașe: o mamă de tripleți a răspuns criticilor și a demonstrat că se poate
Mama unor tripleți dezvăluie cantitatea impresionantă de lapte matern pe care trebuie să o producă pentru a-i hrăni pe toți cei trei bebeluși, în timp ce răspunde criticilor care au susținut că nu va fi capabilă să producă suficient pentru toți trei.
Vei citi:
Singurul lucru pe care l-am putut face pentru ei a fost să le ofer lapte
Am vrut să le arăt altor mame că este posibil și că poate fi frumos
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Singurul lucru pe care l-am putut face pentru ei a fost să le ofer pastrez laptele
Nina Dufrenne, în vârstă de 27 de ani, din Missouri, era în săptămâna a 29-a de sarcină când și-a adus pe lume tripleți Aubree, Emma și Louis, în luna ianuarie 2021. Bebelușii prematuri au fost transferați în unitatea de terapie intensivă neonatală (NICU) și intubați imediat după naștere.
"N-am putut să-i ating," a declarat ea pentru Today Parents, spunând că s-a simțit neputincioasă uitându-se la ei în incubatoare. "Singurul lucru pe care l-am putut face pentru ei a fost să le ofer lapte. Așa că m-am atașat emoțional de asta."
Dufrenne a enumerat câteva dintre reacțiile negative pe care le-a primit pentru dorința de a încerca alăptarea tripleților: "Nu prea vedem mame de tripleți care reușesc să alăpteze, dar puteți încerca" spunea un comentariu, în timp ce altul spunea: "Prin hrănirea cu biberonul, îi veți scoate mai repede din NICU."
Necunoscuții puneau la îndoială faptul că bebelușii vor putea "învăța să se atașeze la sân" după ce au avut tuburi de hrănire. De asemenea, s-au întrebat dacă era "realmente posibil să producă suficient lapte pentru toți trei." Alții au descurajat-o să alăpteze, afirmând că "nu va mai dormi niciodată" deoarece bebelușii ar solicita-o tot timpul.
Cu toate acestea, Dufrenne i-a hrănit cu succes pe fiecare dintre cei trei bebeluși, în timp ce frigiderul ei era plin de stive de lapte matern extras. "Hrănirea nu este o stradă cu sens unic. Mesajul este să nu pui niciodată la îndoială o mamă hotărâtă. Lăsați-ne doar să ne hrănim bebelușii" a scris ea.
Mii de oameni au împărtășit mesaje de susținere în comentarii.
"Acel depozit în congelator este legendar. Ești cu adevărat o campioană!!" a scris o persoană, în timp ce alta a adăugat: "Felicitări, mamă minunată. Ar trebui să sărbătorești fiecare ml și fiecare moment." "Este uimitor!" a exclamat altcineva. "Mi-a adus lacrimi în ochi, pentru că știu cât de multă muncă și dragoste ai depus în asta pentru cei mici."
Am vrut să le arăt altor mame că este posibil și că poate fi frumos
Mama a fost sinceră în legătură cu familia ei pe contul ei de TikTok, unde a dezvăluit că inițial era însărcinată cu cvadrupleți și că a suferit o pierdere a celui de-al patrulea copil.
Dufrenne și soțul ei, Nick, au și o fiică de doi ani, Elle, care este acum o surioară mai mare.
Într-un videoclip ulterior, ea a vorbit despre decizia de a alăpta tripleții, spunând că acum completează alăptarea cu lapte formulă pentru a face față nevoilor lor de alimentație.
Ea a explicat că extrăge/pompa lapte la fiecare două ore și jumătate timp de 25-30 de minute, iar apoi alăpta fiecare bebeluș la fiecare trei ore, timp de jumătate de oră între alăptări. Avea o pauză de aproximativ 15 minute înainte să înceapă din nou să extragă lapte.
"A fost un job full-time. Niciodată nu hrăneam doar un bebeluș" a povestit ea. "Cred că dragostea nu se măsoară în modul în care-ți hrănești bebelușul" a adăugat ea. "Cred că ești o mamă bună indiferent de alegerea ta. Asta e ceva ce mi-am dorit foarte mult să fac."
Dufrenne a declarat pentru Today Parents că alăptarea nu a fost întotdeauna ușoară pentru ea, deoarece suferă de sindromul ovarelor polichistice (PCOS), care afectează nivelurile hormonale ale femeilor și poate face alăptarea dificilă.
În săptămânile în care nu a putut produce suficient lapte, a folosit laptele matern pe care îl avea stocat în congelator.
„Când eram însărcinată, mi-a fost greu să găsesc surse care să mă învețe cum să alăptez tripleții”, a spus ea. „Am vrut să le arăt altor mame că este posibil și că poate fi frumos.”
Ad-Extra3:
12 - Ghid de alaptare
Ei bine DA - Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Problemele in alaptare exista: ghid complet si solutii care functioneaza
Contrar ideei ca alaptarea este o perioada idilica cand totul merge ca pe roate, alaptarea este pentru multe alte mamici o perioada de cosmar. Da, sa nu ne temem sa spunem pe nume acestui cuvant Inainte de a ignora problemele, mai bine le trecem in revista - declarand sincer ca desi alaptarea e foarte grea pentru multe mamici, cu determinare si informatie ca cea de mai jos, pot trece onorabil peste greutatile alaptarii. Stind ca prin alaptare oferim un cadou de sanatate bebelusului. Cel putin pana cand bebe implineste 6 luni sa ii oferim o alaptare exclusiva. Iata problemele ce pot apare in timpul alaptarii, o trecere in revista
Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII