Săptămâna 7 și testul surpriză după diagnosticul de endometrioză - jurnal de sarcină
Cu o luna in urma facusem o vizita la medic, care mi-a recomandat sa incerc sa raman insarcinata. Eu plecasem de acasa cu gandul ca este necesara o laparoscopie deoarece tocmai fusesem diagnosticata cu endometrioza. M-am dus la unul din ce mai buni medici (pe care il si recomand, daca va confruntati cu astfel de probleme - Dr. Ion Ionut) si..surpriza. Acesta nu m-a sfatuit sa intru in operatie, dupa ce pana atunci mi se recomandase acest lucru.
- vei citi:
Tocmai fusesem diagnosticata cu endometrioza
Luna urmatoare m-am trezit gravida
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii mihaelexandra - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Tocmai fusesem diagnosticata cu endometrioza
Aveam doar un test pozitiv, asa ca trebuia sa merg la medic pentru confirmarea sarcinii si sa ma asigur ca totul este in regula.
Cu o luna in urma facusem o vizita la medic, care mi-a recomandat sa incerc sa raman insarcinata. Eu plecasem de acasa cu gandul ca este necesara o laparoscopie deoarece tocmai fusesem diagnosticata cu endometrioza. M-am dus la unul din ce mai buni medici (pe care il si recomand, daca va confruntati cu astfel de probleme - Dr. Ion Ionut) si..surpriza. Acesta nu m-a sfatuit sa intru in operatie, dupa ce pana atunci mi se recomandase acest lucru.
Endometrioza este o afecțiune în care țesutul care normalmente căptușește uterul, numit endometru, crește în afara uterului. Aceasta poate afecta în principal zonele din jurul uterului, cum ar fi ovarele, trompele uterine, peretele pelvin și alte organe din apropiere. Cu toate acestea, endometrioza poate afecta și alte zone ale corpului.
În mod normal, endometrul crește în fiecare lună în uter și este eliminat prin menstruație în cazul în care nu a avut loc o fertilizare a ovulului. În cazul endometriozei, țesutul endometrial care se află în afara uterului nu poate fi eliminat în mod normal și poate duce la inflamație, durere și formarea de aderențe sau chisturi.
Simptomele endometriozei pot varia de la femeie la femeie, dar pot include dureri menstruale intense, dureri pelvine cronice, dureri în timpul actului sexual, sângerări abundente sau neregulate și dificultăți în a rămâne însărcinată.
- citeste mai multe detalii despre endometrioza aici.
Luna urmatoare m-am trezit gravida
M-am gandit sa astept sa treaca sarbatorile de iarna si sa mai merg la un control pentru a verifica evolutia chisturilor, iar apoi sa ma gandesc daca este in regula sa raman sau nu insarcinata (auzisem prea multe povesti descurajatoare legate de sarcina cu endometrioza). N-am apucat sa ma gandesc prea mult, ca luna urmatoare m-am trezit gravida.
In saptamana a 7-a m-am intors la dnul doctor, care mi-a confirmat sarcina si ca aceasta este in regula. In plus, chiar s-a bucurat. Mi-a spus, foarte simplu, ca de acum nu imi mai ramane decat sa astept sa treaca timpul...
Citeste mai departe - Endometrioza: simptome, cauze și tratament
Autor - mihaelexandra, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Ad-Extra3:
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de August 2023)
Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII