Săptămâna 26 și experiența mea cu testul de toleranță la glucoză - jurnal de sarcină
Joi, ce tocmai a trecut, m-am prezentat frumos la clinica pentru a-mi face testul de toleranță la glucoză.
Mi-a fost recomandat și la prima sarcină. Am avut ceva emoții, recunosc, pentru că atunci când l-am făcut prima oară mi-a fost extrem de rău, am leșinat de 2 ori. 😅🩺
- vei citi:
Mi s-au recoltat 3 probe
Am dat peste niste asistente foarte dragute
Deja ma lua cu o ameteala
Nu am aflat inca rezultatul
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Jurnal de sarcina
- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii ganganie8 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii
Mi s-au recoltat 3 probe
Joi ce tocmai a trecut m-am prezentat frumos la clinica pentru a-mi face testul de toleranta la glucoza. Mi-a fost recomandat si la prima sarcina. Am avut ceva emotii, recunosc, pentru ca atunci cand l-am facut prima oara mi-a fost extrem de rau, am lesinat de 2 ori. Si de data aceasta, mi s-au recoltat 3 probe - una pe nemancate, a doua la o ora de la ingerarea glucozei, a treia la doua ore.
Testul de toleranță la glucoză în sarcină (TTG) este un test medical utilizat pentru a evalua modul în care organismul unei femei însărcinate procesează glucoza (zahărul din sânge). Acest test este efectuat pentru depistarea diabetului gestațional, o afecțiune în care nivelul de zahăr din sânge devine anormal de ridicat în timpul sarcinii.
În timpul testului de toleranță la glucoză în sarcină, femeii însărcinate i se administrează o soluție concentrată de glucoză pe cale orală, după care se iau mai multe probe de sânge la intervale regulate de timp. Prima probă de sânge este prelevată înainte de a consuma soluția de glucoză, iar apoi se iau alte probe la anumite intervale de timp, de obicei la 1, 2 și 3 ore după administrarea soluției.
Rezultatele testului de toleranță la glucoză în sarcină pot indica prezența diabetului gestațional sau a unei toleranțe anormale la glucoză. În cazul în care rezultatele sunt anormale, medicul poate recomanda teste suplimentare pentru a confirma diagnosticul și pentru a stabili un plan de tratament adecvat pentru gestionarea diabetului gestațional - conform Desprecopii.com
Am dat peste niste asistente foarte dragute
Prima oara mi s-a masurat glicemia cu aparatul cu sange din deget, apoi o asistenta mi-a recoltat din brat prima proba de sange. In acest timp, o alta asistenta imi pregatea 2 pahare cu apa, in care a dizolvat cele 75 g de glucoza. Vorbim, glumim, aa, e buna, e dulce, ca in sarcina asta am mancat un camion de dulce... bun, mi se spune sa beau solutia incet, in decursul a 10 minute. Ies pe hol sa ma delectez cu cele doua pahare de apa dulce. Primul era chiar gustos, poate pentru ca mi-era sete si ce e drept, extrem de foame. Al dolea abia a intrat, era extrem de dulce fata de primul. Dupa ce termin de baut solutia, urc la etajul 1 pentru a mi se recolta pentru cultura de col uterin. Si pentru ca am cerut medic, a fost nevoie sa-mi fac programare pentru un consult.
Deja ma lua cu o ameteala
Deja ma lua cu o ameteala, un val de caldura mi-a cuprins corpul. Anunt medicul respectiv ca am o usoara ameteala si vorbim despre sarcina. Nu e medicul care imi urmareste sarcina, dar am vorbit despre infectiile pe col uterin, din urina, mi s-a efectuat si o ecografie. Bebelina a crescut, are aproape 1 kg la 26 de saptamani, e voinica, e sanatoasa si extrem de activa. Nu a stat nicio clipa cat timp dr a plimbat sonda ecografului pe burtica. Dupa ce aflu lucruri despre pretioasa bebelina, cobor sa mi se recolteze proba a doua. Tinand cont ca intre timp am fost la gineco, aceasta prima ora a trecut repede. Ei, a doua ora a durat o vesnicie. Imi suna putin capul, urechile imi tiuiau. Imi pusesem un serial pe telefon, dar nu am reusit sa ma concentrez, asa ca l-am inchis. In schimb, am urmarit oamenii care treceau pe la receptie pentru consultatii si analize, citeam afisele de pe pereti. Si uite asa, a sosit timpul sa mi se recolteze proba a treia.
Ad-Extra3:
Nu am aflat inca rezultatul
Incepusem sa-mi revin. Din fericire, am reusit sa ajung acasa pe picioarele mele dupa efectuarea testului. Pot spune ca nu am putut sa ma apropii deloc de dulce in ziua aia, eram satula de cele 75 de grame de glucoza consumate dimineata. Am dormit si o ora la amiaza, atat de bine, ca niciodata. O cafeluta mica mi-a redat buna dispozitie si apoi am scos fratiorul mai mare in parc. Din pacate, nu am aflat inca rezultatul, stau cu asa emotii, pentru ca am o eroare la cont. Aflu maine abia, azi fiind inchis la clinica.
► Citeste aici despre Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)
Autor - ganganie8, o mamica de la Desprecopii - publicat aici
Despre somnul in timpul sarcinii mai cititi
Pozitii corecte de somn in timpul sarcinii
Gravidute, atentie la dormitul pe spate
Somnul si sarcina
Ajutoare naturale impotriva insomniei
Somniferele scurteaza viata
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.
Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.
Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:
Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag
In burtica mamei: ce aude bebelusul Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima
Retardul de crestere intrauterina
Sapte pacate ale sarcinii
Principalele etape ale dezvoltarii fetale
Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu
Noua luni... in mintea unui barbat
Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica
Dopul gelatinos
Ce culoare vor avea ochii bebelusului?
Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani
Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)
Momente cheie in sarcina
Sarcina prelungita
Cand vine barza?
Calculul datei nasterii
Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?
Dezvoltarea intrauterina a bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.
► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2023)
Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA
autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII