Cum se folosesc cu succes pompele de sân?

Cum se folosesc cu succes pompele de san?

Cum se folosesc cu succes pompele de sân?

Extragerea laptelui din sân este necesar pentru calmarea sânilor angorjați sau pentru a menține lactația atunci când mama se întoarce la serviciu. Pe scurt, extragerea laptelui presupune colectarea laptelui din sân manual sau cu pompa.

Dar mai multe detalii și informații utile despre folosirea cu succes a pompelor de sân ne oferă doamna Anca Bălășoiu, moașă licențiată.

Cum se face extragerea manuală a laptelui matern?

Extragerea manuală se face cu mâna, fiind cea mai economică opțiune pentru mamă, dar necesită practică până se obișnuiește cu ea. Uneori poate să nu fie cea mai recomandată metodă pentru o mamă activă și mai comodă.

Extragerea laptelui cu pompa de muls manuală

Extragerea laptelui cu pompa de muls se poate face cu o pompă manuală sau cu o pompă electrică.

Pompele manuale sunt o alegere bună, pentru că sunt portabile, sunt ușor de asamblat și dezasamblat, sunt la prețuri accesibile și sunt recomandate celor care vor să extragă laptele mai rar.

Utilizând o pompă pentru sân Chicco, copilul tău va putea beneficia de toate avantajele hrănirii cu lapte matern, chiar și atunci când nu poți fi lângă el. Statisticile spun că procentul mamelor din România care decid să-și hrănească bebelușul cu lapte matern este de 12%. Unul dintre motivele frecvent întâlnite în care mamele renunță la alăptare este faptul că sunt nevoite a se reîntoarce la serviciu mai devreme decât și-ar dori.

Pompa de sân manuală Chicco este una dintre cele mai bune alegeri, datorită eficienței și confortului maxim oferit mamei în perioada delicată a alăptării.

Extragerea laptelui cu pompa de muls electrică

Pompa electrică este o investiție bugetară mai mare, în schimb se obține viteză și ușurință în utilizare. Acestea variază: pot fi simple sau duble, adică pentru ambii sâni, pot fi și de uz casnic sau de uz medical. De obicei au programe pentru masaj, iar presiunea și sucțiunea pe care o exercită asupra sânului sunt diferite, pentru că au module care pot fi schimbate în acest sens.

Pomparea laptelui matern cu ajutorul unei pompe electrice pentru sân este utilă pentru a păstra beneficiile laptelui matern chiar și în situațiile speciale pe care le-am menționat deja: reluarea activității la locul de muncă, bebeluși care nu prind sânul, sâni umflați sau foarte plini, producție slabă care trebuie stimulată.

Pompa electrică Chicco este confortabilă, datorită poziției relaxate în timpul pompării dar mai ales eficientă într-un mod natural, datorită celor 2 faze de sucțiune:

Faza 1 - ejecția laptelui: pornește cu un ritm rapid pentru a stimula curgerea laptelui, cu o presiune de la 60 până la 187,5 mmHg.
Faza 2 - pomparea: după două minute pomparea laptelui devine mai lentă și mai intensă pentru a stimula faza nutritivă, cu o presiune de la 60 până la 265,5 mmHg.

Dacă mama folosește o pompă de muls, este posibil să aibă nevoie și de recipiente de colectare și de stocare. De obicei acestea vin la pachet cu pompa și se găsesc în kit-ul pompei.

La Chicco găsești cele mai bune pompe de sân manuale și electrice, așa că alegerea produsului potrivit nu va fi una grea.

Cum și când este de preferat să extragă mama laptele?

Laptele se extrage de preferat dimineața, pentru că mama este mai relaxată. Se recomandă să se extragă după alăptat atunci când sânul este angorjat și copilul nu reușește să sugă suficient sau să golească sânul în așa fel încât mama să se simtă în zona de confort.

Atunci când se extrage laptele, mama trebuie să se așeze confortabil, trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun, trebuie să se asigure că pompa este curată, sterilizată, mai ales dacă dorește să ofere laptele copilului sau dorește să-l depoziteze în congelator, să aplice pe sân căldură, să maseze sânii, poate chiar să frece mamelonul între degete.

La prima extragere se introduce sânul în mijlocul conului pompei și se pompează ușor pentru a stimula fluxul laptelui. Este normal să existe o perioadă de adaptare pentru mamă din momentul în care începe să extragă și să nu reușească - mai ales la primul muls - să extragă prea mult lapte.

Ce cantitate de lapte poate extrage mama la un muls?

Cantitatea de lapte extras poate să varieze de la un muls la celălalt. De asemenea, de la o masă la alta sau chiar de la o zi la alta și depinde de greutatea fătului, de cât de confortabil se simte mama, de perioada zilei în care mulge.

Un copil alăptat cu vârsta între 1 și 6 luni, bea în medie 750-900 ml / 24 de ore. Dacă femeia alăptează bebelușul, va extrage în mod natural mai mult lapte decât am putea extrage cu pompa.

Cu pompa electrică, mai ales dacă este o pompă electrică dublă, laptele poate fi colectat în 10-15 minute. Dacă folosim o pompă manuală, colectarea laptelui se va face între 20:30, dar bineînțeles, sunt mult mai mulți factori implicați.

Trebuie să fim precaute atunci când extragem laptele dacă fluxul s-a oprit, pentru că acesta poate duce la o creștere a cantității de lapte, a debitului și la o cantitate de lapte produsă excesiv de către organism.

Cum se spală și usucă componentele unei pompe?

După utilizare se desfac componentele pompei, se spală cu apă și detergent neagresiv pentru părțile moi. Supapa, inclusiv părțile interioare, se spală cu mâna sau cu o perie ușoară care să nu zgârie componentele, se clătesc sub jet de apă caldă sau apă rece și se pun la uscat pe un prosop curat sau pe șervețele de hârtie. Nu se șterg componentele cu prosoape, textile sau cu șervețele de hârtie, nu se usucă în chiuvetă.

După uscare se asamblează și se depozitează. Depozitarea se face numai după uscarea completă a componentelor acesteia.

Chicco este întotdeauna alături de mame, punându-le la dispoziție tot ceea ce este necesar unei alăptari îndelungate, astfel încât micuța minune să beneficieze de toate avantajele unei hrăniri sănătoase.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII