10 lucruri despre creșterea fetelor pe care mamele și-ar dori să le știe cât mai devreme

10 lucruri despre cresterea fetelor pe care mamele si-ar dori sa le stie cat mai devreme

10 lucruri despre creșterea fetelor pe care mamele și-ar dori să le știe cât mai devreme

Creșterea unei fiice poate fi o provocare ce-i drept, dar și o experiență absolut minunată. În timp ce îți crești fiica, poți fi o influență puternică în viața ei, ajutând-o să dezvolte abilitățile și calitățile necesare pentru a face față provocărilor vieții cu ușurință și încredere.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îți crești fiica astfel încât să poată depăși problemele vieții cu ușurință:

Vei citi:
Păstrează liniile de comunicare deschise
Dacă nu ești jenată, nici ea nu va fi
Încurajează rezolvarea problemelor
Învață-ți fiica să facă voluntariat
Oferă-i abilități practice de viață
Învață-ți fiica mai multe despre autoapărare
Matematica contează
Expune-o într-o lume diversă
Călătoriile dau lecții de viață
Promovează independența financiară

Păstrează liniile de comunicare deschise

În general, nu există o diferență semnificativă între provocările de creștere ale fetelor și băieților. Ambele sexe trec prin perioade de creștere rapidă, iar aceste perioade pot fi asociate cu anumite dificultăți, cum ar fi dureri de creștere și oboseală. În plus, atât băieții cât și fetele pot întâmpina probleme de sănătate legate de creștere, cum ar fi tulburări hormonale sau probleme de nutriție.

Cu toate acestea, există unele diferențe biologice și sociale între băieți și fete care pot afecta experiența lor de creștere. De exemplu, fetele pot fi mai sensibile la schimbările hormonale și pot experimenta schimbări fizice mai dramatice, cum ar fi dezvoltarea sânilor și începutul menstruației. În plus, fetele pot fi supuse unor presiuni sociale și culturale mai mari pentru a se conforma anumitor standarde de frumusețe și greutate.

Indiferent ce poate face fiica ta sau ce se întâmplă cu ea, asigură-te că știe, că poate oricând să-ți vorbească sau să te sune pentru sprijin și dragoste necondiționată. Asigură-te că fiicei tale nu îi este frică să vină la tine pentru ajutor - să zicem, să o iei cu mașina dacă a băut ceva la o petrecere sau are nevoie de sfaturi pentru a face față unui conflict social tulburător.

Dacă nu ești jenată, nici ea nu va fi

De la o vârstă fragedă trebuie să învățăm să vorbim mereu sincer și deschis despre toate problemele corpului. Această deschidere poate ajuta o fată să-și dezvolte o imagine corporală sănătoasă și încrederea în sine.

Încurajează rezolvarea problemelor

Mai ales în anii de gimnaziu, să știi că nu este treaba ta să rezolvi problemele fiicei tale. Când vine la tine plângându-se de ceva, întreab-o dacă vrea doar să se descarce sau dacă vrea să o ajuți la rezolvarea problemei. Nouăzeci la sută din timp, are nevoie doar de un loc sigur în care să se descarce. Și la această vârstă, a învăța să aibă grijă de lucruri pe cont propriu le învață pe fete atât independența, cât și un simț al competenței care este foarte valoros pentru ele.

Ad-Extra3:

Învață-ți fiica să facă voluntariat

Una dintre cele mai bune moduri de a face asta: lucrează alături de ea, experimentați ceva împreună și lăsați să dea înapoi comunității. Voluntariatul le ajută să devină ființe umane incredibile.

Oferă-i abilități practice de viață

Pregătește-ți fiica pentru succes cu lecții despre cum să devină adult: cum să schimbe o anvelopă, să folosească unelte, să tundă gazonul, să gătească, să scotă petele de pe lucruri, să identifici diferite bucăți de carne, să pregătească o masă bună, să folosească mijloacele de transport în comun, să înoate, să se îmbrace modest și să fie în siguranță.

Învață-ți fiica mai multe despre autoapărare

Fetele trebuie să știe cum să se apere oricând este necesar împotriva oricui. Mergi cu ea la cursuri de autoapărare pentru început. Autoapărarea este mai mult decât mișcări fizice. Nimeni nu are voie să le rănească trupurile, niciodată, iar din punct de vedere emoțional, trebuie să fie responsabile pentru ele însele... să nu lase pe alții să le manipuleze.

Matematica contează

Efortul fetelor la matematică scad devreme în școala elementară. Cercetările susțin ipoteza, arătând că abilitățile și cunoștințele de matematică ale fetelor sunt egale cu ale băieților, dar ele nu urmează studii avansate și cariere STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în același ritm. Este vorba despre așteptări și percepție: fetele nu cred că sunt la fel de bune ca băieții la matematică. Așa că, provoacă această credință în fiica ta și păstrează-ți așteptările ridicate! De asemenea, este important să pui în legătură fetele cu modele STEM și să te asiguri că primesc feedback util de la școală (cum ar fi laude pentru efortul lor, nu pentru capacitatea lor înnăscută).

Expune-o într-o lume diversă

Permite fiicei tale să petreacă timp și să experimenteze oameni care au viziuni politice, religioase și despre lume diferite de ale tale, în special cu membrii familiei care o iubesc. Este cel mai bun mod de a insufla toleranță față de alte puncte de vedere și de a învăța cum să se ridice cu respect pentru propriile convingeri.Acesta, desigur, înseamnă că trebuie să arătăm prinpropriul exemplu că ele pot avea opinii diferite de noi. Nu este întotdeauna ușor pentru părinți, dar se merită pe termen lung.

Călătoriile dau lecții de viață

Voiaj! Este o lume mare acolo și viața ar trebui să fie plină de aventură. Călătoriile întăresc atâtea alte lecții pe care vrei să le învețe fiica ta, despre toleranță, diversitate, independență, managementul timpului și banilor, chiar și despre siguranță și autoprotecție.

Promovează independența financiară

Multe fete se simt incomod în luarea propriilor decizii financiare – și nu se așteaptă să se simtă încrezătoare în a lua aceste decizii bune/corecte când vor crește. Așa că învață-ți fiica cum să gestioneze banii: arată-i cum să-și înregistreze cheltuielile pe o foaie de calcul simplă, astfel încât să poată vedea unde se duc toți banii ei câștigați cu greu și cum să economisească pentru lucrurile pe care le dorește sau de care are nevoie. Când copiii plătesc pentru lucrurile lor din banii lor, au mult mai multă grijă de acestea, iar aceasta este, de asemenea, o lecție valoroasă.

Numai mamele pot intelege: 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata

Se spune ca uitarea este binecuvantare. Si cred ca asa este, probabil mama natura a randuit uitarea in mintea oamenilor pentru a-i ajuta sa treaca peste experiente dureroase, pentru a le regenera spiritul si a le face loc pentru noi amintiri. Insa exista lucruri pe care nu vreau sa le uit, indiferent de anii pe care-i voi mai aduna...

Motivul pentru care amintirile acestea mi s-au lipit de cele mai intime structuri ale memoriei mele, de unde n-ar putea fi vreodată înlăturate fără daune ireversibile, ține de mai mulți factori. Pe de o parte, sunt amintiri pe care nu le pot uita la modul obiectiv, așa cum n-ai putea vreodată uita să te trezești dimineața. Sunt momente de viață care mi-au fundamentat noua identitate de mamă, care au format, într-o țesătură complicată și nebănuită, big-bangul care a dus la nașterea universului meu matern.

Dar poate ca numai mamele pot intelege asta. Citeste 6 Lucruri pe care nu vreau sa le uit niciodata...  să legene prunci semiadormiți și să cânte, până la senzația de saturație maximă, ”bate vântul frunzele” ... articolul complet AICI

Despre meseria de mama, merita citit si:

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII