Provocările organismului la începutul primăverii și 4 metode de a consolida sistemul imunitar
Când se schimbă anotimpul, răspunsul sistemului nostru imunitar se poate schimba și el.
Având în vedere munca incredibil de importantă a sistemului imunitar, adesea nu îi acordăm atenția de care are nevoie sau merită. Sistemul imunitar este sistemul natural de apărare al corpului, combate microbii atunci când încearcă să ne invadeze, ucide virusurile, luptă împotriva infecțiilor și ne menține bine în general. Chiar dacă acest sistem se descurcă destul de bine pe cont propriu, nu strică să-i oferim un ajutor atunci când putem. Și fiindcă am intrat deja în sezonul de primăvară, este un moment la fel de bun ca oricare altul! Dacă vrei să te simți cât mai bine posibil și să te ferești de bolile ce pot apărea, aruncă o privire la acest ghid despre cum poți sa îți consolidezi - în continuare - sistemul imunitar.
1. Concentrează-te pe alimentație
Primăvara - sau orice schimbare de anotimp - este un moment minunat pentru a te concentra pe schimbarea alimentației. Odată cu vremea caldă, este mai ușor să consumi mai multe fructe și legume. O alimentație sănătoasă este deosebit de importantă în consolidarea sistemului imunitar, astfel, dacă obții suficiente fibre, vitamina C și apă în dieta ta normală, îți vei redirecționa sistemul imunitar și întregul corp către o sănătate mai bună.
2. Ia puțin aer curat - ieși la plimbare!
Aerul proaspăt este bun nu numai pentru organism ci și pentru sănătatea generală. Acesta îți umple corpul cu oxigen și te ajută să te simți mult mai plin de viață și energie. Și, desigur, aerul proaspăt este bun și pentru sănătatea ta mintală. Când vine vorba de sistemul imunitar, aerul proaspăt îmbunătățește funcția generală și, de asemenea, ajută la întreruperea conexiunii minte-corp. Dacă vrei să lupți împotriva bolilor și să îți menții starea de spirit (ceea ce cu siguranță funcționează mână în mână), atunci aerul proaspăt ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică.
3. Concentrează-te pe îngrijirea preventivă
Nu aștepta până când te îmbolnăvești! Dacă vrei cu adevărat să fii bine, atunci prevenirea este secretul. Mergi la un control, mergi regulat la sală, cere sfatul unui profesionist din domeniul sănătății. Elaborarea unui plan de asistență medicală preventivă este o modalitate excelentă de a opri boala înainte ca aceasta să provoace probleme în viața de zi cu zi.
4. Ia un complex de vitamine cu rol în susținerea capacității de apărare a organismului
Din nou: nu aștepta până când te îmbolnăvesti pentru a lua vitamine. Vitamina C ar trebui să facă parte din rutina ta zilnică. Deficitul de vitamina C a fost asociat cu o creștere a frecvenței și duratei răcelilor. Carența acestei vitamine favorizează dezvoltarea infecțiilor de orice tip, iar sistemul imunitar slăbit poate agrava orice infecție. Pericolul este mai mare la persoanele mai în vârstă, în cazul cărora această slăbire este mai accentuată. Cunoscută și ca acid ascorbic, vitamina C are mai multe roluri în organism, însă cel mai important este în întărirea sistemului imunitar.
Vitamina C nu poate fi însă sintetizată sau stocată de organismul uman. În acest sens, necesarul de vitamina C va fi asigurat printr-o alimentație adecvată și cu ajutorul suplimentelor nutritive. Vitamina C ajută așadar la funcționarea optimă a sistemului imun, reducerea oboselii și extenuării, îmbunătățirea absorbției fierului, funcționarea normală a metabolismului și protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.
Infecțiile respiratorii sunt cel mai răspândite în timpul sezonului rece, dar și primăvară. Tot atunci se înregistrează și cele mai scăzute niveluri de vitamina D în organism. Se pare că forma activă a vitaminei D stimulează celulele sistemului imunitar să lupte împotriva microbilor. Prin urmare, vitamina D poate influența răspunsul sistemului imunitar în fața diverșilor factori de mediu. Mai mult, studiile arată că vitamina D intensifică funcțiile sistemului imunitar de până la 5 ori.
Vitamina D contribuie, de asemenea, la menținerea nivelului normal de calciu din sânge și la menținerea funcției normale a mușchilor, nu doar a sistemului imunitar.
Dar, pe lângă vitamina C și D, mai este important și zincul. Zincul este antioxidant, reglează nivelul de vitamina A și este important în dezvoltarea creierului, reglarea metabolismului și întărirea sistemului imunitar. Mineral esențial pentru organism, zincul aduce numai beneficii.
Organismul are nevoie de zinc pentru a activa celulele T, adică limfocitele folosite de sistemul imunitar. Aceste celule nu numai că sunt responsabile pentru reglarea răspunsului imun, însă totodată atacă și celulele infectate, protejând astfel organismul.
Proimmunity Max Extended Release - Imunitate la puterea a treia
Proimmunity Max Extended Release sub formă de comprimate filmate, este un supliment alimentar cu eliberare prelungită (în 8 ore), nu conține zahăr și reprezintă un complex de vitamine și zinc cu acțiune sinergică în susținerea sistemului imunitar.
Beneficii Proimmunity Max Extended Release:
• Crește rezistență organismului la infecții.
• Stimulează sinteză de anticorpi.
• Ajută organismul să se refacă după perioada de boală.
Proimmunity Quercetin Plus - Imunitate cu IQ ridicat
Proimmunity Quercetin Plus capsule este un supliment alimentar ce conține un complex de 4 ingrediente cu rol în susținerea capacității de apărare a sistemului imun și îmbunătățirea rezistenței organismului la agresiunea microorganismelor asigurând funcționarea în condiții optime a acestuia.
Proimmunity Quercetin Plus capsule conține estract de Sophora japonica standardizat în quercetina, extract de Pelargonium sidoides, vitamina D3 și zinc cu rol în susținerea capacității de apărare a organismului.
Beneficii Proimmunity Quercetin Plus
• Crește capacitatea de apărare a organismului.
• Ajută organismul să formeze multe tipuri de anticorpi.
• Susține imunitatea.
• Bogat în flavonoide antioxidante.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII