După o sarcină cu risc de moarte fetală am născut prin cezariană la Spitalul Universitar. Acum îmi pot ține puiul în brațe - experienta mea
Am născut o fetita de 2,5 kg "mică dar viguroasa", acestea au fost cuvintele doamnei prof. Nașterea a fost o experienta frumoasa, și deși am stat internata 2 săptămâni și puțin, la Spitalul Universitar din Bucuresti am fost foarte atent îngrijită. Bebelina mea la fel, am fost învățată sa o îngrijesc corespunzător. Eu am fost atent îngrijită. Atât dna prof, cât și personalul de la neonatologie și lăuzie au fost de nota 10.
Deși am avut o sarcina extrem de grea cu numeroase complicații (hipertensiune, diabet gestational, anemie primara, incompatibilitate de rh, trombofilie și toxiinfecție alimentara) am rămas cu o amintire frumoasa și cu o fetita minunată de care ma bucur în fiecare zi.
Și știu, ca dacă nu ajungeam pe mâinile doamnei prof și la Spitalul Universitar, astăzi nu îmi țineam copilul în brate. Recomand din suflet nașterea la Spitalul Universitar și sfătuiesc toate viitoarele mămici sa fie atente la semnalele corpului lor. Complicațiile din sarcina necesita o monitorizare atenta!
Vei citi:
La 17 săptămâni am început sa simt o presiune și palpitații la inima
În săptămâna 22 mi-a ieșit o anemie primara
La 27 de săptămâni am descoperit și diabetul gestational
Auzeam constant "risc de moarte fetala"
La 37+4 am fost bagata în cezariană de urgență
Recomand din suflet nașterea la Universitar
Alte experiențe de la naștere de la Spitalul Universitar din Bucuresti - povestite de mămici
În februarie 2022 am rămas însărcinată pentru prima data. În martie am aflat. M-am bucurat, dar m-am și speriat. Nu știam ce înseamnă. Am început sa am mai multa grija de mine, pentru bebeluș. Sa fie bine, să se dezvolte și sa protejez sarcina cât mai bine. Dar greul abia începea...
La 17 săptămâni am început sa simt o presiune și palpitații la inima
La 18 săptămâni am primit diagnosticul de hipertensiune arteriala. Am intrat pe tratament. Dar îmi era din ce în ce mai rău. Tensiunea mea ajunsese și la valori de 178/112. Viata copilului meu era în pericol.
În săptămâna 22 mi-a ieșit o anemie primara
Au urmat internării peste internării și perfuzii de hidratare. Când situația a început sa se complice, medicul care îmi urmarea sarcina mi-a recomandat sa merg la București. Și ii mulțumesc pentru asta, pentru ca și-a dat seama ca situația îl depășește și nu a vrut sa îmi facă rău. Am ajuns la o clinica privata din București unde am fost luata în evidenta de o dna prof, șefa clinicii de obstetrica de la Spitalul Universitar. La 24 de săptămâni ma simțeam din ce în ce mai rău. În urma numeroaselor consultații am primit tratament cu 17 pastile pe zi, ovule, supozitoare și clexane (am uitat sa menționez ca aveam și trombofilie și incompatibilitate de rh).
La 27 de săptămâni am descoperit și diabetul gestational
S-a instituit un regim alimentar nutritiv, care sa ajute bebelușul sa se dezvolte și sa îmi tina glicemia sub control. Pe lângă tot tratamentul, îmi mai luam și glicemia de 5-6 ori pe zi, tensiunea monitorizata zilnic de 3 ori. Eram epuizata. Aveam numai carnetele în care notam tot (tensiune, glicemie, pastile). Abia de la 29 de săptămâni am început sa ma simt bine. Mai bine decât atunci când aveam o sarcina mica. Aveam energie, tensiunea era în limite normale, glicemia ținută sub control. Totul părea sa intre într-un ritm normal. Dna prof era foarte atenta, ma chema tot la 10 zile la control, făceam zeci de analize și investigații.
Ad-Extra3:
Auzeam constant "risc de moarte fetala"
Pana la 32 de săptămâni nu am auzit decât "risc de moarte fetala". Am încercat din răsputeri să nu cedez psihic, numărăm zilele și săptămânile până când bebelușul meu era în afara oricărui pericol. Și am auzit și asta, la 35 de săptămâni. Eram fericita ca scăpasem de riscurile majore. Dar cum totul părea prea ușor, la 36 de săptămâni am făcut o toxiinfecție alimentara cu vărsături puternice. Ceea ce mi-a provocat contracții. Am ajuns înapoi la spitalul de unde plecasem (Mioveni), am fost atent supravegheata și când s-a considerat ca e în regula, am fost trimisa la spitalul Universitar unde am fost internata direct pentru monitorizare. Aceea toxiinfecție și efortul din cauza vărsăturilor a deschis colul.
Puteam sa nasc în orice clipa. Dar încă trebuia sa facem tot ce e necesar sa ajung măcar în 38 de săptămâni.
La 37+4 am fost bagata în cezariană de urgență
Pentru mine faptul ca aveam recomandare de repaus total nu era o noutate. Făceam asta deja de la 20 de săptămâni de sarcina. Nici duș nu puteam face singura, mereu eram ajutata și asistată. Pentru ca orice mic efort punea în pericol viata copilului meu. La 37+4 am fost bagata în cezariană de urgență din cauza faptului ca eram foarte dilatata și pierdeam lichid, dar și ca urmarea a toxiinfecției care cauzase suferința fetala.
Recomand din suflet nașterea la Universitar
Am născut o fetita de 2,5 kg "mică dar viguroasa", acestea au fost cuvintele doamnei prof. Nașterea a fost o experienta frumoasa, și deși am stat internata 2 săptămâni și puțin, la Spitalul Universitar am fost foarte atent îngrijită. Bebelina mea la fel, am fost învățată sa o îngrijesc corespunzător. Eu am fost atent îngrijită. Atât dna prof, cât și personalul de la neonatologie și lăuzie au fost de nota 10.
Deși am avut o sarcina extrem de grea cu numeroase complicații (hipertensiune, diabet gestational, anemie primara, incompatibilitate de rh, trombofilie și toxiinfecție alimentara) am rămas cu o amintire frumoasa și cu o fetita minunată de care ma bucur în fiecare zi.
Și știu, ca dacă nu ajungeam pe mâinile doamnei prof și la Spitalul universitar, astăzi nu îmi țineam copilul în brate.
Recomand din suflet nașterea la Universitar și sfătuiesc toate viitoarele mămici sa fie atente la semnalele corpului lor. Complicațiile din sarcina necesita o monitorizare atenta!
Util de citit:
Nasterea prin cezariana: motive medicale care o recomanda
Ce trebuie sa stii inainte de a trece printr-o nastere prin cezariana
Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!
Alte experiențe de la naștere de la Spitalul Universitar din Bucuresti - povestite de mămici
Nașterea in București: o experiență pe care nu imi doresc să o mai repet - nașterea la Spitalul de stat Universitar din București
Nașterea in București: în ciuda histerectomiei, am avut o naștere prin cezariană cu o echipă de nota 10, la spitalul Universitar
Forumuri recomandate
Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.
Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.
autor: Oana, mamica membru DC - Toate drepturile rezervate (c) 2023
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII