Ținem pasul cu răcelile de sezon, consolidând imunitatea întregii familii!

Tinem pasul cu racelile de sezon, consolidand imunitatea intregii familii!

Ținem pasul cu răcelile de sezon, consolidând imunitatea întregii familii!

Răceala este cauzată de viruși (germeni) care infectează nasul, gâtul și sinusurile. Toamna și iarna, poate părea că puiul tău are o răceală după alta, dar este normal, deoarece copiii mici nu și-au construit imunitatea (apărarea) față de cei peste 100 de viruși diferiți de răceală care există în jur. De aceea, pot avea până la 8 sau chiar 10 răceli în fiecare an înainte de a împlini 2 ani. Odată ce ai avut un virus al răcelii, devii imun la acel germen specific. De aceea, copiii sunt mai puțin răciți pe măsură ce cresc.

Cum se răspândesc răcelile?

Copiii pot contracta răceala de la frați, părinți, alți membri ai familiei, colegi de joacă, de clasă sau îngrijitori. Germenii se răspândesc de obicei într-unul din cele 3 moduri:

Contact direct - cum ar fi sărutul, atingerea sau ținerea de mână cu o persoană infectată. Dacă un copil e răcit, va avea germeni în nas, gură, ochi și pe mâini. Atingând alte persoane, poate transmite virusul mai departe.
Contact indirect - prin atingerea unui obiect (o jucărie, clanță sau un șervețel uzat) care a fost atins de o persoană infectată și acum are germeni pe el. Unii microbi, inclusiv cei care provoacă răceli și diaree, pot rămâne pe suprafețe timp de multe ore.
Prin aer - atunci când o persoană tușește sau strănută. Picăturile de la tuse sau strănut pot ajunge în nasul sau gura altei persoane.

Cum știu dacă copilul meu este răcit?

Simptomele tipice ale răcelii includ congestia nazală sau rinoreea, strănutul, tusea, durerea de cap, durerea ușoară în gât, pierderea poftei de mâncare, oboseala și chiar febra ușoară.

Comparativ cu răceala, virusul gripal (gripa) provoacă febră mare, tuse și dureri corporale. Are simptome mai intense și mai rapide decât o răceală și îi face pe cei mici să se simtă mai rău. Copiii răciți au de obicei energie pentru a se juca și a-și menține rutina zilnică. Copiii cu gripă pot doar să stea în pat.

Ce pot face dacă copilul este răcit?

Nu există leac pentru răceala comună. Răceala durează de obicei aproximativ o săptămână, dar poate continua până la 2 săptămâni. De obicei trece de la sine dar nu strică să oferim copilului și sistemului său imunitar o mână de ajutor.

Oferă-i copilului multe lichide și mese mici, hrănitoare (fructe, legume, supe).
Pentru a calma durerile sau a coborî febra, utilizează acetaminofen. Ibuprofenul poate fi utilizat pentru copiii cu vârsta peste 6 luni. Oferă-i aceste medicamente doar la recomandarea medicului pediatru!
Nu-i administra niciodată acid acetilsalicilic (Aspirina), deoarece poate duce la leziuni ale creierului și ficatului (sindromul Reye).
Dacă bebelușul sau copilul are probleme cu alăptarea din cauza nasului înfundat, utilizează picături saline.
Nu administra niciodată medicamente fără prescripție medicală pentru tuse și răceală copiilor sub 6 ani, cu excepția cazului în care medicul le prescrie.
Antibioticele nu vor ajuta dacă copilul are o răceală, acestea trebuie utilizate numai atunci când dezvoltă boli mai grave cauzate de bacterii, cum ar fi o infecție a urechii sau pneumonie.

Copiii își pot continua activitățile normale dacă se simt suficient de bine pentru a face acest lucru. Dacă au febră sau complicații, pot avea nevoie de câteva zile de odihnă acasă. Copilul poate merge la școală dacă se simte suficient de bine pentru a participa la activități.
Copiii răciți se pot juca afară.

Care este importanța imunității la copii?

Sistemul imunitar protejează corpul copilului de invadatorii externi, precum germeni (bacterii, viruși și ciuperci) și toxine (substanțe chimice produse de microbi). Sistemul imunitar este format din diferite organe, celule și proteine care lucrează împreună.

Unele strategii pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos includ consumul de mai multe legume, somnul suficient și spălatul regulat pe mâini, dar asta nu este tot. Iată ce mai este important:

Consumul fructelor și legumelor - Fitonutrienții din legume și fructe pot crește producția organismului de globule albe care luptă împotriva infecțiilor și interferon, un anticorp care acoperă suprafețele celulare, blocând virușii.
Atenție la orele de somn - Privarea de somn poate face adulții mai susceptibili la boli prin reducerea celulelor ucigașe naturale, care sunt arme ale sistemului imunitar ce atacă microbii și celulele canceroase. Același lucru este valabil și pentru copii.
Alăptează-ți copilul - Laptele matern conține anticorpi care sporesc imunitatea și globulele albe. Alăptarea protejează împotriva infecțiilor urechii, alergiilor, diareei, pneumoniei, meningittei, infecțiilor tractului urinar și sindromului morții subite a sugarului (SIDS).
Sport în familie - exercițiul fizic crește numărul de celule ucigașe naturale la adulți - iar activitatea regulată poate aduce beneficii copiilor în același mod. Faceți exerciții cu ei, mai degrabă decât să-i îndemnați să iasă afară și să se joace.
Protejați-vă împotriva răspândirii germenilor - Reducerea germenilor nu crește din punct de vedere tehnic imunitatea, dar este o modalitate excelentă de a reduce stresul asupra sistemului imunitar al copilului. Una dintre cele mai simple și mai eficiente strategii este să te asiguri că se spală des pe mâini cu apă și săpun.

Oferă-i o mâna de ajutor sistemului imunitar cu suplimentele potrivite

Suplimentele pot fi un stimulent imunitar pentru copii, iar pentru menținerea sănătății organismului ei au nevoie de un sistem imunitar puternic. Deci, cum îi pot ajuta suplimentele și care sunt recomandările?

Propolisul acționează ca agent dezinfectant, iar beneficiile sale sunt numeroase. Se consideră că acesta susține sănătatea sistemului imunitar, fiind de ajutor și în perioadele de răceală și gripă.

Zincul este antioxidant, reglează nivelul de vitamina A și este important în dezvoltarea creierului. Mineral esențial pentru organism, zincul aduce numai beneficii. Ajută la întărirea sistemului imunitar, la reglarea nivelurilor de vitamina A și reglarea metabolismului.

Propolis C Imunocomplex sirop este un boost de imunitate ce conține un complex de 6 ingrediente naturale care contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar: tinctură de propolis, extract uscat din fructe de soc standardizat în antocianozide, extract uscat de Echinacea standardizat în polifenoli, Vitamina C, extract uscat din fructe de măceș standardizat în vitamina C și Zinc.

Acesta crește rezistența organismului la infecții, ajută organismul să se refacă după perioada de boală și poate fi administrat în cure de 2-4 săptămâni, alternate cu perioade egale de pauză, începând de la vârstă de 1 an.

Mod de administrare Propolis C Imunocomplex sirop

1-3 ani: 5 ml pe zi
4-6 ani: 5-10 ml pe zi
Peste 7 ani: 10-15 ml pe zi

Ca adjuvant, în cazul îmbolnăvirilor (ex. afecțiuni respiratorii) sau în perioada de convalescență, se recomandă:

1-3 ani: 5 ml de 2 ori pe zi
4-6 ani: 5 ml de 3-4 ori pe zi
Peste 7 ani: 10 ml de 2-3 ori pe zi

Deficitul de vitamina C a fost asociat cu o creștere a frecvenței și duratei răcelilor. Carența acestei vitamine favorizează dezvoltarea infecțiilor de orice tip, iar sistemul imunitar slăbit poate agrava orice infecție. Vitamina C ajută așadar la funcționarea optimă a sistemului imun, reducerea oboselii și extenuării, îmbunătățirea absorbției fierului, funcționarea normală a metabolismului și protejarea organismului împotriva stresului oxidativ.

Infecțiile respiratorii sunt cel mai răspândite în timpul sezonului rece, dar și primăvara. Tot atunci se înregistrează și cele mai scăzute niveluri de vitamina D în organism. Se pare că forma activă a vitaminei D stimulează celulele sistemului imunitar să lupte împotriva microbilor. Prin urmare, vitamina D poate influența răspunsul sistemului imunitar în fața diverșilor factori de mediu.

Originară din America de Nord, echinacea este folosită de mai bine de 400 de ani pentru numeroasele sale proprietăți, printre care cele imunostimulatoare. În plus, în combinație cu propolisul și vitamina C, reduce cu 55% numărul de îmbolnăviri, cu 62% numărul de zile de febra, cu 51% numărul de zile de utilizare de antipiretice și 48% numărul de zile de administrare de antibiotice conform studiilor clinice (Cohen HA, Varsano I, Kahan, Sarrell M, Uziel Y., Arch Pediatr Adolesc Med 2004, 158:217-221).

De asemenea, Propolis C Imunocomplex capsule, Propolis C ImunoComplex Echinacea și Propolis C ImunoComplex Echinacea Forte, sunt un boost de imunitate, din ingrediente naturale, cu acțiune imunostimulatoare potențată. Acestea cresc rezistența organismului la infecții, stimulează sinteza de anticorpi, ajută organismul să se refacă după perioada de boală și pot fi administrate copiilor de la vârsta de 5 ani, câte 1-2 comprimate pe zi.

Propolis C Imunocomplex capsule conține 4 mecanisme diferite și 4 ingrediente naturale cu acțiune imunostimulatoare potențată: Vitamina C, tinctură de propolis, Zinc și Vitamina D3.

Propolis C ImunoComplex Echinacea conține 5 mecanisme diferite și 5 ingrediente cu acțiune imunostimulatoare potențată: Vitamina C, tinctură de propolis, extract de echinacea, Zinc și Vitamina D3.

Propolis C ImunoComplex Echinacea Forte conține 6 mecanisme diferite și 6 ingrediente cu acțiune imunostimulatoare potențată: Vitamina C, tinctură de propolis, extract de fructe de soc, extract de echinacea, Zinc și Vitamina D3.

Modul de administrare al celor 3 suplimente alimentare este identic:

Copii peste 5 ani: 1-2 comprimate pe zi
Adulți: 3-4 comprimate pe zi

Se lasă comprimatul să se dizolve lent în gură.

Sistemul imunitar își finalizează dezvoltarea în jurul vârstei de 10 ani

Până la această vârstă copiii sunt mai vulnerabili la atacul agenților patogeni. Perioadele reci, variațiile bruște de temperatură și trecerea de la un anotimp la altul solicită sistemul imunitar și favorizează apariția îmbolnăvirilor. În aceste perioade, un aport suplimentar de vitamine, minerale și principii active imunostimulatoare fortifică organismul și susține sistemul imunitar în lupta împotriva agenților nocivi.

BOOST imunității! BOOST unui sezon rece ferit de răceli și gripe!

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII