Dă cancel acneei - cu răbdare, sprijin din partea părinților și ajutor specializat de la medicul dermatolog

Da cancel acneei - cu rabdare, sprijin din partea parintilor si ajutor specializat de la medicul dermatolog

Dă cancel acneei - cu răbdare, sprijin din partea părinților și ajutor specializat de la medicul dermatolog

Anii adolescenței sunt plini de provocări atât pentru copii, cât și pentru părinți, iar a privi un adolescent cum suferă din cauza anxietății cauzate de acnee poate fi frustrant dacă nu știi cum să-l ajuți.

Aproape toți adolescenții se luptă cu acneea - într-o mai mică sau mai mare măsură. De obicei, în timpul pre-pubertății - începând chiar de la vârsta de nouă-zece ani - pot să apară primele coșuri. Dar ce este acneea, de ce apare și cum îți poți ajuta adolescentul, vei afla citind articolul în continuare.

Ce este și cum apare acneea?

Acneea este o afecțiune inflamatorie a pielii, iar majoritatea dintre noi se confruntă cu problema coșurilor într-un moment la vieții. Pentru mulți este o experiență limitată ca durată, având din când în când unul sau câteva coșuri care apar, de regulă, pe față. Însă, pentru cei care se confruntă cu acneea severă, este o provocare zilnică. Cauzele apariției coșurilor variază de la excesul de sebum și porii înfundați, la proliferarea bacteriilor. Iar unele remedii sunt mai bune decât celelalte pentru a reduce apariția coșurilor și a le face să dispară. Cel mai adesea, focarele apar pe față, dar pot apărea și pe spate, piept și umeri.

Din fericire, majoritatea adolescenților scapă la un moment dat de acnee, dar între timp, este important să fie ajutați pentru a înțelege cum să își îngrijiească pielea, dar și sprijiniți din punct de vedere moral.

Deschiderea liniilor de comunicare cu adolescentul

Dacă ai observat că adolescentul tău are coșuri și alte imperfecțiuni cutanate care se înrăutățesc, nu există nicio îndoială că le-a observat și el. Drept urmare, nu aștepta să-ți ceară ajutor, fă tu primul pas pentru a deschide liniile de comunicare.

Așteaptă până la momentul potrivit pentru a te apropia de el, nu aborda subiectul în timp ce vă grăbiți pe ușă la serviciu sau spre școală. Ai grijă să nu judeci, dar fii direct. A spune ceva de genul „Am venit cu un plan pentru a începe un tratament pentru acnee.”, va fi primit mai bine decât „Nu este de mirare că ai coșuri… la cantitatea de machiaj pe care o porți!”. Amintește-ți că acneea poate fi demoralizantă pentru un adolescent, așa că nu-i minimiza sentimentele.

O rutină corectă de îngrijire a pielii acneice

Este foarte important ca adolescentul să aibă o rutină corectă de îngrijire și să elimine impuritățile de pe piele, mai ales excesul de sebum. Tenul trebuie spălat atât dimineața, cât și seara. Fie că alege o apă micelară sau un gel spumant, important este să își formeze obiceiurile sănătoase de îngrijire a pielii. Apoi, aplicarea unui produs de îngrijire, care să răspundă nevoilor pielii sale, este un alt pas esențial și obligatoriu. Poate fi un produs care reglează secreția de sebum, care hidratează sau care reduce dimensiunea porilor. Iar sfatul medicului specialist este și el foarte important pentru a alege tratamentul corect.

O alimentație echilibrată combate apariția acneei

Afirmația "Ești ceea ce mănânci" este foarte adevărată! Pielea este cel mai mare organ, iar alimentația joacă un rol în modul în care arată pielea și funcționează corpul.

Deoarece acneea este o boală inflamatorie a pielii, când corpul în ansamblu este inflamat, inflamația poate apărea și pe piele. Consumul mai multor legume și fructe care luptă împotriva inflamației poate fi o modalitate excelentă de a lupta împotriva acneei. Mai ales pentru adolescenții care știm că nu consumă suficiente fructe și legume, smoothie-urile pot schimba jocul! Acești însoțitori colorați sunt o modalitate rapidă și ușoară de a face schimbări eficiente.

Coșurile nu se storc!

Coșurile nu se storc, chiar dacă există impulsul imediat de a încerca să scape de ele. Făcând acest lucru, inflamația doar se va extinde către alte zone, provocând apariția semnelor și a cicatricilor. În plus, prin stoarcerea unui coș se transferă mai multe bacterii și murdărie de pe deget, iar coșul respectiv poate să devină mai mare, mai roșu, infectat și inflamat. Deci, este nevoie de răbdare!

Consultă un medic dermatolog!

Acneea poate fi o parte naturală a pubertății, dar asta nu înseamnă că nu poate fi tratată sau, cel puțin, să fie ținută sub control.

Fie că acneea adolescentului este severă sau nu, vei dori să faci tot ce poți pentru a preveni cicatricile care ar putea lăsa semne permanente. Un dermatolog va evalua pielea copilului pentru a dezvolta un plan de tratament personalizat.

Pentru a obține sfaturi personalizate și consultanță online de la medicul dermatolog, întră în programul Bioderma și programează-te pentru o consultație online gratuită prin platforma SOSmydoctor. Mai mult, la finalul consultației, primești un VOUCHER de reducere pentru gama Sebium, special creată pentru îngrijirea pielii mixte, grase sau predispuse la acnee. Hai să dăm împreună CANCEL acneei.

Adolescenții au nevoie de sprijin moral

Fii acolo pentru sprijin moral, deoarece poate ajuta foarte mult atunci când vine vorba de a-ți ajuta adolescentul să gestioneze problema coșurilor. Acneea poate afecta încrederea adolescentului și îl poate împiedica să facă lucruri pe care le iubea cândva.

Îți poți ajuta copilul să depășească nesiguranța cauzată de acnee oferindu-i sprijin moral și implicându-te în tratamentul acestuia. Ajută-l să găsească zone de interes în care poate străluci cu adevărat. Acneea poate părea o catastrofă pentru un adolescent care simte presiunea de a arăta perfect, mai ales dacă se raportează la social media și la presiunea socială. Dar sprijinind copilul să se implice în activități precum sport, cluburi sau voluntariat, stima de sine i se va dezvolta din talentele și abilitățile sale înnăscute și, dintr-o dată, acele coșuri nu vor mai fi sfârșitul lumii, așa cum percepe el.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII