Rutina de îngrijire pentru pielea sensibilă, foarte uscată sau atopică, pas cu pas
Dacă tu, copilul sau un alt membru al familiei vă confruntați cu o piele sensibilă, uscată sau atopică, știi că o rutină de îngrijire corespunzătoare este esențială pentru o stare de bine. Uneori însă, pentru a-ți da seama ce produse sunt cele mai potrivite pentru pielea ta, ai nevoie de unele îndrumări și sfaturi.
Rutina corectă de îngrijire a pielii, fie ea normală, uscată sau atopică, poate face toată diferența - iar tu sau cei dragi începeți imediat să simțiți confortul unei pieli sănătoase.
Dermatita atopică sau eczema - Semne și semnale ale pielii
Cea mai frecventă afecțiune a pielii este dermatita atopică. Spre deosebire de dermatita de contact, care poate fi pusă pe seama unui anumit iritant sau alergen, eczema atopică nu are o cauză definită.
Dermatita atopică este o afecțiune inflamatorie a pielii caracterizată prin uscăciune cutanată severă și pete roșii acoperite adesea de vezicule mici („bășicuțe”), care provoacă mâncărime severă. O afecțiune benignă, non-contagioasă, dermatita atopică este o boală cronică, ce evoluează prin puseuri atopice.
Dermatita atopică trebuie tratată din momentul în care apare pentru prima dată, adică în primii cinci ani de viață. Viața cu pielea atopică înseamnă să trăiești cu o piele foarte uscată, care dă senzația că te ține, este adesea iritată și are pete roșii cu vezicule mici pline cu lichid, care te mănâncă (așa numitul prurit). Aceste simptome specifice dau senzația de disconfort, iar mâncărimea cutanată are impact asupra calității vieții: ești ușor iritabil/ă, ai probleme cu somnul, îți e teamă de modul în care ceilalți te văd, ești stresat/ă...
Dermatita atopică se manifestă în cicluri de puseuri atopice (agravare) și perioade calme (de remisie). Pielea atopică este foarte întâlnită în rândul copiilor și bebelușilor, dar poate afecta adolescenții, adulții și chiar gravidele.
Atoderm Intensive Balsam, soluția Bioderma
Pielea atopică este poroasă. Nu își îndeplinește rolul de barieră și lasă să pătrundă diferiți alergeni și factori iritanți. De asemenea, pielea atopică devine mediul ideal pentru ca anumite bacterii să se dezvolte, în special Stafilococul auriu.
Însă te poți liniști știind că există o modalitate simplă de a reda confortul zilnic pielii atopice datorită Atoderm Intensive Balsam. Acest emolient, special creat pentru pielea iritată, cu
eczemă, a fost dezvoltat de Laboratoarele dermatologice Bioderma în 2013 și rămâne o referință de eficacitate pentru medicii și pacienții din întreaga lume. Aplicarea regulată, zilnică, face ca pielea să fie calmată și hrănită și întărește bariera naturală. Puțin câte puțin, puseurile atopice devin tot mai rare, ajungând la până la 6 luni de remisie.
Toți dermatologii sunt de acord că aplicarea zilnică a unui emolient este gestul principal pentru a preveni puseurile cauzate de eczemă. Atoderm Intensive Balsam a fost gândit să aibă o textură plăcută, pentru a faceplicarea cât mai simplă și eficientă și ca să asigure o mai bună respectare a rutinei zilnice de îngrijire.
Rutina de îngrijire, pas cu pas
Rutina de îngrijire a pielii în dermatita atopică începe cu baia. Baia zilnică ar trebui să fie de scurtă durată, să nu depășească 5-10 minute. Ideal ar fi un duș cu apă potrivită ca temperatură, nu fierbinte (temperatura ideală ar trebui să fie undeva la 35°C).
De asemenea, dimineața și seara, după spălare, se aplică în mod delicat o îngrijire hidratantă și emolientă pentru a calma senzația de "piele care ține" și pentru a proteja pielea de agresiunile externe. Alege o îngrijire adecvată pentru hidratarea feței și a corpului.
După duș - moment în care se recomandă folosirea unui ulei special precum Atoderm Ulei de Duș care calmează și protejează împotriva agresiunilor externe - pielea se usucă prin tamponare, nu prin frecare. Apoi, imediat după uscare, se recomandă aplicarea unui emolient precum Atoterm Intensive Balsam.
Produsele dezvoltate de Bioderma în gama Atoderm sunt concepute plecând de la nevoile pielii atopice și conțin formule brevetate, care repară și reconstruiesc bariera naturală de protecție a pielii.
Gama Atoderm conține produse dermatologice de igienă, îngrijire și îngrijire specifică pentru pielea feței și a corpului, pentru ca tu să îți poți crea propria rutină de îngrijire. Scopul: acela de a te ajuta înainte, în timpul și după tratamentul prescris de medic.
Brevetul Skin Barrier Therapy™ este elementul comun tuturor produselor Atoderm Intensive: acesta previne dezvoltarea Stafilococului auriu și formarea biofilmului acestuia, care determină o frecvență și o intensitate mai mare a puseurilor. Ingredientele intensiv calmante și relipidante au fost combinate în acest brevet exclusiv pentru a reduce imediat senzația de mâncărime cutanată și pentru a întări bariera naturală a pielii pe termen lung.
De asemenea, trebuie luate următoarele măsuri de precauție:
Se recomandă evitarea alergenilor susceptibili de a induce o reacție inflamatorie acută: acarienii, polenurile, părul de animale și penele, dar, de asemenea, și expunerea la tutun pentru că este iritant.
Trebuie evitată diversificarea alimentară timpurie la sugari. Trebuie urmat sfatul medicului pediatru sau al medicului de familie.
Sunt de preferat hainele de bumbac. Trebuie evitate lâna și țesăturile sintetice care pot irita pielea.
Ideal este să nu fie folosit prea mult detergent pentru rufe. Supradozajul poate fragiliza pielea.
Este recomandată călcarea hainelor sau uscarea în uscătorul de rufe; astfel, hainele vor fi mai puțin aspre și vor fi mai ușor de purtat.
Este necesar un aport de lichide suficient. Trebuie să asiguri aportul de apă necesar și să bei cel puțin 1,5 litri de apă în fiecare zi (cu excepția contraindicației medicale).
Trebuie alese produse non-agresive de igienă și de îngrijire a pielii: produse de igienă fără detergenți și, dacă este nevoie, ultra-grase; produse de rehidratare (în funcție de zona afectată și de gradul de uscăciune, pot fi sub formă de cremă, balsam, ulei).
Trebuie verificată temperatura din casă, să nu fie prea ridicată (19-20° C) și trebuie evitat ca aerul să nu fie prea uscat. Camerele trebuie aerisite în fiecare zi, atât vara, cât și iarna.
Trebuie reglată umezeala aerului din dormitor în mod regulat sau, mai simplu, se poate întinde pe timp de noapte un prosop umed pe calorifer.
Nu există nicio restricție privind sportul, cu excepția cazului în care transpirația sporește senzația de mâncărime.
O mai bună înțelegere pentru o îngrijire mai bună
Indiferent dacă este frecventă sau temporară, mâncărimea pielii nu este deloc placută. Aceasta poate fi cauzată de unii factori externi, cum ar fi apa dură, utilizarea de produse de curățare necorespunzătoare, vremea rece, fluctuațiile de temperatură și poluarea pot agrava starea pielii și pot provoca mâncărimi severe. Însăși actul de scărpinare poate provoca un risc de infecție.
Din nefericire, mâncărimea poate avea un impact
major asupra calității vieții, provocând tulburări de somn, disconfort în activitățile zilnice, schimbări de dispoziție, anxietate crescută, stare generală de rău și multe altele, dar indiferent care este cauza mâncărimii, aceasta poate fi tratată.
Atoderm SOS Spray calmează mâncărimea în 60 de secunde pentru 6 ore de eficacitate! Acesta beneficiază de o nouă descoperire științifică: 2 noi ținte biologice au fost identificate drept cauzatoare de mâncărime pentru pielea predispusă la atopie sau psoriazis. Această îngrijire acționează, de asemenea, pe alte căi biologice pentru o acțiune globală asupra mâncărimii frecvente sau temporare.
Rezultate: pielea este imediat calmată, iar nevoia de scărpinare este redusă pentru un efect pe termen lung. Pentru confort imediat, hidratare de lungă durată și protecție intensă.
Împreună, dăm putere pielii tale atopice să fie sănătoasă. Pe termen lung.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII