Ghid pentru o piele hidratată și senzație de confort în timpul sarcinii
Sarcina este o perioadă uimitoare, însă te așteaptă și multe schimbări - atât emoționale, cât și fizice. Modificările pielii în timpul sarcinii sunt variate. Fiecare are simptome diferite. Unele viitoare mame se pot bucura de un ten strălucitor, în timp ce altele nu.
Una dintre cele mai timpurii schimbări pe care le vei experimenta este pielea uscată și pruritul. Iar dacă nu ai avut niciodată de-a face cu pielea uscată înainte, poate fi un șoc.
De ce ai pielea uscată și senzație de mâncărime în perioada sarcinii?
Dacă simți mâncărimi ale pielii în timpul sarcinii, nu ești singura. Pruritul pielii este foarte frecvent și, cu toate că este inconfortabil, este de obicei inofensiv. Motivele pentru care te-ai putea confrunta cu pielea uscată și mâncărime în timpul sarcinii pot include următoarele:
Eczema - Aceasta este o afecțiune a pielii foarte frecventă în timpul sarcinii care, de obicei se dezvoltă în primele 2 trimestre. Chiar și femeile care nu au antecedente de eczemă o pot dezvolta atunci când rămân însărcinate. Simptomele pot include o erupție cutanată, mâncărime, inflamație și chiar o senzație de arsură. Eczema se dezvoltă de obicei pe zonele pielii din jurul genunchilor, încheieturilor, coatelor și gâtului. Nu îți afectează copilul și de obicei dispare după ce ai născut.
Psoriazisul - Aceasta este o afecțiune comună care provoacă apariția unor pete groase de piele uscată și mâncărime. Deși este obișnuit ca psoriazisul să se amelioreze în timpul sarcinii, conform studiilor științifice, multe femei vor continua să experimenteze simptome care durează pe tot parcursul sarcinii.
Iritația - Pe măsură ce burtica și sânii cresc, pielea din jurul acestor zone se întinde. Acest lucru poate însemna că s-ar putea să începi să observi roșeață, mâncărime și posibile vergeturi. În plus, frecarea pielii (fie de la haine fie de la prurit) poate provoca iritații suplimentare.
Calmează mâncărimea în 60 de secunde pentru 6 ore de eficacitate
Indiferent dacă este frecventă sau temporară, mâncărimea poate fi legată - după cum am precizat deja - de pielea uscată, xeroza senilă, eczema de contact, urticaria cronică, dermatita atopică sau psoriazisul.
În plus, unii „factori externi”, cum ar fi apa dură, utilizarea de produse de curățare necorespunzătoare, vremea rece, fluctuațiile de temperatură și poluarea pot agrava starea
pielii și pot provoca mâncărimi severe. Însăși actul de scărpinare poate provoca un risc de infecție. Cu cât o persoană își scarpină pielea, cu atât este mai probabil să o expună microbilor. Apare un cerc vicios. De aceea este foarte important să ai mereu aproape un spray anti-mâncărime cu efect calmant imediat, precum Atoderm SOS Spray.
Atoderm SOS Spray beneficiază de o nouă descoperire științifică: 2 noi ținte biologice au fost identificate drept cauzatoare de mâncărime pentru pielea predispusă la atopie sau psoriazis. Această îngrijire acționează, de asemenea, pe alte căi biologice pentru o acțiune globală asupra mâncărimii frecvente sau temporare.
Noua tehnologie de reliefare a pielii (care conține extracte de Ceai verde și Ambora) combinată cu renumitul ingredient activ dermatologic calmant Enoxolona blochează procesul biologic responsabil de mâncărime chiar de la început și vizează direct fiecare dintre căile implicate.
Brevetul Skin Barrier Therapy™ protejează chiar și cea mai uscată piele de bacteriile care determină intensificarea mâncărimii.
În cele din urmă, Vitamina PP și Squalane completează formula pentru a furniza lipide necesare pentru întărirea barierei cutanate. Complexul natural brevetat D.A.F. ™ (Formula avansată dermatologică) crește pragul de toleranță a pielii.
Rezultate: pielea este imediat calmată, iar nevoia de scărpinare este redusă pentru un efect pe termen lung. Pentru confort imediat, hidratare de lungă durată și protecție intensă.
Cum să tratezi și să previi pielea uscată în timpul sarcinii
În cele din urmă, tratamentul și prevenirea pielii uscate în timpul sarcinii se rezumă la menținerea unei cantități optime de apă și grăsime în piele. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să păstrezi stratul hidrolipidic care există încă și să folosești produse care pot umple golurile, până când hormonii se echilibrează.
Exfoliază pielea uscată doar o dată pe săptămână
Exfolierea este o parte importantă a unei rutine sănătoase de îngrijire a pielii. Asta nu se schimbă doar pentru că rămâi însărcinată și ai pielea uscată. Ceea ce se schimbă atunci când suferi de piele uscată este frecvența cu care îți desfășori exfolierea. Recomandat este să te exfoliezi doar o dată pe săptămână, pentru a păstra echilibrul delicat al pielii și pentru a-i oferi timp să se adapteze la nivelurile hormonale fluctuante datorate sarcinii.
Consumă alimente sănătoase și rămâi hidratată
Hidratarea pielii începe din interior. Și suntem siguri că știi până acum cât de important este să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată în perioada sarcinii. Dar știai că poți ajuta la îmbunătățirea pielii uscate prin consumul alimentelor? E adevarat! Pentru a evita pielea uscată, asigură-te că incluzi grăsimi bune în alimentație: pește, avocado, nuci, semințe, nucă de cocos și ouă.
Textura pielii indică ceea ce se întâmplă în interiorul corpului. Și așa cum am spus mai sus, hidratarea pielii începe din interior. Dar asta nu include doar ceea ce mănânci, ci și ceea ce bei! Păstrează-ți pielea hidratată și evită uscarea acesteia, bând multă apă. Apa ajută corpul să absoarbă nutrienții și să transfere vitaminele și alte minerale importante către celulele sanguine.
Spală-te cu apă călduță în loc de apă rece
Temperaturile extreme - fie ele de aer sau de apă - pot slăbi stratul hidrolipidic și, în același timp, pot fura umiditatea care menține pielea moale și suplă. De aceea este atât de important să eviți spălarea cu apă rece.
Evită țesăturile aspre
Din cauza unei bariere hidrolipidice slabe sau inexistente, pielea uscată este în special susceptibilă la micro-deteriorări și iritații din surse externe. Una dintre cele mai comune surse de iritare sunt țesăturile aspre. Din fericire, aceasta este și una dintre variabilele cele mai ușor de schimbat. Atunci când cumperi îmbrăcămintea, alege cele mai moi și mai respirabile țesături.
Și nu uita să te usuci după duș prin tamponare. Chiar și cele mai moi prosoape pot provoca iritații dacă freci prea tare.
Scapă eficient și sigur de pielea atopică în sarcină
Motivul pentru care suferi de piele uscată este că umiditatea se evaporă prea repede. Poți lucra pentru a reține acea apă în piele, acolo unde-i este locul, aplicând un emolient hidratant dimineața, înainte de culcare și oricând mai este nevoie.
Toți dermatologii sunt de acord că aplicarea zilnică a unui emolient este gestul principal pentru a preveni puseurile cauzate de pielea
atopică. Laboratoarele Bioderma au creat Atoderm Intensive Balsam cu o textură plăcută și efect imediat, dar și de lungă durată. Aplicarea plăcută asigură o mai bună respectare a rutinei zilnice de îngrijire.
Acest emolient, special creat pentru pielea iritată, cu eczemă, a fost dezvoltat de Laboratoarele dermatologice Bioderma în 2013 și rămâne o referință de eficacitate pentru medicii și pacienții din întreaga lume. Aplicarea regulată, zilnică, face ca pielea să fie calmată și hrănită și întărește bariera naturală. Puțin câte puțin, puseurile atopice devin tot mai rare. Dă putere pielii tale atopice să întârzie apariția unui nou puseu cu Atoderm Intensive Balsam.
Da, pielea uscată este frecventă în timpul sarcinii, dar poate fi tratată cu succes dacă ai la îndemână produsele ideale! Prin gama sa Atoderm, BIODERMA oferă o soluție originală pentru pielea sensibilă atopică şi pielea foarte uscată. Datorită formulei sale dermo-brevetate, Atoderm reface în mod biologic şi durabil filmul hidrolipidic al pielii deshidratate şi uscate. Mai multe informații despre gama Atoderm găsești aici.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII