5 sfaturi de la medic pentru a trata toxiinfecția alimentară la mamele care alăptează: simptome și tratament eficient

5 sfaturi de la medic pentru a trata toxiinfectia alimentara la mamele care alapteaza -  simptome si tratament eficient

5 sfaturi de la medic pentru a trata toxiinfecția alimentară la mamele care alăptează: simptome și tratament eficient

O toxiinfectie alimentară este cu adevarat neplacută dacă esti in perioada in care iti alăptezi bebelusul. Nu numai că te simți groaznic, dar poți simți că nu poți lua o pauză... Iar alăptarea si ingrijirea lui bebe nu pot lua o pauză și mai trebuie să intercalezi și excursii dese la baie...

Deci, o toxiinfectie alimentara in timpul alaptarii este un stres suplimentar: si poate aparea incertitudinea dacă poti continua alăptarea...

Iată ce trebuie să știi in această situatie și cum se tratează - 5 sfaturi de la medic

 veti citi
Ce este toxiinfectia alimentara
Toxiinfectia alimentara a mamei in timpul perioadei de alaptare a bebelusului
Ce este de facut daca ai nesansa să ai o toxiinfectie alimentară în perioada alăptării
Alăptarea cu toxiinfecție alimentare poate să-mi afecteze bebelusul?
Cum să tratezi toxiinfecția alimentară în timpul alăptării

Ce este toxiinfectia alimentara

Toxiinfectia alimentara este o boală cauzată de consumul de alimente contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. Intoxicația alimentară este legată de un aliment sau băutură pe care ați ingerat-o și care a fost contaminată.

Principalele simptome ale intoxicațiilor alimentare sunt gastrointestinale - cum ar fi vărsături, diaree și stomac deranjat.Simptomele pot include diaree, vărsături, dureri de stomac și febră. Boala poate fi prevenită prin prepararea și depozitarea alimentelor într-un mod adecvat, precum și prin spălarea corectă a mâinilor și a fructelor și legumelor. Tratamentul toxiinfecției alimentare de obicei constă în repaus la pat, hidratare adecvată și administrarea de medicamente pentru a controla simptomele.

Toxiinfectia alimentara a mamei in timpul perioadei de alaptare a bebelusului

O toxiinfectie alimentara este cu adevarat neplacuta daca esti in perioada in care iti alaptezi copil.. Nu numai că te simți groaznic, dar poți simți că nu poți lua o pauză... Iar laptarea si ingrijirea lui bebe nu pot lua o pauza ... si mai trebuie sa intercalezi si excursii dese la baie...Deci, o toxiinfectie alimentara in timpul alaptarii este un stres suplimentar: si poate aparea incertitudinea dacă poti continua alaptarea...

Aceasta este o îngrijorare valabilă - la urma urmei, nu vrei ca copilul tău să se îmbolnăvească cumva de o boală alimentară prin lapte. Dar, din fericire, intoxicația alimentară în timpul alăptării nu este, în general, o problemă, conform cercetării din 2017, spune WebMD.

Deci puteți (și ar trebui) să continui sa iti alaptezi bebelusul. Dar sa trecem la mai multe informatii utile...

Ce este de facut daca ai nesansa să ai o toxiinfectie alimentară în perioada alăptării

După cum explică Academia Americana de Pediatrie, nu trebuie să opresti alăptarea lui bebe atunci când ai toxiinfecție alimentară. De fapt, recomandarea AAP este sa continui sa alăptezi.

In plus, AAP incurajează mămicile care trec prin aceasta situatie sa alăpteze si mai des, crescând în acestmod productia proprie de fluide dinn organism. De ce? Deoarece alăptarea mai des în timp ce suferi de toxiinfecție alimentare te ajută să iti protejezi și copilul de contractarea bolii. Este, de asemenea, o terapie excelentă de rehidratare dacă copilul are diaree.

Ad-Extra3:

Alăptarea cu toxiinfecție alimentare poate să-mi afecteze bebelusul?

Nimeni nu vrea ca bebelușul său să fie expus la un agent patogen care provoacă simptome incomode și potențial îngrijorătoare. Prin urmare, este logic să dorești să știi despre potențialele riscuri ale alăptării în timp ce ai o criză de toxiinfectie. Iată ce trebuie să știți despre riscurile potențiale (dar puțin probabile) ale alăptării cu toxiinfecții alimentare:

Mami care alăptează

Deși intoxicația alimentară nu este o experiență confortabilă, majoritatea adulților se descurcă bine și revin la sănătate după câteva zile. Cu toate acestea, adulții care sunt în vârstă, imunocompromiși sau femeile insarcinate pot avea o perioadă mai dificilă și pot necesita îngrijiri medicale dacă situația devine severă.

Dar este important să ne amintim că chiar și cazurile moderate de toxinfectie alimentară pot provoca deshidratare. Unele mame care alăptează observă scăderi în cantitatea de lapte după o toxiinfecție alimentare. De aceea este important să fii bine hidratată. Asadar daca observi o scădere a rezervei de lapte, aceasta ar trebui să fie temporară. Alăptarea mai des și completarea lichidelor ar trebui să rezolve lucrurile.

Bebe alaptat

După cum notează AAP, aproape toate bacteriile, parazitii sau virusurile care provoacă toxiinfecții alimentare nu intră în laptele matern, așa că nu există pericolul ca bebelușul tău să sufere de otrăvire alimentară în urma alăptării.

Cu toate acestea, este posibil ca bebelușul să fie contaminat de germenul care te-a îmbolnăvit pe tine dintr-o altă sursă în afara laptelui matern - de exemplu, dacă copilul ar fi gustat orice hrană care conținea acel agent patogen sau tu nu te speli bine pe maini.

Dar - important este ca laptele matern te poate ajuta să iti protejezi bebelusul de infecții. Și dacă se imbolnaveste, laptele îi va menține hidratat și hrănit corespunzător.

Cum să tratezi toxiinfecția alimentară în timpul alăptării

Iată câteva sfaturi pentru a trece prin toxiinfecțiile alimentare în timpul alăptării:

1. Stai hidratată

Deshidratarea este cea mai mare îngrijorare când vine vorba de toxiinfecții alimentare. Chiar dacă nu poti retine mancare este important să continui sa bei multă apă. Ia în considerare adăugarea unor lichide menite să vă reumple și să vă echilibreze electroliții.

2. Evită Pepto Bismol

Nu se recomandă utilizarea Pepto Bismol în timpul alăptării, deoarece ingredientul activ bismuth subsalicylate poate trece în laptele matern și poate avea efecte adverse asupra bebelușului.

3. Cura cu Antibiotice

Este recomandat să consulti imediat un medic pentru antibiotice adecvate pentru a vindeca toxiinfecția alimentară în timpul alăptării. Antibioticele vor ajuta la vindecarea simptomelor de intoxicație alimentară și vor accelera procesul de recuperare. Amintiți-vă medicului dumneavoastră că alăptați în timp ce el vă prescrie medicamentul. Acest lucru se datorează faptului că unele tipuri de medicamente vor intra în laptele matern prin fluxul sanguin și pot determina copilul să primească o parte din doză.

Întrebați un medic despre medicamente. Dacă nu sunteți sigur dacă un produs, un medicament sau un antibiotic utilizat pentru tratarea intoxicațiilor alimentare este compatibil cu alăptarea, discutați cu medicul dumneavoastră. De asemenea, puteți verifica baza de date LactMed, Sursa de încredere, unde puteți găsi informații despre diferite substanțe și medicamente, precum și despre impactul acestora asupra alăptării.

4. Spala-te frecvent pe maini.

Pe parcursul bolii, spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun după ce ați folosit toaleta și după vărsături. Spălați-vă mâinile înainte de a vă ține sau alăpta copilul.
Minimizați riscul pentru alții. Luați în considerare igienizarea oricăror suprafețe cu atingere ridicată, cum ar fi mânerele ușilor, întrerupătoarele de lumină și mânerele de toaletă. Curățați bine zonele de pregătire a alimentelor. În plus, asigurați-vă că orice atinge sau pune copilul în gură - cum ar fi suzetele, sfarcurile și dispozitivele de dentiție - a fost curățat temeinic.

5. Ai grija de tine mami

Ține minte, este important să ai grijă de tine pentru a putea avea grijă de copilul tău.

Majoritatea simptomelor de intoxicație alimentară - care pot include greață, vărsături, diaree și dureri de stomac - se rezolvă în 1 sau 2 zile și nu necesită asistență medicală.

Cu toate acestea, cere imediat sfatul medicului daca ai oricare dintre următoarele simptome:

diaree sângeroasă
febră mare de peste 38,7
deshidratare
diaree care durează 3 sau mai multe zile

Simptomele respiratorii precum tusea, strănutul sau congestia nazala nu sunt de obicei cauzate de toxiinfecțiile alimentare.

Cu toate acestea, toxiinfecția alimentară poate provoca uneori febră. Dacă nu sunteți sigur dacă suferiți de otrăvire alimentară sau altceva, consultați-vă medicul.

Deci - rezumat

Nu este usor sa ai toxiinfectie alimentara in perioada alaptarii DAR vestea bună este că poti – și ar trebui – să continui să iti alaptezi copilul. Laptele matern nu va suferi de aceasta situatie si de fapt il poate ajuta pe bebe - protejandu-l de contractarea germenului care a provocat toxiinfecția alimentară.

Despre toxi-infectia alimentara, citeste si

Toxiinfectia alimentară la copii in timpul verii: cum ne protejăm copiii - sfatul medicului

Gastroenterita bacteriana: cum apare, ce analize se fac si cum se trateaza

Toxiinfecția alimentară: 6 lucruri importante de știut - sfatul medicului
 

autor: Dr. Danielle ter Horst 

Material realizat cu sfaturile dnei Medic specialist ginecolog la Spitalul Regal, Haga, Olanda, 
Medic colaborator la Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024


 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII