Dovleac cu pui și păstârnac - rețetă pentru bebeluși
Acest piure cu pui, dovleac si pastarnac este o reteta simpla si delicioasa, inspirata de toamna, pentru bebeluși. Astfel, gusta si ei din minunatele roade si arome ale sezonului. Dar in plus, vor beneficia si de nutrientii acestor ingrediente, ideali pentru consolidarea sistemului imunitar: beta caroten, antioxidanti, vitamina C si proteine!
Vei citi despre:
Cand putem introduce dovleacul in alimentatia bebelusului?
Ingrediente Dovleac cu pui si pastarnac
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Dovleacul este o sursa excelenta de potasiu dar si de proteine si de fier, fiind un aliment ideal pentru diversificarea alimentatiei bebelusului
Dovlecii sunt de asemenea surse bune de potasiu, proteine si fier. Semintele de dovleac contin, de asemenea, o cantitate importanta de proteine si fier, astfel incat consumul de seminte ofera o anumita valoare nutritiva. Semintele nu sunt insa recomandate copiilor mici si bebelusilor. Dovlecii au un nivel uimitor de scazut in grasimi, sunt saraci in calorii, dar bogati in fibre.
Cand putem introduce dovleacul in alimentatia bebelusului?
Bebelusii pot incepe sa manance dovleci de la varsta de 6 luni. I-l puteti oferi simplu sub forma de piure sau amestecat in cereale, iaurt, si chiar in carne, ca cea de pui. Este foarte gustos cu putina scortisoara! Mai departe <<aici>>.
Ingrediente: Dovleac cu pui si pastarnac
1/2 de dovleac, tocat cubulete mici
110g piept de pui
1 patarnac, taiat in 4 pe lungime
optional: 1/4 lingurita prag de ghimbir sau 0.5 cm ghimbir proaspat ras
Ad-Extra3:
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 176C, apoi aseaza toate ingredientele pe o foaie de copt. Infasoara bine, apoi se mai invelesc o data cu folie de aluminiu. Se lasa in cuptorul incins pentru cca 40 de minute, apoi se mai lasa inca 10 minute cu foliile desfacute/rupte, sau pana ce puiul este bine copt. Cand totul este bine facut se mixeaza intr-un blender pana la omogenizare, adaugand si putin ulei de masline. Va tine la frigider intr-un recipient ermetic timp de 4 zile, iar la congelator pana la 2 luni.
Când putem da bebelușului carne?
Introducerea carnii in alimentatia bebelusului este un subiect de continua disputa intre mamici dar si diversi medici pediatri. Noile recomandari actuale (2020) ale Academiei Americane de Pediatrie sunt modificate de cele de acum cativa ani. Carnea este o sursa de fier si zinc pentru bebelusi iar fierul este esential pentru dezvoltarea creierului sau.
De aceea, multe mamici au multe intrebari si dileme in legatura cu introducerea carnii in alimentatia bebelusului. Trebuie sa recunoastem ca, de multe ori, procesul diversificarii alimentatiei bebelusului poate da niste dureri de cap mamicii. Mai departe>>
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.
Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.
Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.
Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Despre diversificare, merita stiut si:
Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.
Pretul aplicatiei pentru toate functionalitatile - 4.99 euro.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII