Bebe mănancă ou: 7 variante în care îi poți oferi ou lui bebe de la 6 luni
Bebe mananca ou: 7 variante in care ii poti oferi ou lui bebe inca de la 6 luni
La ce varsta putem oferi ou lui bebe?
O întrebare frecventă pe care o primim la Desprecopii este referitoare la varsta la care putem oferi ou unui bebe. Daca in urma cu10-15 ani recomandarea era sa introducem ou lui bebe in jurla varstei de 8-9 luni - recomandarile s-au modificat iar Academia Americana de Pediatrie recomanda in 2022 - ca oul poate fi printre primele alimente pe care le oferim bebelusului, la 6 luni.
Introducerea timpurie a oului in alimentatia copilului, de la varsta de sase luni, poate fi benefica nu numai pentru cresterea fizica, ci si pentru dezvoltarea creierului
“Constatarile au sustinut ipoteza noastra ca introducerea timpurie a oualor in dieta copiilor a imbunatatit in mod semnificativ colina si alti indicatori ce tin de buna functionare a metabolismului” au scris autorii studiului. Deoarece introducerea timpurie a oualor in dieta copiilor – la varsta de sase luni - poate fi benefica nu numai pentru cresterea fizica, ci si pentru dezvoltarea creierului, nu mai poate fi mult pana cand pediatrii vor recomanda ca parintii sa introduca ouale atat de timpuriu in dieta celor mici.
• Citeste Oul in alimentatia bebelusului - importanta sa pentru dezvoltarea creierului
La început, totuși, veți dori să începeți cu alimente foarte moi sau piure (care pot include cereale integrale pentru sugari) înainte de a trece la oferirea de alimente mai texturate.
7 variante in care ii poti oferi ou lui bebe inca de la 6 luni
Deci variantele sunt multiple. Ii poti oferi ou lui bebe in forma de
- fasii de omleta in mânuță
- papară (scramble) - poate sa se serveasca singur - si e foarte OK sa faca mizerie
- ou fiert moale oferit cu lingurita
- fasai de omleta cu niste avocado pasat
-felii de ou tare oferite - poate sa se serveasca singur
- ou fiert tare in cubulete mici - poate sa se serveasca singurel
► Citeste in continuare 18 rețete cu ou pentru bebeluși si copilași - pline de proteine de calitate și vitamine esențiale
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii, cost 4.99 euro one time)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
► In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Am o fetiţa de 1 an şi 4 luni as dori sa ştiu daca sunt bune cerealele în alimentaţia ei. Mulţumesc
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII