Invață copilul să gândească pozitiv pentru a crește un adult fericit - sfatul psihologului
In prezent, noi parintii avem aceasta tendinta de a ne invata copiii sa evite mereu raul sau pericolele iar acest mod de gandire ii poste face pesimiști. Exista insa si o veste bună - Ii putem antrena să priveasca partea pozitivă a lucrurilor. Creierul nostru este este un filtru uriaș și caută tipare. Dacă exersezi să cauți binele, îi spui creierului: „Acest lucru este de fapt important”. Astfel, vei stabili noi conexiuni neuronale...
Invata copilul sa gandeasca pozitiv pentru a creste un adult fericit - sfatul psihologului
Vei citi:
Caută ca fericirea să nu lipsească
Lista de dorințe a unui copil
Cum sa cresti un copil fericit: sfaturile unui psiholog celebru
Caută ca fericirea să nu lipsească din gandurile copilului sau cum să crești copii fericiți, cu o viziune optimistă asupra lumii
Ne crestem copiii cu ideea ca trebuie sa se fereasca de ce este rău, ceea ce oamenii de știință numesc o „prejudecată de negativitate”. Bineinteles, acest lucru a funcționat pentru strămoșii noștri timpurii. Nu poti să admiri copacii fara să nu ții cont de ursul care se ascundă după ei.
In prezent, noi parintii avem si acum aceasta tendinta de a ne invata copiii sa evite mereu raul sau pericolele iar acest mod de gandire ii poste face pesimiști. Exista insa si o veste bună - Ii putem antrena să priveasca partea pozitivă a lucrurilor. Creierul nostru este este un filtru uriaș și caută tipare. Dacă exersezi să cauți binele, îi spui creierului: „Acest lucru este de fapt important”. Astfel, vei stabili noi conexiuni neuronale.
Deci cum facem? - 3 tehnici
1. O tehnică ușoară pentru a încuraja optimismul - în copiii tăi și în tine - este o rutină simplă. La culcare, povestiți trei lucruri bune din ziua voastră, tu apoi copiii. Există o mulțime de dovezi științifice că practica regulată și conștientă a recunoștinței crește bunăstarea, atât fizică, cât și emoțională. Cel puțin, va aduce vise frumoase.
2. Când copilul tău se plânge că a pierdut o piesă Lego de exemplu, spune-i: „Poate că altcineva o va găsi și va construi ceva interesant!” Poți chiar transforma acest lucru într-un joc destul de hilar, cu diverse scenarii „din păcate/din fericire”.
3. Pune un zâmbet pe chipul copilului modificându-i micul dejun preferat cu una dintre aceste mese de dimineață îmbogățite cu nutrienți care-i stimulează in bine starea de spirit.
de pilda
În loc de un niste sandvisuri la mic dejun, oferă-i 2 ouă bătute cu spanac tocat tocat, semințe de dovleac și un praf de piper
În loc de o mega brioșă, prepară un smoothie cu pudră de cacao sau carob, banane congelate sau afine, kale și apă sau lapte de nucă de cocos.
În loc de fulgi de ovăz instant, miere și nuci, oferă-i fulgi integrali de ovăz cu fructe proaspete, miere și nuci.
► Citeste in continuare Ce înseamnă un COPIL FERICIT?
Lista de dorințe a unui copil...
Copiii au fost întrebați: Ce ți-ai dori pentru a-ți face familia mai fericită?
Să fim împreună toată ziua, în fiecare zi.
Să locuim cu toții într-un castel.
Să fie Crăciunul în fiecare zi.
Să ne jucăm afară mai des, dar să nu fie niciodată frig.
Să avem o mulțime de bani. Adică TONE!
Să nu ne îmbolnăvim niciodată... sau să vomităm.
Cum sa cresti un copil fericit: sfaturile unui psiholog celebru
Ce poate fi mai de pret pentru un parinte decat fericirea propriului copil? Nimic si nimeni nu poate da o satisfactie mai mare unui parinte decat faptul de a-si vedea copilul zambind. Reusim insa, ca parinti, sa fim intotdeauna creatorii fericirii copiilor nostri? Stim sa le dam aripi atunci cand au nevoie de ele, pentru a-i invata zborul spre fericire? Citeste mai departe …
Va asteptam pe forumul special: PARENTING - sau despre meseria de parinte
Ad-Extra3:
Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor
Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)
autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda.
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII