Sunt medic ginecolog insă am eșuat in experiența alăptarii de 2 ori - confesiuni de la mamă la mamă

Sunt medic ginecolog insa am esuat in experienta alaptarii de 2 ori - confesiuni de la mama la mama

Sunt medic ginecolog insă am eșuat in experiența alăptarii de 2 ori - confesiuni de la mamă la mamă

Sunt medic obstetrică ginecologie dar sunt, in primul rand și mamă. În calitate de medic obstetrician, am consiliat nenumărate paciente cu privire la beneficiile alăptării atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Insă, am și o confesiune de spus: am alăptat-o ​​pe fiica mea doar o lună, iar pe fiul meu numai o săptămână. A fost un eșec total...insă aș vrea să imi ușurez sufletul aici la Desprecopii. - CONFESIUNI.

Vei citi:
Lupta mea cu alăptarea a început imediat
Am decis să opresc pomparea
Nu era să cad iar în capcana suplimentării cu formulă prea devreme
A doua zi, m-am întâlnit cu un consultant în alăptare
Ca obstetrician, recomandasem tuturor pacientelor mele alăptarea exclusivă
Uneori mai plâng că nu am putut alăpta

Lupta mea cu alăptarea a început imediat

La primul copil, după o sarcină și un travaliu ușor  - ca mamă pentru prima dată, am fost încântată să incep alaptarea fiicei mele - stiind desigur ca e cel mai bun lapte pentru ea. Fara nici un dubiu. Insa... desi cunosc bine teoria - practica a fost alta poveste. Fetira mea nu a reușit să se "cupleze" la sân.... Am avut rabdare si perseverenta. Am pus-o la sân la fiecare două ore până când renunța și adormea.

Când am ajuns acasă, la două ore după nașterea, ea încă nu sugea bine, ceea ce m-a făcut să extrag laptele matern și să suplimentez cu lapte formula prea devreme. Eram studentă în anul al patrulea la medicină și aveam la dispoziție o lună să studiez pentru al doilea dintre cele trei examene necesare pentru obținerea licenței medicale. Așa că am decis să mă mulg exclusiv și să-mi hrănesc fiica cu laptele dintr-o sticlă. Am pompat în fiecare oră pentru a ajuta la creșterea aportului, depozitând laptele pompat în orele impare și hrănind-o cu laptele pompat în orele pare. După fiecare hrănire, am completat cu formulă. Între orele 22:00 - 6:00, studiam între alăptari, când restul familiei mele dormea... A fost greu...

Am decis să opresc pomparea și să o hrănesc exclusiv cu formulă

În momentul în care mi-am susținut examenul, eram epuizată și frustrată. În fiecare minut, pompa era atașată de corpul meu, dar fiica mea nu. Nu m-am putut bucura de legătura pe care ar fi trebuit să o ofere alăptarea. Am decis să opresc pomparea laptelui matern și să o hrănesc exclusiv cu formulă. În timp ce m-am simțit ușurată să trăiesc o viață mai normală, am continuat să plâng faptul că nu am experimentat niciodată cum era să-mi alăptez copilul... A fos

Nu era să cad iar în capcana suplimentării cu formulă prea devreme... nu?

Când am rămas din nou însărcinată, am fost hotărâtă să reușesc acolo unde nu reușisem înainte. Adica in Odiseea Alaptarii... Eram rezidentă în obstetrică și ginecologie, iar acum știam mult mai multe despre alăptare. Eram programată sa nasc în iulie, imediat după absolvire, și nu aveam să încep munca până în noiembrie. Timp de patru luni întregi, singura mea treabă ar fi fost să alăptez. Nu era să cad iar în capcana suplimentării cu formulă prea devreme... nu? Am considerat ca 4 luni de alaptare exclusiva este super bine.

Dar... entuziasmul meu s-a risipit la scurt timp după naștere, când fiul meu a avut aceleași dificultăți ca și sora lui. La 3 zile deja dădea semne de deshidratare, avea buzele uscate, era slăbit, nu uda scutece.

Am sunat pediatrul, care m-a ascultat atent, apoi mi-a spus cu blândețe că este îngrijorată de bebele meu care devine periculos de deshidratat și că, în acest moment, ar trebui să consider lapteșe formula ca un medicament pentru el.

Am decis să alăptez timp de 20 până la 30 de minute la fiecare sân, să extrag laptele timp 20 de minute și să-l hrănesc cu acesta, apoi să suplimentez cu lapte praf. Trebuia să repet acest proces la fiecare două ore. Somnul nu se încadra în această ecuație. Fiul meu a început să dea semne de îmbunătățire, dar hrănirea lui ocupa fiecare moment al zilei. Eu și soțul meu a trebuit să o trimitem pe fiica noastră acasă la mama mea pentru că nu reușeam să avem grijă de ea în timp ce încercam să-l hrănim pe bebe. Am interzis vizitatorii, mai ales pentru că nu trecea o oră întreagă fără ca eu să plâng.

Ad-Extra3:

A doua zi, m-am întâlnit cu un consultant în alăptare

A venit acasa consultata in alaptare. După ce stat si a analizat situatia - a enumerat diagnosticele: mameloane retractate (obilicate), aprovizionare slabă cu lapte, frenul strâns, atașare slabă, scădere excesivă în greutate a sugarului. Am fost debusolata.

Simteam ca muntele pe care trebuia să urc pentru a alăpta ...părea să devină din ce în ce mai abrupt. Am început să disprețuiesc fiecare celebritate care posta fotografii superbe în care își alăptează copiii, fiecare celebritate care a numit alăptarea cel mai frumos și mai natural lucru din lume... La naiba... alăptarea nu este nici naturală, nici frumoasă! Uneori este o luptă sfâșietoare și dureroasă.

Citeste Mameloane ombilicate: sfaturi pentru alăptarea bebelușului

Ca obstetrician, recomandasem tuturor pacientelor mele alăptarea exclusivă

Totuși, aici am fost, un eșec total. Nu numai că m-am simțit ca o mamă rea, m-am simțit și ca un medic prost; nici măcar nu mi-am putut urma propria recomandare. Îl supăram pe fiul meu, la fel cum o supărasem pe fiica mea, pentru că nu puteam să alăptez. Eram supărată pe corpul meu.

Pediatrul mi-a spus că mă va sprijini pe deplin dacă vreau să continui să alăptez. În cele din urmă, a spus: „Vreau, de asemenea, să știi că dacă vrei să încetezi alăptarea, este în regulă”.

Un lucru pe care l-am auzit pe toată perioada sarcinii și, de altfel, în întreaga mea pregătire ca obstetrician, a fost cât de importantă era alăptarea. Aproape că am simțit că mi s-a spălat creierul să cred că alăptarea este absolut singura modalitate sănătoasă de a-mi hrăni copilul. Aceasta a fost prima dată când am auzit că este OK să nu alăptez. Așa că, la o săptămână, am decis să mă opresc.

Uneori mai plâng că nu am putut alăpta

Dar hrănirea cu lapte formulă mi-a permis să-mi țin familia calmă, să-mi hrănesc copiii și să-mi păstrez sănătatea mintală. A fost alegerea potrivită pentru familia mea.

Am văzut recent o pacientă care avea probleme cu alăptarea. Mi-am împărtășit propriile lupte și am sfătuit-o cu strategii care ar putea-o ajuta. În cele din urmă, i-am spus: dacă te hotărăști să încetezi alăptarea, lasă-mă să-ți dau permisiunea să o faci. Nu ești mai puțin mamă, iar copilul tău va fi bine.

Am revăzut-o apoi câteva luni mai târziu. Mi-a spus cât de mult a însemnat sprijinul meu pentru ea și cum a ajutat-o ​​să se împace cu faptul că nu poate alăpta. Sper că, în calitate de furnizori de servicii medicale, putem găsi o modalitate de a crea medii încurajatoare și de susținere pentru alăptare, sprijinind în același timp și femeile care nu pot.

Adaptare dupa povestirea dr. Malina Sayla - medic obstetrician-ginecolog  - citeste si Confesiunile unei mame care alăpteaza: ce aș fi vrut să știu de la început ...

► Citeste in continuare 11 greșeli de alăptare pe care le fac aproape toate mămicile. Dacă le recunosti și stii rezolvarea, bebelușul va fi mai fericit.

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput.

Citeste toate informatiile de la aceasta 
sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Elena
    Elenatrimis la 31/5/2022

    Cand ceva nu merge trebuie sa ne impacam cu ideea ca pur si simplu nu merge. Cel mai important este interesul copilului si sanatatea acestuia si sanatatea mamei, care nu trebuie sa ajunga la epuizare. Foarte important este si ca mama trebuie sa aiba timp sa ofere atentie si afectiune copilului pentru ca asta va conta enorm in dezvoltarea lui. Degeaba ne axam doar pe alimentatie, ingrijirea si cresterea copiilor inseamna mult mai mult.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII