Beneficiile oferite de deserturile sănătoase Melinis pentru sănătatea copiilor

Beneficiile oferite de deserturile sanatoase Melinis pentru sanatatea copiilor

Beneficiile oferite de deserturile sănătoase Melinis pentru sănătatea copiilor

Pentru a avea o dietă echilibrată în viața adultă, cei mici trebuie să afle de la o vârstă fragedă ce înseamnă o alimentație sănătoasă și care sunt beneficiile acesteia. Dar cum facem ca obiceiurile sănătoase să devină un stil de viață?

Din combinarea fructelor proaspete cu mierea naturală de salcâm Melinis am obținut un desert sănătos și gustos, apreciat în egală măsură de cei mari și de cei mici.

 Copiii adoră dulciurile

Pentru a avea o dietă echilibrată în viața adultă, cei mici trebuie să afle de la o vârstă fragedă ce înseamnă o alimentație sănătoasă și care sunt beneficiile acesteia. Dar cum facem ca obiceiurile sănătoase să devină un stil de viață?

Chiar dacă ne dorim să le asigurăm celor mici o nutriție sănătoasă și variată, de multe ori cedăm la rugămințile lor, mai ales atunci când vine vorba de dulciuri. Copiilor le plac foarte mult dulciurile, dar, din păcate, zahărul pe care îl consumă de multe ori în exces are efecte nocive asupra creșterii și dezvoltării celor mici.

Conform Asociației Americane pentru Sănătate, cantitatea de zahăr recomandată pentru copiii și adolescenții de până la 18 ani este de cel mult 6 lingurițe pe zi. Iar pentru copiii cu vârsta până în 2 ani, consumul de zahăr adăugat este contraindicat, fie că vorbim de alimente, fie că ne referim la băuturi.

Atenție! Chiar și alimentele considerate sănătoase, cum ar fi cerealele, iaurturile, sau sucurile naturale (chiar și cele preparate în casă) conțin cantități importante de zahăr care au un efect nociv asupra sănătății copiilor. Siropul de porumb prezent în multe dintre dulciurile și cerealele preferate de copii este foarte bogat în fructoză și poate provoca probleme serioase de sănătate. Pe lângă problemele legate de obezitate și carii dentare, consumul ridicat de zaharuri poate duce la scăderea imunității și a puterii de concentrare, la hiperactivitate, diabet și multe alte boli.

 Din fericire, există și dulciuri sănătoase

Din fericire, există pe piață numeroase alimente savuroase și sănătoase pe care le putem oferi copiilor noștri fără reținere. Din combinarea fructelor proaspete cu mierea naturală de salcâm, Melinis a obținut un desert gustos și sănătos apreciat în egală măsură de cei mari și de cei mici. Produsele sunt obținute din ingrediente atent selecționate, care sunt prelucrate printr-o tehnologie inovatoare la temperaturi joase, sub 35°C, ceea ce permite păstrarea gustului și a valorilor nutritive de excepție ale fructelor și a mierii de albine.

 O gamă largă de produse românești, unele certificate eco

Melinis este un brand 100% românesc a cărui poveste a început pe valea Nișcovului, din dorința de a oferi publicului un produs unic, cu gust desăvârșit, creat din îmbinarea fructelor proaspete și a petalelor cu mierea de albine.

Melinis propune un produs dulce și aromat care nu este nici dulceață nici gem, ci un amestec delicios de miere cu petale (de trandafir), sau fructe (afine, vișine, pere, prune, gutui). Unele sortimente conțin miere de salcâm (cele cu fructe întregi), iar altele miere polifloră (cele tartinabile, sub formă de cremă). Indiferent de sortiment, produsele Melinis pot fi depozitate la temperatura camerei chiar și după deschidere și, foarte important, nu conțin zahăr.

 Un produs cu adevărat sănătos

Cătina, fructele de pădure, fructele de goji și toate celelalte fructe folosite la obținerea produselor Melinis oferă numeroase beneficii pentru sănătate.

Mierea de albine este un aliment și un remediu folosit în întreaga lume de mii de ani. Mierea naturală, fie că este polifloră sau de salcâm, are numeroase substanțe nutritive (calciu, magneziu, potasiu, vitamina C, proteine, fier), care contribuie la buna funcționare a organismului. Probioticele din mierea de albine contribuie la menținerea sănătății intestinale și ajută la echilibrarea florei intestinale. Deși este un aliment dulce, spre deosebire de zahăr, mierea consumată în cantități rezonabile nu duce la apariția diabetului. După cum arată numeroase studii, mierea ajută chiar la reglarea glucozei din sânge. În plus, datorită proprietăților sale antibacteriene, mierea combate infecțiile cu numeroase bacterii și ajută la vindecarea rănilor.

Amestecul de cătină cu miere este considerat un leac minune, datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă alăturarea celor două super alimente. Cătina - supranumită și “ginsengul românesc”- este un arbust ale cărui fructe bogate în vitamine și minerale (B1, B2, B6, B9l, vitaminele E, K, P şi F, celuloză, beta caroten, calciu, fosfor, magneziu, potasiu, fier, sodiu, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli şi enzime) pot fi folosite ca remediu pentru numeroase afecțiuni (cancer, reumatism, ulcer gastric și duodenal, alergii, afecțiuni ale aparatului circulator). Cătina are un efect imunostimulator, depurativ, antioxidant, antiinflamator, cicatrizant, emolient și citoprotector.

Fructele de pădure au o cantitate importantă de antioxidanți (antociani, quercetina și vitamina C), fibre și apă, și un aport caloric scăzut. Astfel, consumul regulat de fructe de pădure contribuie la întărirea imunității, la păstrarea unei greutăți optime și la menținerea sănătății și vitalității.

Oferindu-i zilnic produse apicole și fructe, îi asiguri celui mic o creștere sănătoasă și o dezvoltare armonioasă.

 Rețete pe bază de miere

Dacă vrei să-i oferi copilului tău un mic dejun delicios și sănătos, poți combina Melinis irezistibil de vișine, Melinis delicat de pere sau Melinis revigorant de zmeură cu iaurt simplu. Vei obține o explozie de gust și savoare pe care cel mic o va adora. Dacă presari și o mână de fulgi de ovăz peste acest amestec vei obține un desert minunat pe care cel mic și-l poate prepara cu ușurință chiar și singur.

Atunci când prepari clătite, ai o mulțime de variante la îndemână: Melinis reconfortant cu prune, Melinis cremă de mure sau Melinis prețios de trandafir. Orice ai alege, nu poți să dai greș. Clătitele vor avea succes de fiecare dată. Produsele Melinis pot fi folosite și ca topping pentru înghețate, prăjituri sau torturi.

Atenție! Experții recomandă ca în primul an de viață bebelușii să nu consume miere de albine, din cauza riscului apariției botulismului infantil.

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII