Propolisul - 10 beneficii concrete pentru sanatatea familiei tale

Propolisul - 10 beneficii concrete pentru sanatatea familiei tale

Propolisul - 10 beneficii concrete pentru sanatatea familiei tale

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale pentru copii, in Rusia fiind chiar numit "penicilina ruseasca", datorita utilizarii sale extinse.

Iata 10 beneficii concrete pentru sanatatea familiei tale, ale PROPOLISULUI.

- veti citi:
Propolisul este benefic si indispensabil pentru copii
Ce este de fapt propolisul?
Propolisul este un antibiotic exceptional
10 beneficii concrete alte Propolisului

Propolisul este benefic si indispensabil pentru copii

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale pentru copii, in Rusia fiind chiar poreclit "penicilina ruseasca", datorita utilizarii sale extinse.

Ce este de fapt propolisul?

Propolisul este un amestec de rasini pe care albinele le aduna dintr-o scoarta de copac, seva florilor si frunze. Ele amesteca aceasta rasina cu nectarul pentru a obtine o substanta ceroasa, ce sigileaza spatiile deschise ale stupilor, dar le si sterilizeaza atunci cand se intorc in stup.

Propolisul este un antibiotic exceptional

Multi doctori sugereaza ca propolisul este un remediu extrem de benefic si indispensabil in vindecarea copiilor de infectii, boli dar si pentru imbunatatirea sistemul imunitar. Propolisul este un antibiotic exceptional, cu efect antibacterian si antimicrobian, ce actioneaza eficient impotriva bacteriilor daunatoare, fara a le distruge pe cele bune, cum fac antibioticele prescrise de medici. Doza recomandata pentru copii este jumatate din doza recomandata adultilor.

Propolisul nu are efecte secundare si exercita un efect foarte benefic asupra organismului, in general. Este eficient in tratarea racelilor, durerilor in gat, congestiei sinusurilor, febrei, virusurilor intestinale, bronsitei, infectiilor urechii, durerilor de cap, precum si in tratarea taieturilor, ranilor deschise si arsurilor. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la absorbtia anumitor nutrienti.

Acest antibiotic natural superb este bogat in complexul de vitamine B si contine, de asemenea, vitaminele C, E si provitamina A. Este bogat in aminoacizi, grasimi, precum si multe urme de minerale. Acesta contine si multe tipuri diferite de flavonoide, care sunt in principal responsabile pentru proprietatile sale antibacteriene.

Ad-Extra3:


10 beneficii concrete alte Propolisului

In culturile antice, propolisul (sau rasina de albine) a fost adesea folosita pentru abcese si rani minore. Albinele, intr-un efort de a inchide lacunele din stupi, folosesc propolisul ca o masura de precautie pentru a se feri de microbi si ciuperci periculoase. Descoperirile recente au confirmat actiunea puternica impotriva multor agenti patogeni daunatori si mai multe cercetari au stabilit beneficiile sale. Iata cateva dintre beneficiile utilizarii propolisului.

1. Propolisul lupta impotriva infectiilor:  Cercetatorii au testat propolisul impotriva mai multor microbi periculosi, iar rezultatele sugereaza ca propolisul este foarte puternic impotriva bacteriilor agresive. Cu toate ca puterea propolisului poate varia in functie de locatia geografica, beneficiile sale de protectie raman in mod constant prezente, datorita spectrului larg de flavonoide.

2. Propolisul este un antibiotic natural: Rezistenta la antibiotice este o problema in crestere in medicina, de multe ori din cauza folosirii in exces a antibioticelor. Oamenii care iau antibiotice sunt adesea sfatuiti sa ia probiotice pentru a ajuta la conservarea bacteriilor bune din intestine. Cercetatorii au stabilit ca propolisul ofera proprietati antibiotice puternice. Acizii izolati din propolis s-au dovedit a fi un agent eficient impotriva multor bacterii, inclusiv stafilococi.

3. Propolisul ajuta in cazul arsurilor minore: Intr-un studiu, propolisul brazilian a fost testat impotriva unei creme pentru arsuri, pe baza de prescriptie medicala. Rezultatele? Propolisul a fost la fel de eficient. Propolisul a fost chiar mai linistitor pentru arsurile minore decat medicamentele conventionale.

4. Propolisul poate fi folosit in infectii ale urechii: Infectiile urechii medii afecteaza milioane de copii in fiecare an, dar si adulti de asemenea. Uneori, aceasta poate duce la pierderea temporara a auzului, o perspectiva ingrozitoare pentru cei mai multi oameni. Un compus din propolis, esterul fenetilic al acidului cafeic, a demonstrat eficacitatea relaxarii inflamatiei urechii interne.

5. Propolisul sprijina sistemul imunitar: Candida albicans, o ciuperca, afecteaza de obicei zonele genitale si orale. In cautarea mereu continua pentru a gasi un remediu adecvat si eficient, cercetatorii au analizat si propolisul. Rezultatele au indicat faptul ca propolisul poate inhiba cresterea Candidei si are potentialul de a stimula un raspuns imun sanatos impotriva infestarii cu Candida.

6. Propolisul poate fi folosit in infectii ale unghiilor: Testele de laborator au examinat utilizarea propolisului impotriva infectiilor fungice ale unghiilor, si s-a constatat ca propolisul a oferit o gama mai mare de protectie in comparatie cu un produs farmaceutic popular prescris.

7. Propolisul este folosit impotriva herpesului vaginal: Propolisul a fost dovedit a fi mai eficient decat unele creme farmaceutice impotriva herpesului vaginal. De asemenea, testele sugereaza ca propolisul poate reduce in mod semnificativ posibilitatea unei infectii cu herpes avansat. In plus, asa cum s-a sugerat mai sus, propolisul poate oferi o protectie impotriva infectiilor cu Candida genitala.

8. Propolisul este folosit in ingrijirea dentara:
Legatura dintre sanatatea orala si sanatatea fizica generala a fost documentata timp de zeci de ani. Nu exista nici o indoiala ca un regim dentar adecvat este o parte importanta a unei sanatati bune. In prezent, proprietatile benefice ale propolisului au sugerat eficacitatea promovarii sanatatii orale ... chiar fiind, eventual, o alternativa naturala la fluor.

9. Propolisul stabilizeaza zaharul din sange: Diabetul zaharat este o problema care afecteaza milioane de adulti si copii. Acesta este adesea abordat cu masuri de tratament pe toata durata viatii, cum ar fi injectii cu insulina si medicamente farmaceutice. Studiile au aratat ca propolisul poate inhiba enzimele care cresc glicemia. Se crede ca acesti compusi antioxidanti din propolis sunt responsabili pentru efectele benefice ale stabilizarii zaharului din sange.

10. Propolisul lupta impotriva cancerului: Asirienii antici foloseau de multe ori propolisul pentru a inhiba cresterea tumorilor. Compusii CAPE gasiti in propolis s-au dovedit a impiedica cresterea celulara a cancerul de col uterin si de prostata. Anumite tipuri de propolis, cum ar fi rosu Brazilian si maro Cuban, s-au dovedit a combate compusi care contribuie la cresterea celulelor canceroase.

Formele in care se vinde Propolisul

Propolisul este deseori vandut sub forma de capsule sau tinctura, iar unele paste de dinti naturale il contin in loc de fluor. In timp ce multi oameni se pot folosi in conditii de siguranta de propolis ca o abordare complementara fata de sanatate, unii pot prezenta reactii alergice. Este intotdeauna indicat sa testati o cantitate mica de amestec inainte de a-l folosi drept tratament, mai ales daca suferiti de alergii.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2018

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII