Când rezultatul unui alt test de sarcină este diferit. Ce înseamnă dacă obții un rezultat diferit la un al doilea test de sarcină?
Timpul dintre momentul în care o femeie bănuiește că ar putea fi însărcinată și momentul în care i se confirmă acest lucru, este cel mai lung din viața ei. Indiferent dacă speri la un rezultat pozitiv sau negativ, sunt șanse mari să transpiri atunci când vine momentul să citești rezultatul testului de sarcină. Și așteptarea nu s-a încheiat neapărat când vezi un rezultat pentru prima dată; multe femei fac testul de mai multe ori doar pentru a fi sigure...
• Deci, ce se întâmplă dacă obții un rezultat diferit a doua zi, la un alt test? Se poate schimba un test de sarcină peste noapte? Raspunsul este DA - iată de ce.
Vei citi:
De ce un test de sarcină negativ ar deveni pozitiv peste noapte?
De ce un test de sarcină pozitiv ar deveni negativ a doua zi?
Cat de devreme pot face un test de sarcina?
De ce un test de sarcină negativ ar deveni pozitiv peste noapte?
Da, rezultatul poate fi diferit la un alt test de sarcina. Si nu numai că poți obține un rezultat negativ al testului de sarcină urmat de unul pozitiv, dar poți obține și un rezultat pozitiv și apoi unul negativ. Dacă faci un test de sarcină acasă într-o dimineață pentru a vedea un rezultat negativ, ar putea însemna că nu ești însărcinată sau s-ar putea să faci testul prea devreme.
Pentru a înțelege mai bine acest lucru, este util să știi ce teste de sarcină să cumperi. Testele de sarcină la domiciliu afișează rezultate în funcție de nivelul hormonului gonadotropină corionica umană (hCG, hormonul de sarcină, detectat în urină). Dacă nivelul hormonului tău este ridicat, testul de sarcină va arăta un rezultat pozitiv. Dacă nu, vei vedea un rezultat negativ.
Majoritatea medicilor recomandă să aștepți până după lipsa menstruației pentru a face un test la domiciliu, care poate fi dificil de făcut dacă ai încercat să rămâi însărcinată de ceva timp. Motivul pentru care te pune să aștepți este că nivelul hCG crește pe parcursul primului trimestru de sarcină, astfel, cu cât faci testul mai devreme, cu atât marja de eroare este mai mare, deoarece nu ai dat corpului tău suficient timp pentru a atinge cantitatea minimă de hCG necesară pentru declanșarea unui rezultat pozitiv al testului.
Deci, explicația pentru un test negativ care se schimbă în pozitiv peste noapte este destul de simplă. Dar cum rămâne cu un test pozitiv care se schimbă în negativ? Ce înseamnă?
De ce un test de sarcină pozitiv ar deveni negativ a doua zi?
Acesta este probabil un semn al unei sarcini chimice. O sarcină chimică este o sarcină foarte timpurie care se termină (moare de la sine) de obicei la aproximativ o săptămână după întârzierea ciclului menstrual. Într-o sarcină chimică, hormonii sarcinii sunt foarte scăzuți și sarcina nu se dezvoltă. Corpul recunoaște și induce un avort spontan foarte precoce, care este asemenea unei menstruații întârziate.
În cazurile de sarcini chimice, rezultatul testului de sarcină va fi, de obicei, ușor pozitiv prima dată, dar testele de urmărire vor ieși probabil negative. Are sens dacă cantitatea de substanță chimică specifică pe care testul o detectează în urină scade atunci când sarcina nu este viabilă. În plus, vei ști adesea că sarcina eșuează din cauza sângerării asemănătoare menstruației. Îngrijirea medicală nu este de obicei necesară în astfel de cazuri, deoarece sângerarea ar trebui să fie ca o menstruație abundentă și apoi să se termine, dar dacă ai dureri severe sau sângerări mai abundente, ar trebui să mergi la medic.
Să fim clari: avortul spontan al unei sarcini chimice nu are nimic de-a face cu ceea ce ai făcut sau nu ai făcut și nu este vina ta.
Sarcina nu este normală din punct de vedere genetic, așa că pur și simplu nu continuă să crească și de aceea corpul tău va induce singur un avort spontan. Șansa unui avort spontan poate fi redusă prin luarea de măsuri proactive dacă încerci să rămâi însărcinată, cum ar fi administrarea vitaminelor prenatale sau acid folic, evitarea consumului crescut de substanțe și controlul eficient al afecțiunilor medicale preexistente.
Pentru multe femei, un singur test de sarcină la domiciliu nu este suficient pentru a confirma că sunt însărcinate (există un motiv pentru care mărcile de testare nu se reclamă ca fiind 100% exacte, până la urmă), cu atât mai puțin că sarcina este sănătoasă. Sigur, un test de sarcină ulterior (sau mai multe) câteva zile mai târziu poate confirma (sau contrazice) rezultatele inițiale, dar cel mai bun mod de a obține cea mai precisă citire este să faci un test de sânge, urmat de o ecografie. Testele la domiciliu sunt un progres cu siguranță convenabil pentru femeia modernă, dar trebuie să ne amintim că ar trebui să fie susținute de un profesionist.
Ad-Extra3:
Calculeaza precis data nasterii cu calculatorul de sarcina de la Desprecopii
Cat de devreme pot face un test de sarcina?
Cand pot face un test de sarcina? La cate zile dupa data la care trebuia sa vina menstruatia?
Un test de sarcina pozitiv iti poate da vestea cea mare - ca esti insarcinata - inca din prima zi de intarziere a menstruatiei, desi unele teste pot fi folosite cu patru sau cinci zile inainte de data menstruatiei.
Despre teste de sarcina, mai poti citi
Cele mai utilizate 10 teste de sarcina in Romania
7 Teste de sarcina pe care le poti prepara singura in casa
Descarca aplicatia Sarcina: Odiseea Sarcinii
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
autor: redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII