Top 5 vitamine și minerale de care viitoarea mămică și bebelușul ei nu trebuie să se lipsească - sfatul medicului nuțritionist

Top 5 vitamine si minerale de care viitoarea mamica si bebelusul ei nu trebuie sa se lipseasca - sfatul medicului nutritionist

Top 5 vitamine și minerale de care viitoarea mămică și bebelușul ei nu trebuie să se lipsească - sfatul medicului nuțritionist

Momentul deciziei să ai un copil este unul super special, care poate veni cu multe schimbări în stilul de viață al viitoarei mămici. De la o alimentație echilibrată și suplimentul alimentar potrivit, până la un stil de viață sănătos, doamna dr. Ruxandra Pleșea, Medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, îți va ghida pașii.

• Iată, deci, topul celor 5 vitamine și minerale de care tu - viitoare mămică - și bebelușul tău, nu trebuie să vă lipsiți.

Calciul

Calciul este un mineral ce ajută la formarea scheletului osos și dinților bebelușului alături și de alte minerale precum magneziu, fosfor și vitamine precum vitamina D, vitamina K.

Surse bune de calciu sunt lactatele, broccoli, migdale, semințe de susan, legume cu frunze verzi.

Știai că pentru a avea cele mai mari șanse de a concepe un copil este important ca ambii părinți să aibă o alimentație echilibrată și sănătoasă înainte de sarcină? Alimentele potrivite sunt cele care conțin substanțe nutritive care dau femeilor energie și le asigură o stare optimă de sănătate – mediul de care avem nevoie pentru actul concepției – dar pot în același timp să dea și un impuls fertilității și sănătății spermei bărbaților.

Vitamina D

Vitamina D, alături de calciu, ajută la formarea scheletului, la formarea sistemului muscular și nervos, însă în afară de metabolismul fosfocalcic, aceasta influențează și răspunsurile imunitare, așa că ar fi bine să consumăm pește gras, ou,

uneori lactate grase și să existe și expunere controlată la soare pentru a înlesni sinteza sa la nivelul pielii.

 Zincul și seleniul

Zincul și seleniul sunt 2 minerale cu rol redutabil în imunitate, apară de stresul oxidativ pe mamă dar și sarcina de la momentul formării și până la sfârșit. Acționează pentru apărarea celulară și pentru formarea sistemului nervos. Zincul este un mineral esențial pentru fertilitate ce influențează 300 de reacții enzimatice, participă la metabolismul glucidic, și se folosește încă din preconcepție pentru a îmbunătăți fertilitatea.

Surse de zinc: carne, nuci, semințe, lactate

Ad-Extra3:

Pregătește-te pentru o călătorie extraordinară

Momentul deciziei să ai un copil este unul incitant, care poate veni alături de o grămadă de schimbări în stilul tău de viață. Este o călătorie a cărei cheie este reprezentată de pregătirea adecvată. 

Acizi grași omega 3

Acizii grași de tip omega 3 au rol în formarea structurilor nervoase ale bebelușului, în special în ultimul trimestru al sarcinii. Atât imunitatea mamei cât și programarea imunitară a bebelușului sunt influențate de acest tip de grăsime. Memoria, vederea, auzul bebelușului, beneficiază de nivelul bun al omega 3. În plus, și riscul ca mama să dezvolte depresie postnatală va fi mult mai scăzut.

Surse de acizi grași omega 3: pește gras, nuci, suplimente cu ulei de pește purificat. Însă atenție, nu putem consuma frecvent pește gras, deoarece se vorbește foarte mult și despre nivelul crescut de metil-mercur, care poate să fie toxic în timpul sarcinii. Așa că depindem și de aportul unor astfel de grăsimi din suplimente care sunt purificate și nu vin cu reziduuri de metale grele.

Este clar acum că toți nutrienții și toate alimentele au importanța lor și că, mai ales când sunt împreună, își vor îndeplini pe deplin rolurile. Încercați o alimentație cât mai variată în care să fie prezente toate grupele alimentare și suplimentați cu multiformule de vitamine și minerale special concepute și studiate pentru fiecare etapă pe care o veți traversa alături de bebelușul vostru.

Suntem siguri că, ținând cont de sfaturile noastre, vă veți bucura curând de minunea pe care o așteptați! Este important să aveți o acțiune proactivă și să cunoașteți cât mai multe despre cauzele infertilității dar și despre soluțiile pe care medicina modernă le propune astăzi fiecărui cuplu în parte!

Despre sarcină, citește și aceste sfaturi:

Ce se întâmplă cu corpul meu în primul trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al doilea trimestru de sarcină?
Ce se întâmplă cu corpul meu în al treilea trimestru de sarcină?

 Pe larg despre ALIMENTATIA IN SARCINA 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI 

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2024)

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII