Vine scoala – cu ce umplem ghiozdanul?

Vine scoala – cu ce umplem ghiozdanul?

Vine scoala – cu ce umplem ghiozdanul?

  • Toamna debuteaza pentru parintii cu copii scolari sau prescolari cu un inevitabil minisezon de cumparaturi destinate inceperii noului an scolar. Daca ati rezolvat deja problema uniformei si pe cea a ghiozdanului, atunci va puteti considera pe jumatate fericit. Urmeaza micul calvar al achizitionarii rechizitelor...

Toamna debuteaza pentru parintii cu copii scolari sau prescolari cu un inevitabil minisezon de cumparaturi destinate inceperii noului an scolar. Daca ati rezolvat deja problema uniformei si pe cea a ghiozdanului, atunci va puteti considera pe jumatate fericit. Urmeaza micul calvar al achizitionarii rechizitelor. De ce calvar? Pentru ca magazinele se aglomereaza din ce in ce mai tare in zona produselor de papetarie, pentru ca aveti de ales dintr-o gama extrem de variata de produse, pentru ca... si lista ar putea continua... Sta in puterea fiecarui parinte sa transforme acest calvar intr-o adevarata bucurie. Cititi neaparat si: Cum alegem, asadar, un ghiozdan?

Daca in legatura cu ghiozdanul trebuie sa reusiti sa va impuneti punctul de vedere, in ceea ce priveste cateva aspecte importante, in privinta rechizitelor incercati sa fiti mai flexibil. Dati-i copilului bucuria sa aleaga ceea ce ii place, explicandu-i, acolo unde este cazul, de ce o alegere ar fi mai buna decat alta. 


Produsele de calitate marca Alex Toys


Produsele de calitate marca Galt - le gasiti aici

Ce rechizite cumparam?

Daca piticul este in clasa I, in principiu, in prima zi de scoala sau chiar mai inainte, veti primi o lista de la invatator, cu rechizitele necesare. Nu veti avea insa rabdare pana atunci, in mod sigur. De aceea, orientativ, iata ce nu ar trebui sa lipseasca din ghiozdanul unui elev in clasa I:

-Caiete de tip I, de tip II si de matematica (cate 2 de fiecare sunt suficiente)
-Caiet de biologie (1)
-Caiet cu foaie velina (1)
-Carnet tip vocabular
-Coperte pentru caiete si pentru carti si etichete
-Penar (care sa contina  stilou, pic, pix, creion, radiera, ascutitoare, hartie sugativa, rezerve de cerneala)
-Creioane colorate, carioci, rigla
-Bloc de desen, acuarele, pensule, lavete
-Plastilina, plansa pentru plastilina, hartie creponata, hartie glasata, lipici, foarfece pentru hartie, carton colorat
-Sabloane cu forme geometrice, animale etc.

La acestea se vor adauga pe parcurs rechizite suplimentare, in functie de recomandarile invatatorului. In clasele urmatoare misiunea va fi mai usoara pentru ca, in general, invatatorii dau copiilor, la sfarsitul anului scolar, o lista cu rechizitele necesare pentru anul urmator.


Produsele de calitate marca Melissa Doug - le gasiti aici

De unde cumparam rechizitele?

Inainte de inceperea anului scolar, comercializarea rechizitelor reprezinta o afacere profitabila, asa incat le veti gasi, de multe ori, in cele mai neasteptate locuri. Supermarket-urile si librariile sunt insa locurile in care majoritatea parintilor cauta rechizitele potrivite. De aici si aglomeratia insuportabila. O varianta mai comoda si, adesea, mai avantajoasa ca pret o reprezinta achizitionarea online a diverselor rechizite. Magazinul eMAG spre exemplu ofera o gama larga de rechizite apartinand unor marci diferite, ce pot concura oricand cu alte produse similare pe care erati obisnuiti sa le cumparati din magazine. Pe langa avantajele legate de economisirea timpului si de evitarea aglomeratiei, achizitionarea online va ofera posibilitatea de a compara mai usor preturile si specificatiile produselor.


Produsele de calitate de la Elf Market - le gasiti aici

Dupa ce terminati cu rechizitele, nu uitati de doua obiecte extrem de importante pentru puiul vostru  recipientul pentru apa si cel pentru sandvisuri. Unele firme producatoare de ghiozdane le includ in pretul ghiozdanului, altele nu. Indiferent care este situatia, procurati-le, pentru ca sunt utile. Spor la cumparaturi! Modele de ghiozdane - disponibile aici

autor: A.G., redactor Desprecopii.com, (c) Toate drepturile rezervate, 2011

 

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII