Copilul tău are prea multe jucării? Iată cum poți ști

Copilul tau are prea multe jucării? Iata cum poti sti

Copilul tău are prea multe jucării? Iată cum poți ști

Copilul tău are prea multe jucării? Avand prea multe jucării poate fi coplesitor pentru un copil, deci ar fi benefic să reduceți periodic numărul jucăriilor pe care le are copilul la dispozitie.

Când copiii au mai puține jucării în jurul lor, timpul lor de joc tinde să fie mai interesant și mai fericit. Iată cum poti ști dacă al tău copil are prea multe jucării și cum va trebui să rezolvi situația.

veti citi:
Copilul meu are prea multe jucării?
Copilul se plictiseste prea repede de jucării
Când copiii au mai puține jucării în jurul lor
Părinții trebuie să evalueze dacă copilul lor are sau nu nevoie de noua jucărie pe care o cer
Când copilul crede că a obtine o jucarie nouă este un drept
De ce trebuie să spunem și NU copiilor nu numai DA așa cum ne indeamnă unii

Copilul meu are prea multe jucării?

Iată dilema unei mamici povestită pe forumul de parenting de la Desprecopii

Copilul meu are prea multe jucarii? De multe ori ma intreb dacă nu cumva are prea multe jucarii. Cand sunt in situatia de a face ordine in camera lui si organizez jucariile in lazile de jucarii îmi dau seama cât de multe jucarii are copilul meu și cât de mult sunt de vină pentru că cedez la fiecare capriciu. Are copilul meu prea multe jucării? Poate ca da, dar ce limită au jucariile și cum poți spune?

Evident, aceasta este o intrebare in care se regăsesc multi părinti. Asă că am cerut sfatul unui psiholog si iată sfaturile dnei psiholog, in exclusivitate pentru Desprecopii:

Copilul se plictisește prea repede de jucării și nu se joacă mai mult de 15 minute cu o jucărie

Există câțiva factori care ar putea sugera că ați supraîncărcat casa cu jucării. Dacă copilul tău se plictisește cu ușurință, cere în mod regulat noi jucării, se așteaptă să înlocuiți cu promptitudine jucăriile stricate sau nu se joacă cu o jucărie mai mult de 15 minute, poate însemna ca are prea multe jucării. Avand prea multe jucării poate fi coplesitotor pentru un copil, deci ar fi benefic să reduceti periodic numarul jucariilor pe care le are copilul la dispozitie.

Când copiii au mai puține jucării în jurul lor, timpul lor de joc tinde să fie mai interesant și mai fericit

Stiu că parintii nu fac aceasta asociere cand cumpară jucarii pentru copiii lor insa ar trebui sa afle - si poate ca acum vor afla si intelege, având prea multe jucării poate avea un impact negativ asupra unui copil. Într-un studiu recent publicat in Olanda despre comportamentul și dezvoltarea copiilor, cercetătorii au concluzionat că, atunci când copiii au mai puține jucării în jurul lor, timpul lor de joc tinde să fie mai interesant și mai fericit. De asemenea, studiul a sugerat că mai puține jucării din mediul unui copil pot conduce la comportamente de joc mai focalizate și mai creative.

Pentru studiu, cercetatorii au observat copii mici, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de luni, si le-au plasat in camere de joaca separate timp de 30 de minute fiecare. Un loc de joacă avea patru jucării, în timp ce al doilea avea 16 jucării. Cercetătorii au descoperit că atunci când copiii se aflau în cameră cu mai multe jucării, aveau tendința să aibă o atenție mai scurtă și mai puțin concentrată decât grupul cu jucării mai mici. Camera de joacă, cu doar patru jucării, a produs copii care erau implicați mai activ pentru perioade mai lungi de timp și jucau mai creativ decât celălalt grup.

Ad-Extra3:

Părinții trebuie să evalueze dacă copilul lor are sau nu nevoie de noua jucărie pe care o cer

Într-un raport publicat pe Psychology Today, psihologul american Susan Newman, doctor, a explicat că părinții trebuie să se întrebe dacă copilul lor are sau nu nevoie de noua jucărie pe care o cer și să evalueze dacă copilul se va juca cu el sau nu doar aruncați-l departe. Ea a sugerat că părinții investesc în activități cu copiii lor, mai degrabă decât lucruri materiale, deoarece pot oferi o oportunitate de a crea o legătură, o tradiție și o amintire pe care copiii o pot privi înapoi și prețuiesc când sunt mai în vârstă.

Când eram copil, mi sa părut că părinții mei au ținut un control strict asupra cât de des puteam să obțin jucării noi. O călătorie de cumpărături la magazinele de jucarii a fost intotdeauna un eveniment care se intampla nu mai des de 2 ori pe an iar această abordare m-a făcut să apreciez fiecare jucărie nouă pe care am primit-o.

Când copilul crede că a obtine o jucarie nouă este un drept ...

Acum, când am copii, am descoperit că stilul meu parental este complet diferit de cel al părinților mei și am tendința să cumpăr copiilor aproape tot ceea ce isi doresc, pentru că îmi place să ii văd zâmbind și fericiți. Dar am observat ocazional că, în ciuda amabilitatii mele, uneori copiii mei au impresia ca pot obtine prea usor lucrurile pe care le doresc si ca au inceput sa creada ca a primi jucarii este un fel de drept, nu un privilegiu. Această atitudine este ceea ce a fost un fel de alarma in capul meu si m-a facut sa judec mai putin cu inima de mama si mai mult ca un psiholog.

Stilul parental al fiecăruia este diferit, astfel încât nimeni nu poate să vă spună ce este potrivit pentru familia ta. Dacă copiii dvs. au prea multe jucării sau prea puține, ceea ce contează este că le oferiți copilului dragoste, îngrijire și timp de calitate, în timp ce îi învățați cum să fie ființe umane, de ajutor și de respect. (Și poate cum să curețe camera de joacă.)

De ce trebuie să spunem și NU copiilor nu numai DA așa cum ne indeamnă unii

Multi copii nu au auzit niciodata cuvantul „nu”. Ei nu au fost invatati sa stea linistiti la masa pana termina ceea ce au in farfurie sau sa asculte fara ca sa intrerupa. Limitele cu privire la ora de culcare, utilizarea ecranelor si consumarea alimentelor junk-food fie sunt inexistente, fie nu sunt aplicare. Iar in ceea ce priveste invatarea respectului – a sinelui, a altora si a proprietatii – mai bine nici nu amintim citeste in continuare de ce trebuie sa spunem si NU copilului.

Citește si 12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara.

autor: Xenia Radu -  redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2024
Xenia este Psiholog si Consilier Pedagocic la centrul de Educatie si Invatamant horizon.eu- Rotterdam, Olanda.

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Parenting

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII