Hidrocelul: inflamarea scrotului la bebeluși - ce trebuie să știi
Hidrocelul este o umflare a scrotului, sacul subțire care ține testiculele. Se întâmplă când se acumulează prea mult lichid în interior. Afecțiunea este cea mai frecventă la nou-născuți, deși se poate întâmpla oricui are scrot. In unele cazuri, hidrocelul poate începe înainte de a se naște copilul.
Cand vezi scotul inflamat al bebelusului te poti gandi ca este ceva grav, chiar dureros, dar nu este cazul. S-ar putea să dispară de la sine, deși ar trebui să consultați totuși medicul.
veti citi
Hidrocelul: inflamarea scrotului la bebelusi
Raspunsul medicului pediatru
Hidrocelul: inflamarea scrotului la bebelusi
O intrebare de pe sectiunea de Intrebari de la Desprecopii
Scotul bebelusului meu nou-nascut par umflate - Oare trebuie sa ne facem griji?
Raspunsul medicului pediatru
Testiculele unui baietel se afla in acele pungi de piele numite scrot, care sunt pline cu fluid, pentru a le proteja. Din cauza expunerii în uter la hormonii mamei si a inflamării uşoare a organelor genitale la naştere, testiculele nou-nascutului pot părea destul de mari, mai ales prin comparaţie cu penisul unui bebeluş.
La unii bebeluşi, inflamaţia nu trece la câteva zile de la naştere, ceea ce este probabil rezultatul unei cantităţi excesive de lichid din sacul scrotal. Denumitâ hidrocel, această afecţiune nu reprezintă un motiv de îngrijorare întrucât se rezolvă în decursul pimului an, aproape întotdeauna fara a fi necesar vreun tratament. In unele cazuri, hidrocelul poate începe înainte de a se naște copilul.
Sfatul meu suplimentar este sa discuti cu medicul despre acest aspect - la prima vizita la medicul pediatru - pentru a te asigura ca nu este vorba despre o hernie inghinala. Hernia inghinala seamana cu hidrocelul, fie se produce simultan cu acesta.
Citeste Hernia inghinală la bebeluși: cum se observă și cum se tratează - sfatul medicului
Consultul poate stabilli repede daca inflamarea este cauzata de fluid in exces, daca este vorba de hernie sau de ambele sau daca asa este scrotul bebelusului. Daca observi o inflamatie care pare dureroasa, sensibilitate a zonei, roseata sau discoloratie, contacteaza medicul imediat.
Citeste in continuare Plagiocefalia sau sindromul capului plat (capului turtit)
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com,
Material realizat cu sfaturile dnei Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2022
referinte: WebMD si Academia Americana de Pediatrie
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII