Când încep bebelușii să facă cu mânuța "Pa pa!"

Cand incep bebelusii sa faca cu manuta

Când încep bebelușii să facă cu mânuța "Pa pa!"

Bebelușii fac o mulțime de lucruri drăguțe în primul lor an. Dar acea mică mișcare incomodă care înseamnă un salut este cireașa de pe tort. Pe lângă faptul că e atât de drăguț gestul, gestul este unul dintre primele semne că bebele tău devine un om sociabil, interesat să participe la unul dintre cele mai universale saluturi din lume.

Și odată ce un bebeluș învață cum să facă cu mâna, practic jocul simplu s-a terminat: el știe că primește o reacție mare - de la tine, de la bunica, de la oricine. Destul de curând, jumătate din zi va fi petrecută făcând cu mâna oricui, oricând și oriunde.

Dar când trece bebelușul tău de la o omidă confuză despre lume la un fluture ce adoră socializarea? Iată când te poți aștepta ca bebelușul să înceapă să facă cu mâna, împreună cu ce înseamnă asta despre dezvoltarea lui și ce urmează.

Vei citi:
Vârsta medie și semne că bebelușul va face "Pa pa!"
Cum și când să-l încurajăm pe bebe să facă "Pa pa"
Ce abilități demonstrează
Semne că ar trebui să discuți cu medicul pediatru

Vârsta medie și semne că bebelușul va face "Pa pa!"

Majoritatea bebelușilor încep să fluture mânuțele în jurul vârstei de 9 luni, deși unii o vor face puțin mai devreme, iar alții puțin mai târziu.

De fapt, există cercetări care sugerează că „abilitățile de imitație”, cum ar fi fluturarea cu mâna, pot fi legate de greutatea bebelușului tău la naștere. Un caz concret, un studiu din 2013, a sugerat că bebelușii cu o greutate foarte mică la naștere stăpânesc mai lent sacest gest decât bebelușii născuți la termen.

Ori de câte ori bebelușul tău începe să fluture, probabil că nu va părea un gest foarte sofisticat la început. Bebelușul poate să-și bată brațul în sus și în jos, să-și îndoaie degetele într-un pumn sau pur și simplu să-și rotească încheietura.

Cu puțină practică, totuși, toate acele mișcări aleatorii se vor transforma în cele din urmă într-un val unic care reflectă personalitatea bebelușului tău.

Cum și când să-l încurajăm pe bebe să facă "Pa pa"

Dacă bebelușul tău își înțelege abilitățile motorii în alte moduri, poți începe să-i arăți cum să facă cu mâna. Aceste alte abilități pot include:

 a băga mâncare sau jucării în gură;
 a prindere obiecte pentru perioade lungi de timp;
 a ține propria sticlă.

Majoritatea bebelușilor vor atinge această piatră de hotar doar privindu-i pe ceilalți fluturând mâna și apoi încercând să-i imite. Poți, de asemenea, să ajuți bebelușul făcându-i ușor cu mâna pentru el atunci când saluți.

Asigură-te că asociezi mișcarea cu un indiciu verbal, astfel încât copilul să învețe că „Bună!” sau „Bună ziua!”, "Pa pa! și „La revedere!” înseamnă că este timpul să înceapă să fluture cu mâna!

Ce abilități demonstrează

Ei bine, abilitățile motorii grosiere – a-și face corpul să facă ceea ce doresc într-un mod coordonat este o etapă importantă pentru bebeluși, dar totuși necesită puțină practică!

Există, de asemenea, o anumită coordonare mână-ochi implicată, deși mai puțin decât este în cazul aplaudatului și arăta cu degetul.

În cele din urmă, există comunicarea nonverbală. Mai pot trece câteva luni până când copilul să vorbească, așa că, găsirea unor modalități de a comunica cu ajutorul corpului este extrem de importantă pentru dezvoltarea bebelușului și pentru sentimentul general de fericire.

Ad-Extra3:

Alte repere care au loc cam în același timp

Alte mișcări ale mâinii, cum ar fi bătutul din palme și a arăta cu degetul, merg adesea împreună cu a face "Pa pa!" care, de obicei, se întâmplă mai întâi, dar nu este mare lucru dacă copilul tău aplaudă mai întâi și apoi începe să fluture cu mâna.

De asemenea, bebelușul tău poate:

 transfera obiecte dintr-o mână în alta;
 apuca de lucruri;
 lovi, plesni sau arunca cu obiecte.

La această vârstă, copilul poate începe și:

 să stea în picioare neasistat;
 să poarte greutatea pe picioarele sale cu ajutorul tau.
 să se târască sau rostogolească.

De ce nu ar trebui să-ți faci griji dacă face lucrurile mai târziu decât media

Dacă bebelușul tău întâlnește alte repere comune pentru vârsta lui, dar încă nu face "Pa pa!" cu mâna, probabil că nu este un motiv de îngrijorare. Înseamnă doar că micul comutator din creierul său care conectează „bună” sau „pa” la o mișcare a mâinii care flutură nu a fost încă rotit. Se va întâmpla! Dar numai când copilul tău este gata.

Între timp, continuă să imiți fluturarea cu mâna și să-i oferi un ajutor fizic atunci când este cazul pentru a încuraja legătura.

Semne că ar trebui să discuți cu medicul pediatru

Din nou, o etapă întârziată, de obicei, nu este motiv de îngrijorare. Dar dacă bebelușul tău ratează mai multe repere, ar putea fi timpul să vorbești cu medicul pediatru.

Un bebeluș de 8 luni care nu face "Pa" și nu se poate rostogoli dintr-o parte în alta, să se ridice fără ajutor sau să se întindă după obiecte - sau unul care pare să aibă un tonus muscular scăzut sau mușchi excesiv de încordați - poate avea o stare neurologică.

În mod similar, dacă bebelușul nu poate face "Pa" încă și prezintă semne de întârziere a comunicării sociale, ar putea avea o tulburare de dezvoltare.

Acest tip de întârziere poate apărea la un copil care nu:

zâmbește social;
caută atenție sau afecțiune;
se angajează în orice fel de "discuție".

Acesta nu ar trebui să fie primul lucru pe care îl presupui dacă bebe are în jur de 8 luni și încă nu face cu mâna. Cu toate acestea, dacă nu face "Pa" este o parte a unei imagini mai ample a întârzierilor, îngrijorărilor sau comportamentelor atipice, este înțelept să obții o părere profesională.

Este important să mergi la toate vizitele de rutină, astfel încât medicul pediatru să poată monitoriza dezvoltarea bebelușului.

Ce urmează

Odată ce bebelușul tău începe să fluture cu mâna, este un semn că este pe cale să facă salturi și limite în abilitățile motorii grosiere - și în dezvoltarea sa socială, de asemenea!

Toți bebelușii îndeplinesc reperele la timpul lor, dar poți presupune cu siguranță că bebe va începe probabil să facă următoarele lucruri cândva în următoarele câteva luni:

 să se tragă să stea în picioare;
 să schimbe poziția (de la culcat la așezat, așezat la târât etc.) pe cont propriu;
 să se hrăninească cu mâncare;
 să se plimbe prin cameră;
 să spună „Mama” sau „Tata”;
 să dea semne de anxietate de separare;
 să renunțe la reprize de somn.

A face cu mâna "Pa pa!" este adesea un semn timpuriu că bebelușul tău se apropie din ce în ce mai mult de a deveni un copil mic: înțeleg indicii sociale și au abilitățile motorii brute pentru a le arăta!

Toți bebelușii se mișcă în ritmul lor, dar mulți o vor face în jurul a 7 sau 8 luni.

Dacă bebelușul tău nu a făcut încă semn cu mâna, dar își îndeplinește celelalte etape, acordă-i timp și continuă să exersezi - va ajunge acolo. Și odată ce începe, nu-l vei mai putea opri!

Dezvoltarea motorie a bebelusului: de la nastere pana la momentul suprem cand merge singur

Mai intai isi ridica barbia, apoi pieptul, apoi va sta in fudulet, mai apoi va incerca sa se ridica singurel, apoi va merge sau nu ca un catel prin casa si la um moment dat va merge singur ... Iata o frumoase poveste de dezvoltare motorie a bebelusului.

De ce au nevoie bebelusii sa petreaca timp pe burtica

Statul pe burtica al bebelusului are beneficii majore pentru dezvoltarea sa motorie.

Iata care sunt avantajele acestei activitati si cat timp cat timp trebuie sa petreaca bebelusul pe burtica plus, cel mai important, cum sa faci sa fie distractiv pentru el.

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor. Forumuri recomandate

  Primele 365 de zile din viata de mama - 365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC. 

 Alaptarea - Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.


autor: Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII