Protecția solară la copii: acestea sunt cele bune creme solare - conform testelor făcute în Olanda
Cancerul de piele este în prezent cel mai diagnosticat tip de cancer la nivel global. Dacă vrei să ieși cu bebelușul afară, protejarea de razele strălucitoare ale soarelui este extrem de importantă, deoarece pielea sa sensibilă este mult mai susceptibilă la arsuri grave.
Protectia solara la copii: aceasta este cea mai buna crema solara - conform testelor facute in Olanda si recomandarile noastre pentru cremele solare pentru copii si bebelusi.
Studiu facut in Olanda: aceasta este cea mai bună și cea mai proastă protecție solară
Inca de la inceput trebuie prezicat ca si primavara, trebuei sa ne protejam de radiatiile solare. De fapt, dacă ieșiți la soare la începutul anului, ar trebui să vă protejați faorte bine de soare. Pentru că este încă devreme în an și pielea nu este încă obișnuită cu mult soare, se recomandă și aplicarea unui strat bun, gros la fiecare două ore, cu un factor minim de 30. În plus, este mai bine să aplicați intre orele 12.00 si 15.00 la umbra.
Radar UV: Puteti sa va descarcati pe telefon o aplicatie care va spune indicele de radiatie UV in locul in care sunteti - le puteti gasi aici 5 aplicații de siguranță solară pentru monitorizarea indicelui UV.
Copii și protectia solara
Pielea copiilor este foarte sensila si trebuie protejata. Pentru copii - trebuie sa alegeti întotdeauna un factor de cel puțin 30 în perioadele însorite și să repetați aplicarea cremei la fiecare 2 ore. Copiii de până la 1 an trebuie complet feriti de soare. In plus, este bine ca copiii sa aiba o sapca si eventual o camasa cu maneca lunga. Arsurile solare la o vârstă fragedă cresc riscul de cancer de piele mai târziu în viață. Cancerul de piele este cea mai frecventă formă de cancer din Olanda, cu peste 61.000 de diagnostice pe an. Carcinomul bazocelular reprezintă mai mult de 80% din toate formele de cancer de piele din Europa.
Situatia in Romania - Nu există date privind incidența reală a melanomului în România, nu o putem calcula corect. Asta deoarece nu există un registru național al pacienților cu melanom. Există doar incidențe estimate de Globocan. Se fac estimări prin programe computerizate, însă corect ar fi ca fiecare biopsie să fie raportată. În acest moment, la noi, se raportează doar cazurile oncologice – deci stadiile III și IV, deși legislația spune că, teoretic, orice cancer ar trebui să fie luat în evidența medicului oncolog. Însă foarte multe leziuni nu se declară. Și nu există o centralizare a lor. Situația României și a Europei de Est este grevată de mari lacune informaționale, pentru că incidența nu este raportată corect - conform Prof. dr. Olga Simionescu, șefa Clinicii Dermatologie 1 din cadrul spitalului Colentina, Bucuresti.
Ce este mai eficient? Spray sau crema?
Există o diferență destul de mare între o crema de protectie solară și un spray de protecție solară. Dar care este cea mai buna alegere? Spray-urile sunt mai lichide, așa că sunt șanse să folosiți prea puțin. Spray-ul este, de asemenea, mai puțin economic în utilizare. Un studiu australian arată că doar 40 până la 60 la sută din spray ajunge pe piele. Restul dispare în aer. În plus, ele conțin adesea alcool și, prin urmare, sunt foarte inflamabile. Asa ca ai grija la tigari si gratar! Și nu-l lăsa în mașină.
Dar există și avantaje la un spray. Sunt mai ușor de atins în zone greu accesibile, cum ar fi spatele tău...
Ad-Extra3:
Cremă de protecție solară testată
Asociația Consumatorilor din Olanda a testat 15 creme de protecție solară cu protecție SPF30. Una dintre cele mai importante reguli ale testarilor facute in Olanda este independența. Ei decid singuri (adică împreună cu consumatorii) ce cercetează, ce publică, ce sfătuiesc consumatorii. Fără nicio influență din partea brandurilor asupra acestor alegeri.
Protecție solară proastă
Potrivit asociației, trei dintre produsele testate nu oferă factorul de protecție promis: Rituals Sun protection milky spray 30, Hema Kids sunscreen spray SPF 50 și Zwitsal Kids sun spray SPF 50+.
Substanțe care perturbă hormonii
Cremele de protecție solară conțin din ce în ce mai puține substanțe care perturbă hormonii și alergeni. Acest lucru este evident din sondajul anual al Asociației Consumatorilor. Cu toate acestea, multe produse conțin ingrediente care sunt dăunătoare pentru mediu. Asociația Consumatorilor face apel la producători să își facă produsele mai ecologice
Testul asociației asociatiei consumatorilor in Olanda
Împreună cu colegii europeni, Asociația Consumatorilor a calculat impactul a 40 de produse de protecție solară asupra mediului și a inventariat dacă acestea conțin ingrediente pe care organizațiile de mediu le consideră dăunătoare.
Efectul asupra mediului - 23 de produse scor nesatisfăcător. Garnier Ambre Solaire Dry protect, Lancaster Sun beauty sublim bronz și Rituals Sun protection milky spray 30 stau cel mai rău în acest sens.
Cremele solare pot fi daunatoare vieții marine
Reziduurile de protecție solară ajung în mare în timp ce înot sau prin dușurile de pe plajă. Unele filtre UV și alte ingrediente afectează viața marine. Ele limitează creșterea planctonului și pot fi toxice pentru micile creaturi marine. În plus, pot deteriora coralii și se pot acumula în lanțul trofic.
A fost prima dată când asociația a inclus impactul asupra mediului al cremelor solare în test. Au fost examinate 40 de creme de protecție solară. Garnier Ambre Solaire Dry protect, Lancaster Sun beauty sublim bronz și Rituals Sun protection milky spray 30 fac cel mai rău din punct de vedere al mediului, conform asociației.
Cea mai bună protecție solară
Testul facut in Olanda a evidentiat si un castigator la protectia solara, ce respecta toate criteriile - inclusv cele ecologice: si anume Ambre Solaire de la Garnier cu unt de shea.
Creme de protectie solara pentru copii - recomandarile noastre,
BIODERMA Photoderm Kid Spray SPF50+: In cee ce priveste Asocierea filtrelor UVA / UVB și brevetul Cellular Bioprotection ™ oferă copiilor o protecție optimă împotriva efectelor nocive ale razelor UV, precum și o protecție biologică internă reală.
Citeste in continuare Mituri si adevaruri despre produsele de protectie solara pentru copii
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII