Nașterea sub hipnoza la Filantropia cu instrucțiunile moașei pe whatsapp - ce mi-a placut si ce NU mi-a placut

Nasterea sub hipnoza la Filantropia cu instructiunile moasei pe whatsapp - ce mi-a placut si ce NU mi-a placut

Nașterea sub hipnoza la Filantropia cu instrucțiunile moașei pe whatsapp - ce mi-a placut si ce NU mi-a placut

Sarcina am urmărit-o la Medicover, întrucât acolo am abonament, însă tarifele de naștere mi s-au părut nesimțite, așa că am decis să nasc la Filantropia, la stat (unde serviciile mi le plătesc lunar prin contribuție, astfel încât n-am considerat necesar să scot absolut niciun leu).

Medicul l-am ales oarecum la ghici, pe dr. Varlas, mai mult pentru a fi declarată pacienta cuiva, dar mai ales pentru că oricum la naștere, fiind pandemie, urma să fiu asistată de medicul de gardă, nu de medicul curent. Însă, surpriză surpriză, deși garda lui era sâmbătă, medicul de gardă l-a solicitat să vină, în ideea că oricum era în spital și nu urma să dureze prea mult treaba cu mine... 

Pe la ora 20.30 mi-am dat seama că devin ușor regulate contracțiile și am început monitorizarea. La 21.30 erau la 8 minute aproximativ. 

Am decis că e momentul să o anunț pe Andreea Dascalu, moașa/ doula mea hypnobirthing, cu care convenisem să trec prin travaliu. Era recomandat să fac fie o baie, fie un duș, însă eram fără apă caldă de două zile 🙈 sau să iau un NoSpa, pe care mintea mea de gravidă a uitat să-l cumpere 🙈 Până la urmă am convenit să mă culc (nici asta nu mi-a ieșit pentru că mi-am ales prost ziua de power nap de la 17 la 18.30). Ultima soluție a fost ceaiul de zmeur - de care aveam din belșug 😁 și ascultat meditația Andreei pentru prima parte a travaliului...

vei citi:
Am avut ocazional câteva contracții
Andreea Dascalu, moașa/doula mea
Am ajuns la Filantropia
Doar endorfine și hypnobirthing
Prima "voce" a fost a moașei
Ce nu mi-a plăcut?
Laceratie perineala de gradul doi

nastere vaginala

Am avut ocazional câteva contracții

Micuța Irina a avut termen duminică, 9 mai. Nu s-a grăbit, însă a început să dea semne că e pregătită. Luni de dimineață, pe 10 mai, am început să pierd din dop. Aveam oricum programată o cardiotocografie pentru a monitoriza bătăile fetale și cu ocazia asta m-am văzut și cu medicul care mi-a confirmat că totul e în regulă, să revin miercuri pentru încă o verificare.

Pe timpul nopții s-a mai dus o parte din dop și zilele următoare am avut ocazional câteva contracții. Miercuri, la control, mi s-a confirmat din nou că totul e în regulă și dacă nu "mișcă" nimic, sunt așteptată sâmbătă să mă internez. Din fericire, în aceeași zi, seara, a început agitația. 😊

Andreea Dascalu, moașa/doula mea hypnobirthing

Pe la ora 20.30 mi-am dat seama că devin ușor regulate contracțiile și am început monitorizarea. La 21.30 erau la 8 minute aprox. Am decis că e momentul să o anunț pe Andreea Dascalu, moașa/ doula mea hypnobirthing, cu care convenisem să trec prin travaliu. Era recomandat să fac fie o baie, fie un duș, însă eram fără apă caldă de două zile 🙈 sau să iau un NoSpa, pe care mintea mea de gravidă a uitat să-l cumpere 🙈 Până la urmă am convenit să mă culc (nici asta nu mi-a ieșit pentru că mi-am ales prost ziua de power nap de la 17 la 18.30). Ultima soluție a fost ceaiul de zmeur - de care aveam din belșug 😁 și ascultat meditația Andreei pentru prima parte a travaliului.

Am ajuns la Filantropia

Contracțiile au devenit din ce în ce mai dese, astfel că la 2.30 erau deja la aprox. 3 minute. Cum de la spital îmi spusese să vin la 5 minute în caz de, am pus ultemele lucruri în bagaj, am trezit soțul și la 3.30 am sunat la ambulanță. Am ajuns la Filantropia și după toată birocrația, aflam la 4.45 că am deja dilatație 6.

Am făcut testul rapid Covid și la 5 eram în sala de naștere. La 5.50 - dilatație 8. Andreea era cu mine pe whatsapp și noroc de ea că am avut-o în căști permanent cu meditațiile și respirațiile, pentru că în sala de vis-a-vis de mine era o doamnă care din aoleu și vai de mine nu mai ieșea, de tot venea o infirmieră să-mi zică să nu mă sperii, că e doar panicată. 1-0 pentru mine care eram deja cu căștile la maxim și cât mai puțină atenție să văd ce spune (greu pentru curiozitatea din mine, daaar știam că totul din punctul ăla ține de psihic).

Ad-Extra3:

Doar endorfine și hypnobirthing

La 7 când s-a schimbat garda, concluzia a fost: membrane intacte, dilatatie mare, nu mai durează mult. Și cel mai mare compliment, m-a întrebat dacă am epidurală. Și eram: nope, doar endorfine și hypnobirthing (care da, funcționează 😉). La 8.45 - dilatație completă și a fost chemat medicul.

Sarcina eu am urmărit-o la Medicover, întrucât acolo am abonament, însă tarifele de naștere mi s-au părut nesimțite, așa că am decis să nasc la Filantropia, la stat (unde serviciile mi le plătesc lunar prin contribuție, astfel încât n-am considerat necesar să scot absolut niciun leu). Medicul l-am ales oarecum la ghici, pe dr. Varlas, mai mult pentru a fi declarată pacienta cuiva, dar mai ales pentru că oricum la naștere, fiind pandemie, urma să fiu asistată de medicul de gardă, nu de medicul curent. Însă, surpriză surpriză, deși garda lui era sâmbătă, medicul de gardă l-a solicitat să vină, în ideea că oricum era în spital și nu urma să dureze prea mult treaba cu mine.

Citeste Nasterea cu ajutorul hipnozei

Prima "voce" a fost a moașei

Ca și la consultații, acesta a venit însoțit de 4-5 rezidente, care urmau să observe. Primul pas a fost să-mi rupă membranele și să-mi pună oxitocină în perfuzie. Acest lucru a declanșat rapid niște contractii mai puternice. Prima "voce" a fost a moașei, care mi-a dat indicațiile despre cum să respir și cum să împing.

Din ce-am văzut, e de preferat să urmezi întocmai ce ți se spune să faci, pentru că altfel ai parte de priviri lipsite de aprobare că nu asculți ce ți se indică. Eu recunosc că n-am înțeles prea bine explicațiile inițial, pentru că "tutorialul" s-a făcut direct în mijlocul acțiunii, însă în prima pauză dintre contracții, i-am zis să-mi mai explice o dată: "umpli fălcile cu o gură maare de aer și pe aia o împingi ca pe toaletă timp de 10 secunde, în timp ce ții bărbia în piept - și asta faci de 3 ori pe fiecare contracție". Partea cea mai dificilă a ținut de cele 10 secunde fără aer și de faptul că erau trei una după alta. Partea bună e că a început totul în jurul orei 9, iar la 9.18 a avut loc expulzia bebelușei. ❤

Mai multe despre - Nasterea naturala fara anestezie si medicamente: tipuri si tehnici de gestionare a durerii

Ce nu mi-a plăcut?

Imposibilitatea de a mă mișca în travaliu și de a merge la baie. Mi s-a pus totuși o ploscă, însă mental n-am putut face nimic în poziția culcat.

 Poziția de naștere e musai pe spate, cu picioarele în sus. Am și nimerit unul din punctele de sprijin nu tocmai stabil și tot fugea un picior și evident că tot eu eram de vină că nu stau locului. Din fericire, s-a decis una din rezidente să mă țină de picior și a fost mai ok. Aceeași rezidentă mai are o bilă albă și pentru că îmi număra acele 10 secunde de împins cu voce tare, pentru că în vâltoarea momentului nu-mi ieșea numărătoarea doar mental.

 Aș fi vrut să se lase cordonul până nu mai pulsa înainte de a fi tăiat. Imediat ce a ieșit bebelușa, mi-au pus-o pe o fașă pe burtă - aș fi vrut-o direct piele pe piele. Când am simțit-o așa caldă, numai la cordon nu m-am mai gândit, însă nu cred că în maxim un minut deja nu mai pulsa...

 Aș fi vrut să mi-o lase pe piept măcar câteva minute, însă au luat-o la măsurători și mi-au mai arătat-o încă un pic inainte de a o lua la neonatologie. Atunci i-am rugat s-o mai lase puțin și m-au mai lăsat 2 minute s-o privesc. (Tot atunci ne-a făcut și moașa fotografiile, din propria sa inițiativă).

Laceratie perineala de gradul doi

Totul s-a terminat cu acțiunea de a fi cusută, pentru că bebelușa de 4,100 kg a provocat o laceratie perineala de gradul doi, acțiune care mi s-a părut mai deranjantă decât nașterea în sine. Asta apropo de câte poate face psihicul uman. Probabil n-a fost mai rău ca intensitate, însă când știi că totul e pentru puiul tău, se reduc cu muuult durerile. Cusutul era pentru mine, nu pentru ea, așa că no more endorfine.

La final, ar fi trebuit să mai stau 2h și să-mi masez burta, timp în care am plâns fără oprire de bucurie pentru puiul meu minunat cu care am fost binecuvântată. Însă pentru că spitalul era ultra aglomerat, nu erau rezerve disponibile, așa că cele 2 ore s-au transformat în opt până să fiu mutată în rezervă și să primesc bebelușa. Nici n-am putut dormi cu gândul că e singură atât timp...

Pe de altă parte, mă bucur că spitalul susținea sistemul rooming in, adică după ce am ajuns în rezervă, am primit bebelușa și a rămas cu mine permanent de atunci. A fost nevoie să mai stăm internate 2 zile în plus, pentru că a avut valorile proteinei c reactive ceva mai crescute, pentru că la ultima recoltare am avut prezent streptococul de tip B (pentru care mi s-a administrat antibiotic în travaliu). Din fericire, în a treia zi de analize aceasta s-a negativat și am putut pleca acasă. 😊

P.S. Meditațiile pentru fiecare fază a travaliului sunt puse la dispoziție în mod gratuit de Andreea. O resursă plină de valoare, pentru un mindset cât mai puternic!

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Alte povestiri despre nastere

Nasterea in timp de pandemie - jurnal de nastere

Am nascut la Suceava si sunt norocoasa ca am scapat cu bine - jurnal de sarcina

Nasterea naturala. Ar fi cazul sa impingi - jurnal de nastere

Nu recomand cezariana - spune Anca Serea, la a sasea nastere

Cand nasterea naturala se transforma brusc in cezariana - povesti de nastere

Forumuri recomandate

Nasterea unei stele!
Mamicile povestesc experientele lor la nastere. Clipe unice, traite la maxima intensitate.

Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Mai 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Sorina, o mamica membru DC - Toate drepturile rezervate © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII