Greșeli când vrei să concepi un bebe: ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină

Greseli cand vrei sa concepi un bebe -  ciclurile menstruale regulate nu garanteaza o sarcina

Greșeli când vrei să concepi un bebe: ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină

Fertilitatea poate fi un subiect dificil și două întrebări pe care le citim adesea sunt „Am menstruații regulate, înseamnă că sunt fertilă, nu”? și „Dacă am menstruații regulate, de ce nu rămân însărcinată?

Există șanse foarte mari - dacă ai un ciclu menstrual regulat - să fii fertilă. Dar, lipsa concepției se datorează în principal altor cauze.

Vei citi:
Ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină
Anovulația tacută
Sex înainte de ziua ovulației
10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Ciclurile menstruale regulate nu garantează o sarcină

Se presupune adesea că femeile cu cicluri menstruale regulate sunt fertile. Cu toate acestea, este posibil să nu fie cazul. Există mulți factori care afectează fertilitatea unei femei. Ciclurile menstruale regulate sunt considerate, de obicei, un semn că o femeie ovulează, dar acest lucru nu exclude cu siguranță alte probleme.

Sfat pentru a evita această greșeală: mergi la un medic, deoarece acesta va face teste/analize și îți va spune care este exact problema.

Anovulația tacută

Potrivit cercetătorilor canadieni care spun că o treime din toate ciclurile menstruale aparent normale pot fi „anovulatorii tăcute” – adică, o femeie are ceea ce pare a fi un ciclu regulat, dar ovarele nu eliberează ovule.

„Există o presupunere medicală/culturală că ciclurile menstruale normale din punct de vedere clinic sunt inevitabil ovulatorii”, scrie echipa în jurnalul de știință, PLOS ONE. „Prezența anovulației tăcute în peste o treime din ciclurile menstruale clinic normale într-o populație mare pare să impună o nouă înțelegere a fiziologiei reproductive a femeilor.”

Citește: Ce este fereastra fertilă? Acea perioadă magică când poți concepe un bebeluș 

Dacă vrei să rămâi însărcinată, trebuie să faci sex înainte de ziua ovulației

Sperma poate supraviețui în sistemul reproductiv al femeii până la șase zile. Spermatozoizii vor muri pe măsură ce trec zilele, deci, cu cât ovulația este mai aproape, cu atât mai bine. Dar nu trebuie să ajungă acolo „în momentul” ovulației.

Din nefericire, ovulul devine nonviabil foarte repede. Dacă o celulă spermă nu fertilizează ovulul în 12 până la 24 de ore de la eliberarea din ovar, nu mai poate avea loc concepția. Deci, dacă faceți sex după ovulație, ar putea fi prea târziu.

Așadar, acum, când știți ce greșeli puteți face, nu ar trebui să vă fie greu să concepeți. Răbdarea este secretul! Și nu vă pierdeți speranța dacă rezultatul este încă negativ. Acordați-vă ceva timp!

Greșeala nr. 1 când vreți să concepeți un bebe: contacte sexuale neregulate

Greșeala nr. 2 când vreți să concepeți un bebe: prea multă intimitate fizică

Greșeala nr. 3 când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă

Despre ovulatie, alte detalii interesante

Ce se intampla daca faci sex in ziua in care ovulezi?
Ovulatia: 6 moduri in care ovulatia afecteaza femeile
Calculator fertilitate: calculeaza zilele cand poti ramane insarcinata
Cum stiu cand ovulez?
Temperatura bazala in faza luteala
CALCULATOR OVULATIE 

Ad-Extra3:

10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat

Vrei sa ramai insarcinata insa cum poti modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate in perioada unui ciclu de 28 de zile, care dicteaza o reproducere imediata?

Fie ca ai 28, 35, sau 43 de ani, e bine sa iei in considerare urmatoarele 10 lucruri pe care te poti concentra chiar de azi. Urmandu-le, vei fi mai sanatoasa, radianta, si vei arata mai bine. Iar sansele de a ramane insarcinata vor creste...

Forumul aspirantelor la meseria de mamica

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!


autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII