Bebe nu vrea să stea pe burtică: 7 trucuri pentru ca bebe să aibă mai mult fun

Bebe nu vrea sa stea pe burtica -  7 trucuri pentru ca bebe sa aiba mai mult fun

Bebe nu vrea să stea pe burtică: 7 trucuri pentru ca bebe să aibă mai mult fun

Pentru multi bebelusi - timpul petrecut pe burtă pare o adevarata tortură, mai ales înainte de a-şi dezvolta muşchii de care au nevoie ca să-şi ridice capul din poziţia aceasta ciudata. Şi totuşi, doar câteva minute de joaca pe burtă de câteva ori pe zi îi vor oferi ocazia de a-și dezvolta niște abilitati motorice importate.

⇒ Iată 7 trucuri pentru ca bebe sa aibă mai mult fun și să accepte această activitate importantă.

veti citi
Probleme cu statul pe burtica - lui bebe nu ii place deloc aceasta activitate?
Nu la toti bebelușii le place statul pe burtică
9 trucuri pentru statul pe burtică
 

Probleme cu statul pe burtica - lui bebe nu ii place deloc aceasta activitate? 

Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi. Lui bebe nu ii place deloc sa stea pe burtica. Cum il pot convinge sa ii placa? - intreaba o mamica la sectiunea de Intrebari pe Desprecopii

Nu la toti bebelușii le place statul pe burtică

Pentru multi bebelusi - timpul petrecut pe burtă pare o adevarata tortură, mai ales înainte de a-şi dezvolta muşchii de care au nevoie ca sâ-şi ridice capul din poziţia aceasta ciudata. Şi totuşi, doar câteva minute de joaca pe burtă de câteva ori pe zi îi vor oferi ocazia de a-si dezvolta niste abilitati motorice importate si anume:

-  de a flexa alte grupe de muschi decat cei pe care îi foloseşte când stâ pe spate, şi anume muschii de care va avea nevoie pentru a stăpâni o gamă întreagâ de abilităţi, inclusiv ridicatul în picioare.

9 trucuri pentru statul pe burtică

Pentru a face astfel încât timpul petrecut pe burtică să nu mai fie chiar un chin, ci mai degraba o distractie, încearcâ aceste trucuri (şi nu uita, momentele petrecute pe burtica trebuie să fie supravegheate îndeaproape):

 1. Aşază-l pe burtică pe pieptul tâu în timp ce faci exercitii pentru abdomen. Adauga nişte feţe vesele şi zgomote caraghioase la fiecare repetare. Ridica-1, fa-l avion, si apoi întoarce-l în poziţia pe burtâ.

 2.  Staţi amândoi pe burta, unul lânga altul sau faţă în faţâ pe o suprafaţă confortâbilă, dar asigurâ-te că nu este suficient de moale încât bebe să nu se poate împinge deloc în mâini. Apoi distreaza-l cu o jucârie specială sau pur şi simplu gânguriti unul la altul.

3. Cumpara un covoras  - perna speciala pentru statul pe burtica. Un covor special si colorat - pentru aceste momente va face lucrurile la fel de interesante.

4. Foloseşte o oglinda. O oglinda fixata bine de pardoseală pentru bebeluşi îi va oferi o imagine a lui însuşi care îi va distrage atentia. Variază pozitia oglinzii: in fata lui, apoi în lateral.

5. Variază locurile şi perspectiva lui de pe burtâ. încearcă sufrageria un minut sau doua dimineaţa şi dormitorul vostru dupa-amiaza.

6. Dacâ îi face plâcere, încearca să îl masezi cat timp stă pe burtă. Poate că se va relaxa sufîcient cat să petreacă sufîcient timp în aceastâ poziţie.

7. Roagă pe altcineva să petreacâ cu el timpul de stat pc burta; oricat de greu ti-ar fl sâ crezi, s-ar putea sâ simtâ presiune din partea ta.

8. Dacă nu apreciaza aceste trucuri pentru stat pe burtă, dă-i o pauză şi încearcâ din nou mai târziu. Nu ai niciun motiv să forţezi nota cat timp el tipa ca nu îi place si ai un motiv foarte bun sa nu îl forţezi (va opune şi mai multâ rezistenţâ data viitoare). Un minut sau doua (sau oricare pare sa fie limita lui) este suficient pentru început, obiectivul fîind sâprelungeşti treptat fîecare şedinţâ de stat pc burtâ cu câteva secunde până când ajunge la 5 minute.

9. Intre şedinţele de stat pe burtă, asigură-te că are alte ocazii de a-şi flexa muşchii. Prea multe obiecte îngramâdite în cărucior, în scâunelul de maşinâ sau în scaunul de joacă i-ar putea incomoda mişcârile.

Ad-Extra3:

DESPRE STATUL PE BURTICA, CITESTE SI

Semne că bebelușul are nevoie să petreacă de mai mult timp pe burtică - iar faptul că are probleme de digestie poate fi un indiciu

Bebelușul stă pe burtică: cum, când și cât. Si ce facem dacă nu îi place?

 De ce au nevoie bebelusii sa petreaca timp pe burtica

Greșelile mămicilor de bebeluși: nu iși pun bebelușul să stea pe burtică

Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
referinte

Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 Paperback – October 13, 2019
by American Academy Of Pediatrics (Author)

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII