Ce fel de cremă să folosim când bebe are iritație de scutec: ingredientele care fac diferența
Dermatita de scutec este una din afecțiunile frecvent întâlnite în perioada de sugar, dar și ulterior, când acesta mai crește. Aproape fiecare copil va dezvolta un fel de erupție cutanată la un moment dat în timpul etapei de scutec. Deși sunt frecvente, de obicei sunt ușor de gestionat cu ajutorul unei creme speciale.
De aceea, este important ca dermatita de scutec să fie rapid recunoscută de către părinți și tratată corespunzător pentru a nu se ajunge la complicații, deoarece pielea bebelușilor este foarte sensibilă și necesită o îngrijire atentă.
Primele semnale în cazul dermatitei de scutec
Dermatita de scutec se manifestă printr-o înroșire a pielii, cu leziuni mai mici dar și zone extinse, uscate sau umede localizate în zona scutecului.
Bebelușul poate fi mai agitat, să plângă atunci când este schimbat sau spălat în zona repectivă, deoarece pielea este foarte sensibilă la atingere. Uneori se poate ajunge chiar și la tulburări de somn.
Cauzele acestei afecțiuni sunt numeroase, iar printre cele mai des întâlnite sunt expunerea prelungită a pielii la urină sau materii fecale acide, o piele mai sensibilă, un diagnostic de dermatită sau alergii la șervețelele umede folosite sau la diferitele produse de îngrijire.
Sfatul medicului pentru evitarea dermatitei de scutec
În primul rând, zona scutecului trebuie să se mențină cât mai mult timp curată și uscată. De asemenea, doamna Dr. Crișan Veronica, Medic Primar Pediatrie la Clinica Medicum, recomandă ca la fiecare schimbare de scutec, bebelușul să fie spălat cu apă călduță și un săpun blând, iar apoi să fie aplicat un unguent cu oxid de zinc, care reprezintă prima linie de tratament
La Clinica Medicum, doar binele copilului tău contează!
Specialitățile medicale ale clinicii Medicum acoperă o arie variată de ramuri ale medicinei: dematologie, alergologie, endocrinologie, ginecologie, cardiologie și multe altele. La Clinica Medicum, grija și înțelegerea pentru micuțul pui de om sunt oferite de o echipă multidisciplinară de specialist, cu ajutorul cărora părinții pot lua decizii informate!
Ce fel de cremă folosim când bebe are iritație de scutec?
Unguentele cu oxid de zinc sunt recomandate pentru rolul lor antiseptic, astringent și au cel mai mic risc de reacție alergică.
Oxidul de zinc este ingredientul activ pentru iritația de scutec și poate fi aplicat pe erupție pe tot parcursul zilei pentru a calma și proteja pielea bebelușului. Oxidul de zinc formează o barieră temporară peste ţesuturile expuse, cu efect în reducerea secreţiilor lichide și favorizarea reepitelizării. Acest ingredient nu se absoarbe la nivel cutanat, fiind ca urmare non-iritant și non-alergenic.
Cutaden® Bebe este o cremă protectoare recomandată atunci când bebe mic are iritaţie de scutec sau prezintă mâncărimi sau înroşire a pielii provocată de diverşi factori: expunere prelungită la soare, intrarea în contact cu diferite substanţe cu potenţial alergizant, diversificarea alimentaţiei sau erupţiile dentare care predispun la scaune dese.
Crema conţine un număr minim de ingrediente, special selecţionate pentru rolul emolient și protector asupra tegumentelor sensibile.
În compoziţia produsului Cutaden® Bebe, pe lângă oxidul de zinc menţionat deja, se regăsește o formă naturală de vitamina E, Vital ET®, α-tocoferol în variantă fosforilată, care protejează lipidele din membrana celulară de a fi degradate oxidativ, hrănind durabil pielea. Vital ET® și-a dovedit eficienţa în tratamentul tegumentelor sensibile prin reducerea aspectului de roșeaţă a pielii indus de diferite agresiuni externe: bacteriene și mecanice.
Iar Ihtiolul, folosit ca un valoros antibacterian în îngrijirea pielii de peste un secol, conferă produsului un miros specific.
Cu ajutorul cremei Cutaden® Bebe, roşeaţa şi iritațiile sunt reduse vizibil iar pielea bebeluşului se reface rapid şi devine moale şi netedă.
Ca regulă generală, rămâi la produsele concepute special pentru bebeluși. De asemenea, evită-le care conțin bicarbonat de sodiu, acid boric, camfor, fenol, benzocaină, difenhidramină sau salicilați. Aceste ingrediente pot fi toxice pentru bebeluși.
Orice eritem fesier care nu evoluează favorabil în 5-6 zile cu măsurile de igienă corezpunzatoare și aplicarea cremelor, necesită obligatoriu consult medical.
Vino și tu în familia Cutaden®!
Înregistrează-te în Clubul Cutaden® și vino alături de o comunitate minunată. E foarte simplu!
Aici vei găsi o familie întreagă dedicată protecției pielii tale și a familiei tale, prieteni implicaţi, preocupaţi de un stil de viaţă curat și sănătos, o comunitate omogenă în care părerile fiecărui membru contează, concursuri cu premii dedicate, articole dedicate îngrijirii corecte a pielii, dar mai ales, sfaturi și recomandări de la specialiști.
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII