Greșeli când vrei să concepi un bebe: ai menstruații neregulate și nu mergi la medic să ii ceri sfatul
Cand vrei sa concepi un bebe, e bine sa stii ca femeile cu menstruații neregulate au mai multe riscuri de a avea o afecțiune medicală, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, care afectează nivelurile hormonale, ceea ce le face vulnerabile la problemele de fertilitate.
Dacă o femeie are cicluri menstruale prelungite, este supusă unor posibilități mai mici de a concepe, deoarece ovulează o singură dată pe ciclu. Dacă ești îngrijorată ca menstruatia ta nu este regulata - nu amâna să consulți medicul de familie sau ginecologul!
Vei citi:
Menstruații neregulate
Sfaturi pentru reglarea ciclului menstrual
Sindromul ovarului polichistic
10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat
Ai menstruații neregulate dar nu mergi la medic
Femeile cu menstruații neregulate au mai multe riscuri de a avea o afecțiune medicală, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, care afectează nivelurile hormonale, ceea ce le face vulnerabile la problemele de fertilitate. Dacă o femeie are cicluri menstruale prelungite, este supusă unor posibilități mai mici de a concepe, deoarece ovulează o singură dată pe ciclu.
Sfat pentru a evita această greșeală: în astfel de cazuri, cel mai bine este să te adresezi unui medic, pentru a îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.
Sfaturi pentru reglarea ciclului menstrual
Multe femei au una sau două perioade neregulate, la fiecare șase luni. Acest lucru nu este de obicei cauzat de o afecțiune gravă, dar dacă ești îngrijorată de menstruația ta sau de alte probleme de sănătate, nu amâni să consulți medicul de familie sau ginecologul!
Lipsa menstruației pentru 6 luni nu înseamnă că ai menstruație neregulată. Amenoreea, căci acesta este numele ei, este atunci când menstruația lipsește în totalitate. Oligomenoreea se referă la sângerări rare sau anormal de scurte ale menstruației. Mai departe >>
Sindromul ovarului polichistic
Cauza sindromului este necunoscută. Dar cei mai mulți experți cred că mai mulți factori, inclusiv genetica, ar putea juca un rol important. Femeile cu acest sindrom sunt mai susceptibile de a avea mama sau sora cu acest sindrom. O problemă principală care stă la baza acestui sindrom este dezechilibrul hormonal.
Iată în detaliu, ce este sindromul ovarelor polichistice, care sunt simptomele și cum se tratează ovarele polichistice. Mai departe >>
Greșeala nr. 1 când vreți să concepeți un bebe: contacte sexuale neregulate
Greșeala nr. 2 când vreți să concepeți un bebe: prea multă intimitate fizică
Greșeala nr. 3 când vrei să concepi un bebe: pierzi fereastra fertilă
Ad-Extra3:
Despre sanatatea femeii:
Ce este cervicita si cum o tratam?
Contraceptivele Diane 35, semnale de alarma
Ce este si cum prevenim cistita ?
Ce este candidoza si cum stiu ca o am ?
Teste Papanicolau gratuite pentru toate femeile
Ce poate si ce nu poate descoperi testul Babes-Papanicolau
Ce facem daca Testul Papanicolau are un rezultat anormal?
10 lucruri de facut in timpul in care vrei sa ramai insarcinata - incepe imediat
Vrei sa ramai insarcinata insa cum poti modera aceste impulsuri puternice, biologice, instalate in perioada unui ciclu de 28 de zile, care dicteaza o reproducere imediata?
Fie ca ai 28, 35, sau 43 de ani, e bine sa iei in considerare urmatoarele 10 lucruri pe care te poti concentra chiar de azi. Urmandu-le, vei fi mai sanatoasa, radianta, si vei arata mai bine. Iar sansele de a ramane insarcinata vor creste...
Forumul aspirantelor la meseria de mamica
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII