În unele zone se nasc mai multe fete iar în altele mai mulți băieți - poluarea are un rol

In unele zone se nasc mai multe fete iar in altele se nasc mai multi baieti - poluarea are un rol

În unele zone se nasc mai multe fete iar în altele mai mulți băieți - poluarea are un rol

In unele zone, se nasc mai multe fete decat baieti, in alte regiuni se intampla exact contrariul. De ce? Un studiu american arată că mai mulți factori, precum o serie de poluanți și indicatori de sărăcie, au legătură cu schimbările raportului dintre băieții și fetele care se nasc într-o regiune.

Vei citi:
Poluarea și nașterea mai multor băieți... sau fete?
Indicatori de sărăcie
Factorii care par să fi provocat schimbări semnificative

Poluarea mediului duce la nașterea mai multor băieți... sau fete?

Un studiu realizat pe jumătate din populația SUA și întreaga populație a Suediei a examinat peste 100 de factori posibili și a constatat, de exemplu, că poluarea cu mercur, crom și aluminiu se corelează cu nașterea mai multor băieți, în timp ce poluarea cu plumb a crescut proporția fetelor născute într-o anumită regiune. Apropierea de zonele agricole a afectat, de asemenea, raportul dintre sexe, posibil din cauza expunerii mai mari la substanțele chimice din îngrășăminte.

Indicatori de sărăcie

Indicatori de sărăcie, precum un număr mare de restaurante fast-food sau de clădiri nelocuite într-o regiune, au fost, de asemenea, legați de schimbări semnificative din punct de vedere statistic, la fel ca indicatorii de stres, inclusiv decesele provocate de accidente rutiere.

Pe de altă parte, factori ca anotimpul nașterii, temperatura, rata criminalității și șomajul nu au prezentat corelații semnificative cu raportul fete-băieți.

Studiul arată doar corelații între diferiții factori și procentajul de băieți și fete care se nasc într-o regiune, nu vorbesc despre cauză și efect. E nevoie de mai multe cercetări pentru a examina efectele substanțelor chimice asupra celulelor umane pentru a arăta legături cauzale, au spus cercetătorii.

„Aceasta este o listă de „suspecți” care trebuie investigați și toți suspecții vin cu niște dovezi credibile, dar suntem foarte departe de o „condamnare””, a spus Andrey Rzhetsky de la Universitatea din Chicago, care a condus cercetarea, făcând o comparație între acest studiu și o anchetă criminalistică.

„Întrebarea este de ce se întâmplă acest lucru și există mulți posibili factori, cum ar fi stresul sau ceva din mediul înconjurător. E logic că proporția poate varia, deoarece fiziologia embrionilor de sex masculin nu este identică cu cea a embrionilor de sex feminin. Au componente hormonale diferite”, a spus cercetătorul.

„Există o mulțime de mituri despre raportul dintre sexe și naștere, dar când te uiți la cercetările făcute până acum, vezi că tot ceea ce a fost testat pe date reale a fost făcut pe eșantioane relativ mici, riscând corelații false, iar unele afirmații nu sunt întemeiate”, a spus el.

Factorii care par să fi provocat schimbări semnificative

Noul studiu, publicat în revista Plos Computational Biology, si preluat de ziarul britanic THE GUARDIAN este prima investigație pe acest subiect care ia în considerare numeroși poluanți chimici și a alți factori de mediu folosind seturi mari de date de pe două continente. Cercetarea a folosit date despre 150 de milioane de oameni din SUA de-a lungul a opt ani și date despre 9 milioane de suedezi în decurs de 30 de ani.

Factorii care par să fi provocat schimbări semnificative, cum ar fi poluarea cu mercur și apropierea de fabrici, au înregistrat o schimbare a proporției fetelor și băieților cu până la 3%. La o populație de 1 milion de oameni, asta ar însemna cu 60.000 de fete mai multe decât băieți, sau invers. Cercetările anterioare privind impactul poluanților toxici numiți PCB au fost neconcludente, dar noua analiză a constatat că a crescut semnificativ numărul de băieți.

Cercetătorii au examinat, de asemenea, două evenimente extrem de stresante din SUA: uraganul Katrina din 2005 și atacul armat de la universitatea Virginia Tech din 2007, soldat cu 33 de morți. Ei au descoperit o schimbare semnificativă a raportului dintre sexe la 34 de săptămâni după atacul de la Virginia Tech, când s-au născut mai multe fete. Dar pentru a merge în continuare pe această pistă, studiile ar trebui să se concentreze mai degrabă pe cei mai afectați de evenimente și nu pe populații întregi, a spus cercetătorul.

Ad-Extra3:

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Alegerea sexului copilului, mituri si legende...

Toata lumea a auzit tot felul de legende despre cum se concepe un baiat sau ce forma trebuie sa aiba burta pentru a da nastere unui fete. Asemenea legende circula din generatie in generatie - fara insa a avea un suport stiintific. Inseamna oare consumul de Pepsi o asigurare pentru ca copilul tau sa fie baiat? Sau ca sa fie fata ar fi o solutie indoparea cu ciocolata? Sa faci dragoste pe luna plina? Desprecopii.com face un slalom printre mituri si legende pe care cu siguranta le-ai auzit :-) citeste in continuare aici >


Calculatorul sexului bebelusului

In functie de varsta la care concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Foloseste calculatorul sexului bebelusului :) daca vrei sa stii care sunt sansele sa fie fetita sau baitel. Gasesti acest calculator aici.

 Planificarea unui copil sanatos

Sunteti facuti unul pentru altul? 
Cum sa aveti cel mai sanatos copil 
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani 
Alegerea sexului copilului - mituri si legende.... 
Ovulatia si calculul ovulatiei 
Din conceptia intarziata rezulta baieti 
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie 
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil 
Ghid pentru cuplurile infertile 
Azoospermia 
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor) 
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Avesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

  FORUM SI GRUPURI DE SUPORT: 

  Asteptand o comoara in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

sursa: studiul este publicat in The Guardian

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII