Cititul ACELEIAȘI cărti îl face pe copil mai deștept - chiar dacă pe tine te înnebunește: 6 beneficii ale lecturii repetitive

Cititul aceleiasi carti il face pe copil mai destept - chiar daca pe tine te innebuneste -  6 beneficii ale lecturii repetitive.

Cititul ACELEIAȘI cărti îl face pe copil mai deștept - chiar dacă pe tine te înnebunește: 6 beneficii ale lecturii repetitive

Copilul tău are o carte pe care vrea să i-o citești iar și iar?  Ei bine, citește-o iar. Exista niste beneficii importante ale citirii aceleiași cărți pentru a 100-a oară...

→ Studiile arată ca citind aceași carte copilului - pentru a n-a oară ... îți pregătești de fapt copilul pentru succesul scolar.  Iată 6 beneficii ale lecturii repetitive pentru copii.

veti citi
Iată de ce este bine pentru copii să citești aceeași carte în mod repetat - Chiar dacă te înnebunește
Despre intelingenta si cum stimulam intelingenta copilului,
 

Iată de ce este bine pentru copii să citești aceeași carte în mod repetat - Chiar dacă te înnebunește 

Stii acea carticica pe care copilul tau te roaga sa o citesti iar? E cartea lui preferata? Probabil ca ii stii dea cuvintele... La inceput era haios sa i-o citesti si te amuzau ilustratiile ... dar acum ai ajuns să le urăști.

lectura copii

Da stim senzatia - insa nu trebuie sa ascunzi carte. Pentru ca exista o super veste. În ciuda faptului ca te irita, lectura repetitivă – indiferent dacă îi citești copilului tău sau ei îți citesc – oferă un număr surprinzător de beneficii pentru noii cititori. Iata 6 beneficii:

1. Cresterea vocabularului si recunoaștere a cuvintelor ✔️

Cu cât un copil citește mai mult, cu atât vocabularul său devine mai mare. Când un copil citește sau aude aceeași carte de mai multe ori, devine familiar și confortabil cu un număr mai mare de cuvinte. Textul pe care l-ai memorat? Sunt șanse să aibă și copilul tău, iar acesta este un lucru bun.

2. Copilul invata emotiile din jurul cuvintelor ✔️

Ajută copiii să descopere că limba este mai mult decât cuvinte. ⁣

Ad-Extra3:

3. Copilul invata nuantele si ritmul vorbirii ✔️

Auzirea poveștilor preferate citite cu voce tare îi ajută pe copii să devină conștienți de tiparul și ritmul textului. Limba este mai mult decât cuvinte - este modul în care cuvintele sună și se conectează unele cu altele. Părinții pot modela ritmurile de lectură pentru copiii care tocmai învață cum funcționează limbajul.

4. Copilul invata fluenţa dialogului ✔️

Fluența este capacitatea de a citi textul „cu precizie, rapiditate și expresie”. Lectura repetitivă permite copilului să citească fără să se împiedice sau să se oprească, iar timpul de citit devine mai plăcut pentru toată lumea. Odată ce un copil stăpânește o carte, trecerea la alta face mai atrăgătoare. Copiii învață cum se conectează cuvintele pentru a forma expresii și propoziții⁣

5.Copilul invata naratiunea si intelegerea actiunii ✔️

Înțelegerea lecturii este capacitatea de a înțelege toate componentele unei povești - de la intriga până la dezvoltarea personajului până la simbolism. Înțelegerea este „esența” lecturii. De fiecare dată când copilul dumneavoastră citește sau aude o carte citită, el învață mai multe despre povestea în sine. Fiecare trecere prin text sau ilustrații le permite să se scufunde mai adânc în sensul poveștii, pregătindu-i pentru narațiuni mai complexe pe parcurs.

6. Copilul devine mai sigur pe el ✔️

Odată cu fluența și înțelegerea limbajului, vine o mai mare încredere în citire. Copiii care pot urmări o poveste și nu se poticnesc de cuvinte sunt mai încrezători în ceea ce privește abilitățile lor și sunt mai predispuși să le placă lectura.

► Citeste in continuare Dezvoltarea vorbirii la copil: evoluția normală a limbajului și semne de alarmă

Despre intelingenta si cum stimulam intelingenta copilului, citeste si

Ce tip de inteligenta are copilul tau: teoria inteligentei multiple
Primele semne care anunta ca un copil are un talent sau dar special
6 Secrete pentru a descoperi talentul copilului tau

autor: Dr. Justina Marinescu, Psiholog in exclusivitate pentru Desprecopii.com
Toate drepturile rezervate, desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII