7 motive pentru care primele 30 de zile ale unei proaspete mămici sunt cele mai grele și chiar șocante - confesiuni
Prima lună ale unei proaspete mămici cu bebe nou nascut - este cu siguranță cea mai grea. Mai precis, primele săptămâni ale meseriei de mamă nu sunt cu adevărat "parenting", ci de supraviețuire.
Sigur, fiecare început are propriile greutăți, dar acele prime săptămâni cu un bebe mic sunt diferite de oricare altele. Acea atenție, grijă, panică si muncă constantă de a ingriji si hrăni un nou-născut, este nu doar intensă, ci și șocantă pentru mămicile incepatoare. Eu, la fel ca majoritatea proaspetelor mămici, am fost aruncată pe un teritoriu complet necunoscut al vieții ...și a trebuit să mă străduiesc și să ies din el... spune o mămică.
Vei citi:
Primele 30 de zile de maternitate sunt cele mai grele
Pentru că încerci să alăptezi
Pentru că te vindeci după naștere
Pentru că ai Baby Blues
Pentru că ești într-un pic de șoc
Pentru că ești epuizată
Pentru că totul este înfricoșător
Pentru că ai de-a face cu necunoscutul
Primele 30 de zile de meserie de mama de bebe sunt cele mai grele
Primele 30 de zile au fost ca o luptă pentru supraviețuire. Din fericire, am ieșit cu toții în viață și mult mai puternici. Si eu si bebe si tati. Având în vedere asta și pentru că merită să fii chiar puțin pregătit, iată de ce primele 30 de zile de maternitate sunt cele mai greu de suportat:
1. Pentru că te strădui să alăptezi
Nu știu de ce lumea crede că este util să le spunem mamelor că alăptarea este un lucru super natural și ușor de făcut, pentru că din experiența mea este o minciună uriașă. Presiunea pe care am pus-o asupra mea pentru a alăpta, aproape că m-a trimis într-o spirală descendentă a depresiei. M-am chinuit pentru a încerca să-mi hrănesc nou-născutul, care nu voia nimic ce are de-a face cu sânul meu. Am fost amândoi isterici zile întregi până când am renunțat în sfârșit și am început să pompăm.
2. Pentru că te vindeci după naștere
Pe lângă tot valul emoțional plin de hormoni, ai sângerări, dureri și crampe. Sânii tăi curg, te doare vaginul și parcă ai fost lovită de un camion. Durerile de cap, epuizarea și privarea de somn fac ravagii pentru o proaspătă mama în primele câteva săptămâni. Odată ce corpul tău se vindecă, lucrurile devin mai ușoare. Eu, însă, nu m-am îngrijit imediat și am dezvoltat un hematom, care mi-a încetinit vindecarea și a făcut tot procesul mult mai dureros.
Ad-Extra3:
3. Pentru că ai Baby Blues
Mai multe femei vorbesc acum despre baby blues (mai serios, despre depresia postpartum) și, în mod ironic, asta mă face cu adevărat fericită. Nu cu mult timp în urmă, nu aveam idee că era real. Am crezut că sunt o proaspătă mamă îngrozitoare care nu putea simți fericirea de a fii mamă. Pur și simplu mi-am respins sentimentele de tristețe, ceea ce este destul de dureros pentru o proaspătă mamă. Dar, da, baby blues este ceva prin care trec majoritatea proaspetelor mămici, datorită gropii hormonale ce are loc la scurt timp după naștere. Este foarte comun și este foarte normal, dar tot nu ușurează munca primelor luni.
Dezvoltarea pe săptămâni a bebelușului în prima lună:
Bebelusul la 1 saptamana
Bebelusul la 2 saptamani
Bebelusul la 3 saptamani
Bebelusul la 4 saptamani
4. Pentru că ești într-un pic de șoc
Nimeni nu te poate pregăti cu adevarat pentru aceasta meserie.... Oricâte povești ai auzi, indiferent câte prietene ai avea care sunt mame, indiferent de ce, habar nu vei avea cum este acea primă lună până când vei fi acolo. Deci, totul poate fi resimțit ca un șoc și cu siguranță ai nevoie de ceva timp pentru a te obișnui.
5. Pentru că ești epuizată
Bebelina mea nu voia să doarmă întinsă, așa că fie soțul meu, fie eu o țineam drept pe umărul nostru și ne plimbam prin casă până adormea. Apoi ne așezam și ne odihneam în timp ce ea dormea pe noi. A adormi nu era o opțiune, din cauza fricii constante de a scăpa copilul.
6. Pentru că totul este înfricoșător
Ca proaspătă mamă, ți-e frică de tot. Literal, de TOT. Venind acasă de la spital, mi-am dat seama că acum sunt responsabilă pentru viața altei ființe umane. Nimic nu te face să-ți dai seama de asta mai mult ca prima călătorie cu un nou-născut. Deodată ești mult mai conștientă de cât de oribil conduce toată lumea și vrei doar să-ți înfășori mașina și copilul în folie cu bule și să scrii „fragil” pe ea. Mi-a fost frică de sindromul morții subite a sugarului (SIDS), icter, colici, substanțe chimice toxice din plastic, condus, mâncare și germeni. Practic, îmi era frică de tot...
7. Pentru că ai de-a face cu necunoscutul
Fiica mea a avut colici și reflux de acid, și uite așa nu dormea noaptea. Nu știam că multe din acestea erau normale. Nu mi-am dat seama că icterul este o afecțiune cu care s-au născut mulți nou-născuți și că este ușor de tratat. De fapt, erau multe lucruri pe care nu le știam și tot ceea ce nu știam, mă făcea să-mi pierd mințile la fiecare pas.
Citeste si Primele ore dupa nasterea bebelusului sunt extrem de importante - asa ca draga mami, incepe corect
Ghid de alaptare
Desprecopii va ofera cel mai complet ghid de alaptare. Cititi pe larg toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești mămică de bebelus? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Despre recuperarea mamei dupa nastere, merita sa citesti si:
Sfaturi pentru recuperare dupa cezariana
Cum si cand ne recapatam silueta
Controalele post-natale
Revenirea la normalitate dupa o nastere
Refacerea dupa o nastere prin cezariana
O imagine pozitiva despre sine dupa nastere
Tinerele mamici, silueta si vedetele
12 subterfugii pentru proaspetele mamici
Ce cumparam inainte de nastere?
Caderea parului dupa nastere
6 greseli ale mamicilor in ce priveste somnul lor
La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?
Durerea epiziotomiei si activitatea sexuala dupa nastere
Sfaturi pentru recuperare rapida dupa cezariana
4 strategii pentru mame obosite
Miturile cu care te intalnesti dupa nasterea copilului tau
Sexul dupa nastere: ce anume se schimba?
Taierea grabita a cordonului ombilical poate afecta sanatatea copilului
La 3 luni de la nastere: trierea hainelor de gravida
Recuperarea dupa cezariana: lucrurile pe care nu vi le spune nimeni
321... start la dieta pentru proaspete mamici!
Abdomenul plat, o provocare pentru mamici?
Haideti alaturi de mamicile inteligente de bebelusi:
Primele 365 de zile din viata unui bebelus nazdravan
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.
Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.
autor: Mariana O - mamica redactor la Desprecopii,con
Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII