Molluscum Contagiosum sau verucile de apă la copii: Simptome și tratament

Molluscum Contagiosum sau verucile de apa la copii -  Simptome si tratament

Molluscum Contagiosum sau verucile de apă la copii: Simptome și tratament

Simptomele acestei infectii virale, molluscum contagiosum (sau veruci/negi de apă), o infecție virală a pielii cauzată de un poxvirus care îi poartă numele (virusul molluscum contagiosum), se manifestă prin apariția unor proeminențe vizibile la nivelul întregului tegument, care, în general, se vindecă singure și nu lasă cicatrici. o erupție cutanată care apare cu umflături mici, ferme, netede, rotunde, proeminente, de diferite dimensiuni. Acestea pot avea culoarea roșu pal, galben până la alb cenușiu.

Verucile pot fi găsite pe tot corpul copilului, cu excepția palmelor și tălpilor. De asemenea, se văd rar pe față. De cele mai multe ori, umflăturile nu deranjează copilul, dar pot fi sensibile sau pot da senzația de prurit și se dezvoltă oriunde a avut loc contactul inițial cu virusul. Majoritatea copiilor au 5 până la 10 veruci, care pot apărea singure sau în grupuri, dar fiecare punct tinde să fie separat de celelalte.

→ Învață să depistezi semnele pentru molluscum contagiosum la copii și care este tratamentul recomandat.

vei citi:
Ce este Molluscum Contagiosum?
Simptomele și semnalele infecției Molluscum Contagiosum
Cum preveim Molluscum Contagiosum?
Tratament pentru Molluscum Contagiosum

Ce este Molluscum Contagiosum?

Molluscum contagiosum este un tip de infecție a pielii care este cauzată de un virus similar (poxvirusul), care provoacă veruci comune ale pielii. Erupția arată ca niște umflături mici, de culoarea cărnii, iar infecția are loc prin contact direct piele pe piele sau prin împrumutul prosoapelor. Este adesea observată la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 12 ani, iar perioada de incubație, sau timpul de la infecție până la dezvoltarea simptomelor, este de aproximativ una până la două luni.

Simptomele și semnalele infecției Molluscum Contagiosum

Simptomele includ o erupție cutanată care apare cu umflături mici, ferme, netede, rotunde, proeminente, de diferite dimensiuni. Acestea pot avea culoarea roșu pal, galben până la alb cenușiu.

Verucile pot fi găsite pe tot corpul copilului, cu excepția palmelor și tălpilor. De asemenea, se văd rar pe față. De cele mai multe ori, umflăturile nu deranjează copilul, dar pot fi sensibile sau pot da senzația de prurit și se dezvoltă oriunde a avut loc contactul inițial cu virusul. Majoritatea copiilor au 5 până la 10 veruci, care pot apărea singure sau în grupuri, dar fiecare punct tinde să fie separat de celelalte.

Cum prevenim Molluscum Contagiosum?

Este dificil să împiedici copilul să se infecteze cu moluscum contagiosum. Dacă există o erupție cutanată, încurajează copilul să nu rupă sau să zgârie leziunile, astfel încât bacteriile să nu se răspândească în alte părți ale corpului. Scărpinatul ar putea provoca și impetigo, o infecție bacteriană a pielii. Taie scurt unghiile copilului pentru a preveni acest lucru și încurajează spălarea frecventă a mâinilor.

Ad-Extra3:

Tratament pentru Molluscum Contagiosum

Erupția dispare de obicei fără tratament, uneori după câteva săptămâni. Cu toate că poate persista câțiva ani, aceasta va dispărea în decurs de un an.

Un copil poate rupe partea superioară a pielii prin zgâriere, ceea ce poate duce la o infecție secundară cu bacterii. Dacă copilul are un număr foarte mare de veruci, dacă se răspândesc rapid, sau dacă par infectate, consultă medicul pentru un tratament recomandat.

Leziunile infectate pot fi tratate cu antibiotice sau, în unele cazuri, pot fi îndepărtate. Acest lucru se poate face prin amorțirea pielii și tăierea leziunilor (chiretaj) sau prin frecarea verucilor cu o substanță care stimulează organismul să lupte împotriva virusului. Înghețarea cu azot lichid (crioterapia) este, de asemenea, o opțiune. Fiecare dintre aceste metode de tratament este eficientă în majoritatea cazurilor, dar poate lăsa cicatrici, iar erupția poate reveni.

Dacă un copil are probleme cu sistemul imunitar, are cancer sau HIV/SIDA, poate experimenta erupții uriașe; în astfel de cazuri, consultă întotdeauna un medic.

Bolile copilului GHID aici >>

Schema vaccinurilor in 2021: calendarul de imunizare a copiilor in Romania

In 2021, schema de vaccinare a copiilor este similara schemei din 2021, cu recomandarea ca, in pofita situatiei de pandemie, parintii sa o respecte -  pentru a creste riscul unor boli grave care pot afecta copilul.

Vaccinarea bebelusului si a copiilor este o masura de importanta majora pentru sanatatea si viata lui. Vaccinurile determina copilul sa-si produca proprii anticorpi care-l vor proteja de boala si in cazul fetelor vor proteja copiii acestora cand vor fi la randul lor mame. In Romania, vaccinarea nu este obligatorie insa pe internet circula o multime de informatii anti-vaccinare - complet iresponsabile. Orice parinte trebuie sa se informeze din surse sigure inainte de a lua o decizie de renuntare la vaccinarea copilului. Desprecopii sustine vaccinarea copiilor.

Iata schema vaccinurilor: calendarul de imunizare a copiilor in Romania 2021.

Bolile contagioase ale copilariei, ghid complet cu video

Din fericire, multe boli contagioase ale copilariei, odata contractate, duc la imunitate pe viata la copilul infectat. Sistemul imunitar al copiilor se afla in maturizare, iar ei adesea sunt in vecinatatea apropiata a altor copii, in crese si gradinite, in sali de clasa si in mijloacele de transport. Asta face ca transmiterea bolilor contagioase sa fie foarte usoara si rapida, explicand partial de ce aceste boli sunt asa frecvente la copii. Iata o trecere in revista a bolilor contagioase ale copilariei.

Comunitatea parintilor informati: forum medical

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

 autor: Desprecopii.com, articol reviziut de Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase,
Toate drepturile rezervate (c) 2022

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII