Primul trimestru de sarcină sau lecția supraviețuirii - jurnal de sarcină

Primul trimestru de sarcina sau lectia supravietuirii - jurnal de sarcina

Primul trimestru de sarcină sau lecția supraviețuirii - jurnal de sarcină

Voiam foarte mult, atât soțul, cât și eu sa avem un copil. El depășise vârstă de 35 de ani, eu ma apropiam firesc de ea, prin urmare, cum ar spune lumea: "era timpul".

- vei citi:

Îmi puneam problema infertilității
Da, eram însărcinată
Aspectele neplăcute specifice trimestrului I
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii primulbebelus - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Îmi puneam problema infertilității

Voiam foarte mult, atât soțul, cât și eu sa avem un copil. El depășise vârstă de 35 de ani, eu ma apropiam firesc de ea, prin urmare, cum ar spune lumea: "era timpul". Ușor, ușor, după mai bine de 9 luni de încercări, începuseră sa ma încerce sentimentele de disperare și sa ma întreb ce e în neregula cu noi, îmi puneam problema infertilității, asa ca am mers la un medic extraordinar care mi-a recomandat sa încep cu anumite investigații hormonale.

Da, eram însărcinată

Nu am reușit sa le duc la bun sfârșit pentru ca...a venit vestea multasteptata: doua liniuțe! Da, eram însărcinată. Bucurie mare, relaxare, veselie pe capul nostru...vreo 24 h, apoi au început sa ma apuce grijile. Și nu asa, ca "oare dacă e fata sau dacă e băiat, dacă are ochii verzi sau căprui", griji precum: "dacă va avea probleme de sănătate, dacă voi fi în stare sa duc sarcina la capăt; eu nu sunt o fire energica, oare o sa am puterea sa îl cresc într-un mod sănătos, oare o sa ii transmit și lui toate grijile mele, nu ma consider un model bun pentru copilul meu, sper sa semene cu taică-său, oare cum va arata lumea asta când va creste etc., etc., etc".

Aspectele neplăcute specifice trimestrului I

Asa au început primele zile pana am ajuns sa nu pot dormi, sa nu ma pot relaxa, sa nu pot manca. Nu știu dacă anxietatea asta a fost doar din cauza hormonilor sau mai degrabă a firii mele specifice de a ma ingrijora și când nu e cazul, cert este ca ceea ce a urmat preț de 3 luni a integrat toate aspectele neplăcute specifice trimestrului I: vomă, dureri de cap, dureri musculare, furnicături în mâini și în picioare, indispoziții, puls crescut, insomnii, anxietate. Aproape ca nu mai simțeam deloc bucuria ca sunt insarcinata, frica mi-a furat mult din cele 3 luni.

A fost o supraviețuire, iar în tot acest haos cel mai frumos moment, un moment de pace, a fost cel în care i-am auzit bătăile inimii. S-a făcut liniște în mintea și în sufletul meu, parca eram în alta lume din care veneau acele sunete care semănau unui galop alert. Am simțit atunci ca pot fi puternica și o lacrima mi-a amintit ca sunt om, ca sunt făcută din carne și oase, ca lucrurile în mine încă funcționează și am avut încrede ca va fi bine. Și da, aproape de finalul primelor 3 luni, pot sa spun ca este bine

Citeste si: Cat de devreme pot face un test de sarcina?

Autor - primulbebelus, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA


Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII