De unde vin kilogramele în plus în timpul sarcinii: CALCULATOR DE GREUTATE
Sarcina nu este un motiv de a mânca pentru două persoane. Prea multe kilograme în plus în timpul sarcinii NU sunt sănătoase nici pentru bebe din burtică și nici pentru naștere sau sănătatea post-natală a mamei. Este normal să câștigi în greutate pe parcursul sarcinii. Bebelușul mic din burtică începe să crească și are nevoie de energie și nutriție chiar din primele zile ale sarcinii!
→ Ca să intelegi mai bine, iată de unde vin kilogramele în plus și un calculator de kilograme pe parcursul săptămanilor de sarcină.
vei citi:
De unde vin kilogramele în plus în timpul sarcinii?
De ce te îngrași în timpul sarcinii?
De câte calorii în plus ai nevoie?
În ce trimestru de sarcină te îngrași cel mai mult?
De unde vin kilogramele în plus în timpul sarcinii?
- Nutrimente specifice sarcinii și diverșilor mușchi (grăsimi & proteine) - 3200 grame
- Acumulare de lichid + lichid amniotic - 1800 grame
- Crește cantitatea de sânge în corp - 1400-1800 grame
- Creșterea sânilor - 450-900 grame
- Creșterea uterului - 900 grame
- Placenta - 1 - 2200 grame
- Fătul - 2700 - 3700 grame
TOTAL: 12-14 kg
De ce te îngrași în timpul sarcinii?
O mare parte din greutatea suplimentară pe care o câștigi în mod normal în timpul sarcinii este pentru a-i oferi fătului în creștere hrana și protecția de care are nevoie pentru a se dezvolta și crește în interiorul uterului.
Sângele și lichidul suplimentar care circulă în jurul corpului tău, de exemplu, este necesar pentru a transporta oxigen și nutrienți către micuțul tău prin placentă (care adaugă ea însăși aproximativ un kilogram la greutatea ta în timp ce ești însărcinată).
Lichidul amniotic ajută la menținerea fătului la o temperatură potrivită și îl protejează de orice lovituri.
De fapt, cea mai mare parte din această greutate suplimentară reprezintă un sistem complet de susținere a vieții pentru micuțul tău - cât de uimitor este?
Desigur, vei pierde cea mai mare parte din greutatea sarcinii atunci când copilul tău se va naște, dar vei avea totuși nevoie de acele depozite suplimentare de grăsime pentru a alimenta producția de lapte matern.
CALCULATOR CRESTERE GREUTATE IN SARCINA
De unde vin kilograme in plus in sarcina?
De câte calorii în plus ai nevoie?
În primul trimestru de sarcină, corpul tău probabil nu va avea nevoie de calorii suplimentare pentru a-ți susține copilul în creștere. Dacă te lupți cu grețurile de dimineață, s-ar putea chiar să-ți fie dificil să menții o parte din alimentele pe care le consumi în primele etape ale sarcinii.
Pe baza recomandării de bază de a consuma 2000 de calorii pe zi atunci când nu ești însărcinată, aceasta este o defalcare aproximativă a câte calorii suplimentare ar trebui să consumi pentru a crește treptat și sănătos în greutate pe trimestru:
Primul trimestru: nu sunt necesare calorii suplimentare.
Al doilea trimestru: Nu sunt necesare calorii suplimentare.
Al treilea trimestru: Aproximativ 200 de calorii suplimentare pe zi.
Ad-Extra3:
În ce trimestru de sarcină te îngrași cel mai mult?
Vei pune cea mai mare parte din greutatea suplimentară pe care o câștigi în timpul sarcinii după 20 de săptămâni, așa că este posibil să vezi cea mai mare creștere în greutate în a doua jumătate a celui de-al doilea trimestru și în al treilea trimestru.
Greutatea in timpul sarcinii: cat este sanatos si cat nu
Sarcina nu este un motiv pentru a manca pentru doua persoane. A castiga prea multe kilograme in plus in timpul sarcnii nu este sanatos nici pentru bebelusul din burtica si nici pentru nastere sau sanatatea post-natala a mamei. Iata care sunt normele pentru kilogramele acumulate in timpul sarcinii si cum se calculeaza greutatea ideala in timpul sarcinii.
Despre greutatea in timpul sarcinii mai cititi:
Greutatea din timpul sarcinii si riscul de autism la copil
Greutatea din timpul sarcinii si zaharul, pot influenta greutatea si sanatatea copilului
Greutatea in timpul sarcinii - una din marile frici ale gravidutelor
Sarcina pe săptămani, 40 de săptamani cu video
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.
Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI
Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI
Alte calculatoare de sarcina
Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculatorul sexului bebelusului
Suport si grupuri de burtici
Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului
Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.
citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII