Cum scăpăm de durerile provocate de colici: recomandările mele - jurnal de mămică

Cum scapam de durerile provocate de colici -  recomandarile mele - jurnal de mamica

Cum scăpăm de durerile provocate de colici: recomandările mele - jurnal de mămică

Am încercat să mă documentez cât de mult am putut în privința colicilor, să aflu ce sunt, care e motivul pentru care apar și dacă aș putea face ceva pentru ameliorare. După toate cercetările și încercările făcute, mi-am dat seama că soluția este foarte simplă: masajul pe burtică în sensul acelor de ceasornic și câteva "exerciții minune".

- vei citi:
Exerciții minune pentru colici
Am ajuns sa ma intreb de fapt ce pot consuma?
Totul depinde de cum reacționează bebe!
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Anduka89 - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Exerciții minune pentru colici

Am incercat sa ma documentez cat de mult am putut in privința colicilor, sa aflu ce sunt, care e motivul pt care apar, daca as poate face ceva pt ameliorare, insa dupa toate cercetările si incercarile facute mi-am dat seama ca solutia este foarte simpla: cu masajul pe burtica in sensul acelor de ceasornic si 3 "exerciții minune", tehnici facute impreuna, sau separat, depinde de moment.

Am ajuns sa ma intreb de fapt ce pot consuma?

Datorita faptului ca alaptez, am fost sfatuita de medicul de fam sa nu consum fructe si legume care fermentează /baloneaza, lactate, dulciuri, făinoase, etc, incat am ajuns sa ma intreb de fapt ce pot consuma? Din dorinta de a consuma totusi ceva sănătos (printre alte cateva alimente), beam lapte cu ovăz, iaurturi cu fructe deshidratate, gandind ca e ceva light si ca nu o va afecta pe fetita mea, insa durerile de burtica apăruseră si nimic nu parea sa le faca fața. Dupa vreo 3 saptamani mi-a picat fisa ca ar putea fi din cauza prod lactate, dupa ce am citit amanuntit despre efectul lor in alaptare. Tot atunci am descoperit si aceste exercitii pe care noi le facem de 2-3ori pe zi la bebe in varsta de 3 lunite. Cunosc mamici care au consumat orice, cu moderație si nu au avut niciun fel de problema bebelusii lor, iar altele care incearca sa fie cat mai stricte, si bebelușii sufera de colici...

Totul depinde de cum reacționează bebe!

Dupa ce am încercat fel de fel de picaturi pt colici, dormitul pe burtica, pernuta cu samburi de cireșe, am descoperit întâmplător un video cu 3 exerciții f simple și eficiente care ajuta bebelusul sa elimine gazele, chiar sa aiba si scaun. Noi facem cate 2-3 serii si mi se pare f relaxant. Bebelusa mea il considera momentul de răsfăț si e foarte vioaie cand vine vorba de exercițiile pt burtica.

Recomand din tot sufletul tuturor mamicilor sa aplice la nevoie pt ca face cu adevărat minuni. E la indemana oricui, nu necesita vreo cheltuiala sau vreo pregatire speciala... E atat de simplu! Voi atasa linkul la finalul articolului in speranta ca va fi de folos cat mai multor mămici. Singurul regret e ca nu l-am descoperit mai devreme!

Am invatat de asemenea din experienta mea ca bebelușilor care inca nu au suficient de dezvoltat tranzitul intenstinal le este greu sa tolereze cantitati mari de lactoza. Pe langa faptul ca laptele matern contine deja lactoza, consumul de lactate mareste acea cantitate si mai mult, lucru deloc benefic pt bebelus.

Exista si niste picaturi pe piata care ajuta la reducerea lactozei din lapte, le-am testat si eu, insa la noi tot mai bine au functionat exercitiile fizice - citeste detalii aici  Masajul burticii lui bebe este efectiv impotriva constipatiei, gazelor, colicilor - 5 tehnici speciale
 


sursa: Instagram Desprecopii

Autor - Anduka89 , o mamica de la Desprecopii - publicat aici

5 informatii despre colici, care pot fi de folos

Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti

Ad-Extra3:

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2024)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: o mamica de la Desprecopii.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII