Cum se păstrează (stochează) laptele matern - sfatul medicului

Cum se păstrează (stochează) laptele matern - sfatul medicului | video | Desprecopii.com - Canal YouTube

Cum pastram laptele matern muls, la diferite temperaturi in casa, in frigider sau congelator?

La aceste intrebari ne raspunde doaman Dr. Roxana Hristianovici, Medic specialist Pediatru, Consultant Alaptare IBCLC

in acest articol veti citi mai multe despre:
Cum se păstrează (stochează) laptele matern muls?
Cum se pastreaza (stocheaza) laptele matern
Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului
Forumul de ALAPTARE

Cum se păstrează (stochează) laptele matern muls?

 Pastrarea laptelui matern muls la temperatura camerei intre 20-23C, rezista pana la 4 ore. Cu cat temperatura este mai mare, cu atat numarul de ore scade.

 In caz de temperatura de 18-20C, se poate pastra pana la 6 ore. Daca nu este folosit in acest interval, laptele se arunca. Nu poate fi refrigerat sau congelat.

 In geanta termoizolanta, cu pungi de gheata la 15C, se poate pastra maxim 24 de ore. Gheata trebuie sa fie in contact direct cu laptele.

 In frigider la 4C, laptele matern se poate pastra pentru 4-5 zile. Laptele trebuie depozitat in cel mai rece loc din frigider - exclus pe usa - de preferat pe raftul de jos, in spate.

Laptele refrigerat va avea mai putine proprietati antiinfectioase decat laptele proaspat, dar mai multe decat cel congelat.

 In congelator la -18C, laptele se pastreaza 3-6 luni, iar la -20C pentru 6-12 luni. Cu cat laptele este depozitat mai mult timp, cu atat proprietatile antiinfectioase scad.

Laptele matern este considerat un aliment viu datorita compozitiei sale unice. Daca tu, draga mamica, vrei sa iti faci o rezerva de lapte matern pentru bebelusul tau  - iata ce trebuie sa stii cand e vorba despre stocare>>

Cum se pastreaza la frigider laptele matern 

Deoarece nu exista aliment mai sanatos pentru bebelus decat laptele de mama (laptele matern) merita sa faceti provizii strategice de astfel de laptic. Daca e pastrat corect, acest lapte sanatos pentru feti-frumosi poate fi dat bebelusului si dupa ce l-ati intarcat sau chiar in momentele in care prezenta mamei nu este posibila.

Daca aveti de gand sa va mulgeti folosind pompa, va trebui sa stiti cum poate fi pastrat laptele la temperatura camerei, in frigider sau la congelator. Iata sfatul de la Desprecopii.

Laptele matern poate ajuta la vindecarea cancerului

O cercetare recenta a descoperit intamplator ca laptele uman contine o substanta denumita Hamlet care poate omora celulele canceroase. Cest compul al laptelui matern vizeaza celulele canceroase, oferind o alternativa tratamentelor de chimioterapie si radioterapie, care aduc prejudicii atat celulelor canceroase din organism dar si sanatatii. Iata de ce este laptele matern un diamant de sanatate si cum ar putea ajuta la vindecarea cancerului. 

Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.com exista UN FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

→ Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.

Asociatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptatul exclusiv pina la varsta de 6 luni - dar recomanda alaptatul pina la varsta de 2 ani (fiind combinat desigur cu alte alimente solide - de la varsta de 6 luni).

Intre varsta de 9 luni si cea de 12 luni, bebelusul va fi tot mai putin interesat de alaptatul la san. La 12 luni, bebelusul a ajuns deja la varsta la care isi poate satisface foamea si cu alte surse de hrana :).

Informatii complete despre alimentatia bebelusului

Alaptarea bebelusului - ghid complet

Hranirea bebelusului cu lapte formula - ghid complet 

Eu mamica ... aplicatia mamicilor 

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.

► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

autor: Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII