FIV cu ovocite donate - o șansă de a avea propriul copil
Ovulele donate reprezintă o mare șansă pentru cuplurile care nu pot concepe cu propriile celule sexuale. Dar donația nu este posibilă peste tot: această formă de tratament FIV nu este permisă în unele țări sau este restricționată în funcție de vârstă. În Republica Cehă însă, donarea de ovocite este legală și te asigurăm că și după 40 de ani ai mari șanse de succes, ba chiar până la 49 de ani.
Într-adevar, donarea de ovocite a revoluționat opțiunile disponibile cuplurilor care se luptă să rămână însărcinate. Deci, iată ce înseamnă donarea de ovocite și câteva lucruri pe care probabil nu le știai:
veti citi
Ce este donarea de ovocite?
Clinica Europe IVF din Praga, Cehia
În timpul puncției ovariene și după
Transferul de embrion/i
Când se recomandă folosirea ovocitelor donate?
Mii de clienți mulțumiți din toată Europa
Ce este donarea de ovocite?
Donarea de ovocite este un proces în care o femeie fertilă donează un ovul sau un ovocit unei alte femei pentru a o ajuta să conceapă. Este o parte a tehnologiei de reproducere asistată.
Procedura implică de obicei sincronizarea ciclurilor donatoarei și destinatarei, apoi pregătirea mucoasei uterine (endometrul), care trebuie să fie suficient de groasă pentru ca un embrion să se implanteze cu succes (ideal intre 7-12 mm grosime cu o structura trilamelara).
Clinica Europe IVF din Praga, Cehia, oferă cuplurilor cele mai moderne proceduri FIV
Specialiștii de la unitatea de fertilitate vor desfășura un proces intens de selecție pentru a găsi un donator adecvat și vor derula cu atenție procedurile legale. Europe IVF folosește doar material genetic proaspăt și, datorită faptului că are propria bază de date de donatori, nu există o listă de așteptare.
Programul de ovocite donate este legal în Republica Cehă și supus unui control strict. În conformitate cu legea Cehă, donarea de ovule este anonimă și voluntară. Înainte de a fi acceptat în acest program, se verifică istoricul medical al familiei donatorului și trebuie să fie supus testelor genetice, metabolice și STD.
Jan Rapsa, medicul șef al clinicii Europe IVF explică faptul că: „Dacă avem donatori tineri de ovule, atunci șansele de succes al tratamentului sunt mai mari. Prin urmare, donatorii noștri sunt doar femei sănătoase cu vârste cuprinse între 18-32 de ani care au fost supuse unei serii de examinări amănunțite."
Testarea genetică (screeningul) este o parte integrantă a acestor examinări, care reduce probabilitatea anumitor anomalii genetice.
De asemenea, donatoarele de ovule sunt selectate pe baza unui chestionar completat în comun. Donarea de ovocite este anonimă și, prin lege, un copil născut în acest fel nu are dreptul să afle identitatea donatorului de spermă sau de ovul nici după împlinirea vârstei de 18 ani. Pacientul poate alege însă donatorul cu grupa sanguină adecvată, aceeași culoare a părului, ochii și pielea de culoare similară.
În mod optim, întregul proces de la consultarea inițială pana la testul pozitiv durează aproximativ 2 luni.
Pe tot parcursul ciclului de donare, donatoarea va fi supusă frecvent analizelor de sânge și examinărilor cu ultrasunete pentru a monitoriza reacțiile la medicamente.
IMPORTANT: Spre deosebire de multe alte clinici Cehe și aproape toate clinicile din Spania și Grecia unde se folosesc ovocite congelate, Europe IVF sincronizează ciclul donatoarei și al pacientei și astfel folosește exclusiv ovocite proaspete pentru cicluri de ovocite donate.
În timpul puncției ovariene și după
Cu puțin timp înainte de puncție, donatoarea va primi o injecție finală în pregătirea procedurii. Medicul va efectua o aspirație ovariană transvaginală pentru a elimina ovulele din ovarele donatoarei.
În timpul procedurii, care durează aproximativ 30 de minute, medicul poate administra analgezice, sedative sau un anestezic donatoarei. Deoarece aceasta este o procedură minoră, donatoarea nu va trebui să rămână la clinică peste noapte.
După donație, unele femei consideră că au nevoie de câteva zile de odihnă pentru a-și reveni de la aspirația ovariană transvaginală, altele însă, revin la activitățile normale.
Transferul de embrion/i
În ziua puncției ovariene a donatoarei, partenerul va oferi o monstră de spermă, iar prin metodă ICSI, se va injecta direct sperma în ovul. După fertilizare, embrionii vor începe să se dividă și să crească, iar un embriolog va determina cel mai bun moment pentru transferul acestora pe baza numărului dezvoltării și calității.
Uneori, embrionii excedentari (de bună calitate) vor fi congelați pentru o posibilă utilizare ulterioară sau implantare.
Transferul embrionului/embrionilor în uterul mamei se efectuează fără anestezie, cu ajutorul unui cateter felxibil subțire (tub), și este o procedură complet nedureroasă.
Când se recomandă folosirea ovocitelor donate?
Se recomandă folosirea ovocitelor donate dacă o femeie are una sau mai multe dintre următoarele probleme:
Insuficiență ovariană prematură sau nu are ovare.
Număr scăzut de ovocite sau ovule de calitate scăzută (de exemplu, din cauza vârstei înaintate).
Factori imunologici.
Anomalii genetice sau cromozomiale.
A fost supusă chimioterapiei.
Mii de clienți mulțumiți din toată Europa și din alte țări ale lumii
FIV cu ovocite donate este cu adevărat un succes. Acest lucru este demonstrat de numărul de mame și tați mulțumiți care vin la IVF Europe din străinătate în fiecare an. Nu numai că sunt tratați de medici profesioniști, dar au ocazia de a vizita și frumosul oraș Praga. Sperăm că se va sfârși cu un final fericit și pentru tine.
Despre CLINICA EUROPE IVF, PRAGA, citeste si
Tratarea infertilității cu cele mai moderne proceduri, la clinica Europe IVF din Praga
Planifică-te deja o programare
Îndepliniți-vă visul de a avea copii și faceți primul pas către tratarea infertilității la Europe IVF
autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII