Ce scuze folosesc copiii ca să nu meargă la grădiniță - jurnal de tătic

Ce scuze folosesc copiii ca sa nu mearga la gradinita - jurnal de tatic

Ce scuze folosesc copiii ca să nu meargă la grădiniță - jurnal de tătic

Unde e mai bine si mai bine decat acasa in sanul familie unde se fac toate poftele si mama e acolo gata sa sara in ajutor la cel mai mic semnal. In fiecare copil sta ascuns un mic actor pregatit in orice moment sa-si joace cartea, sa-si incerce norocul poate, poate, sta acasa ;)

 

vei citi:
1.    Ma doare maseaua.
2.    Am febra.
3.    Ma strang chilotii.
4.    Nu sosetele astea.
5.    Ploua!
6.    Mi-e foame.
7.    Ma doare burta.
8.    Fac caca!
9.    Mi-e sete!
10.    La gradi nu am prieteni.

1.    Ma doare maseaua.

Nu stiu cum se face dar durerile ,,atroce’’ incep brusc atunci cand e pomenit cuvantul gradinita. Parca e o alergie care activeaza sensibilitatea dintilor. Interesant e ca daca-i cer sa-mi arate de doua ori maseaua care o doare, o data o sa-mi arate o masea, iar a doua oara un dinte. Deci durerea e cat se poate de puternica si mai ales precisa ;)

2.    Am febra.

Pe toti ne trec caldurile atunci cand trebuie sa ne imbracam si mai ales iarna cand umblam cu tot dulapul pe noi. Gradele multe raman insa aceleasi si vara cand tinuta e una subtire, iar cheful de gradinita lipseste cu desavarsire.

3.    Ma strang chilotii.

Nimic nu e mai putin confortabil decat sa te stranga mai ales aceasta piesa vestimentara. Simti ca te sufoci, ca iei foc, ca ai febra de mai sus de la punctul 2. Ciudat e ca aceiasi chilotei care in urma cu 8 ore, adica seara la culcare erau marimea potrivita, brusc dimineata ei nu mai sunt incapatori. Poate e adevarata vorba aia cu ,,ai crescut peste noapte’’.

Ad-Extra3:

4.    Nu sosetele astea.

Orice scama, orice degetel prost centrat in flotir, vor transforma ciorapeii in aliati de nadejde pentru un copil aflat in cautarea unui motiv cat de mic care sa-l faca sa lipseasca de la gradi.

5.    Ploua!

Umbrela, pelerina, haine de tot felul care mai de care mai smart prin care n-ar trece nici o tornada, devin ca din hartie, nu usor, ci foarte impermeabile atunci cand trebuie trezit dimineata. Interesant cum dupa masa abia asteptam sa ne luam cizmulitele si sa sarim prin Balti, insa nu la fel de incantator suna programul daca e si dimineata si mai ales daca si trebuie mers la gradinita.

6.    Mi-e foame.

Trucul cu foamea nu e folosit doar de cei mai mici cat si de elevi atunci cand vine momentul facutului temelor. Desi sunt proaspat ridicati de la masa unde au servit micul dejun, parca o felie de paine cu ceva ar merge mai bine ca niciodata. Daca nu functioneaza treaba cu mancatul, atunci poate functioneaza  treaba cu apa? Incercam imediat. La punctul 9.

7.    Ma doare burta.

Gandul ca ne asteapta colegii dar si doamna educatoarea produc spontan turbulente digestive teribile. Desi dimineata a inceput fara nici cea mai mica crampa, lucrurile au luat o intorsatura total neasteptata, astfel in calitate de parinte incepi sa intrebi ,,bolnavul’’ unde-l doare pentru a identifica posibila cauza.

- Aici doare? (aratand spre burtica)
- Da!
(zice cu o fata schimonosita de durere)
- Dar aici te doare?
(aratand de data asta spre stomac)
- Da, aici doare!
- Si aici?
(palpand urechea)
- Si aici!
- Pai spuneai ca te doare stomacu nu urechea!
- Ma doare stomacu si …urechea!

8.    Fac caca!

E unul dintre cele mai bune trucuri atunci cand n-ai chef sa mergi la gradinita. Daca parintii te iau cu texte de genul ,,hai ca acum ai facut,, sau ,,fa pe tine draga,, pune in aplicare propunerea lor si fa. O sa vezi ca dupa doua, hai trei episoade de genul, or sa te creada, ba mai mult or’ sa te intrebe ei daca nu vrei la toaleta. 

9.    Mi-e sete!

Setea vine la pachet cu foamea de la punctul 6.

10.    La gradi nu am prieteni.

Vaaaai, amaratul e ca un lup singuratic, nimeni nu-l vrea in jur si toti se feresc de el. Cam asta e impresia pe care vrea sa ti-o lase desi in mod paradoxal dupa masa cand mergi sa-l scoti de la gradi te lupti sa-l dezlipesti de langa colegii cu care mai vrea sa se joace. Dimineata pe cat de greu se da dus pe atat de greu dupa masa se da adus.

► autor: Mihai Nicoara, redactor tatic de la Desprecopii  - Mihai este tatal unei fetite minunate de 4 anisori si a unui baietel. El scrie si despre meseria de tatic aici: Mihai - ganduri de tatic

Pe Mihai il gasiti aici.

Acel EL sau acea EA care știe cum se crește corect un copil

Asa NU!
Cu siguranta si in cercul tau de prieteni exista acel EL sau acea EA care desi n-a fost vreodata tatic, respectiv mamica, e gata sa-ti vanda ponturi, sa-ti dea sfaturi despre cum se creste corect un copil. Mai departe>>

 

Pagina tatilor - actuali si viitor

Ganduri si ... sa spunem ... sfaturi, pentru taticii de azi. Vorbim cu seriozitate despre cea mai frumoasa meserie din viata unui barbat: aceea de tata.

Si nu numai cea mai frumoasa - dar si cea mai plina de suprize, emotie, sensibilitate si impliniri. Deci, aici e locul taticilor care vor sa conteze in viata copilului lor.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII