Ce se întâmplă dacă bebelușul are probleme la naștere - când părintii și medicii trebuie să facă cele mai bune alegeri

Ce se intampla daca bebelusul are probleme la nastere - cand parintii si medicii trebuie sa faca cele mai bune alegeri

Ce se întâmplă dacă bebelușul are probleme la naștere - când părintii și medicii trebuie să facă cele mai bune alegeri

Din numeroase motive, în fiecare an, se nasc în lume bebeluși prematuri, înainte de termen. De multe ori, asta nu ține de tine, ca mamă. Tot ce poți să faci, este să te asiguri că vei face cea mai bună alegere privind îngrijirea copilului tău nou-născut.

Tocmai datorită numărului tot mai mare al bebelușilor născuți prematur, ne-am gândit să îți prezentăm azi câteva informații utile despre secția de Terapie Intensivă a Spitalului Băneasa, parte din rețeaua de sănătate Regina Maria.

veti citi
Ce înseamnă nou-născut prematur?
Care este cea mai bună alegere pentru un prematur?
Terapie intensivă în cadrul Spitalului Băneasa
Echipa specializată în îngrijire personalizată
Aparatură de ultimă generație

Ce înseamnă nou-născut prematur?

Se spune despre un nou-născut că este prematur dacă se naște înainte de vârsta gestațională de 37 de săptămâni. El nu este complet pregătit pentru această lume, așa că adaptarea lui la viața extrauterină poate presupune anumite complicații. Dintre ele amintim: complicații respiratorii, probleme imunologice, probleme gastrointestinale și nutriționale, complicații hematologice, eneterocolită ulcero necrotică și altele.

Problemele care pot apărea în cazul bebelușilor născuți prematur sunt din diverse cauze și pot necesita spitalizare prelungită pentru monitorizare continuă. Cu cât nou-născutul se naște mai devreme, cu atât perioada în care va avea nevoie de suport specializat va fi mai mare. (i)

Care este cea mai bună alegere pentru un prematur?

Tocmai datorită numărului tot mai mare al bebelușilor născuți prematur, ne-am gândit să îți prezentăm azi câteva informații utile despre secția de Terapie Intensivă a Spitalului Băneasa, parte din rețeaua de sănătate Regina Maria.

În anul 2014 această unitate a primit acreditarea Joint Commission International (JCI), lider mondial în atestările de sănătate. Această acreditare este o recunoaștere a calității îngrijirii și siguranței pacienților în  acest spital dedicat întru totul sănătății mamei și copilului. (ii)

Aici vei găsi medici care au făcut premiere medicale excepționale, cum ar fi prima operație de mielomeningocel din România, hernie diafragmatică congenitală operată în a doua zi de viață a bebelușului, transfuzie intrauterină fetală, hidrotorax fetal bilateral tratat in utero, bebeluș născut în siguranță după ce mama a fost operată de cancer de col uterin în saptămâna 14 de sarcină. (iii)

Terapie intensivă în cadrul Spitalului Băneasa

Uneori, bebelușii au nevoie de îngrijire specială în primele zile din viață, datorită venirii prea devreme pe lume sau a unor boli cu care se nasc. De aceea trebuie să știi că Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Băneasa este pregătită să intervină cu o echipă de specialiști excelent pregătiți, dar și aparatură pe măsură.

În cadrul Spitalului Băneasa există trei unități speciale unde bebelușul tău poate să primească îngrijirile necesare până să ajungă în salonul copiilor normoponderali, ca apoi să poată fi externat. (iv)

1.    Unitatea de Reanimare Neonatală care este localizată în imediata apropiere a sălii de naștere. Acest lucru a fost stabilit așa, pentru ca orice nou-născut cu scor Apgar foarte mic, să poată fi stabilizat într-un timp cât mai scurt.
2.    Unitatea de Terapie Intensivă este pentru bebelușii născuți prematur, care necesită un tratament complex, suport al funcțiilor vitale sau monitorizare invazivă.
3.    Unitatea de Recuperare reprezintă o etapă intermediară între Terapie Intensivă și Unitatea de normoponderali. Acest spațiu este destinat nou-născuților cu greutate mică la naștere și cu un grad moderat de imaturitate a organelor.  Aici discutăm despre bebeluși care nu mai necesită tratament intensiv, dar au o capacitate foarte redusă de apărare contra posibilelor infecții.


foto: secția de Terapie Intensivă a Spitalului Băneasa, parte din rețeaua de sănătate Regina Maria


Specialiștii din această secție fac tot posibilul pentru a crea un ambient cât mai apropiat de mediul intruterin. Acesta permite continuarea procesului de creștere și maturare a sistemului nervos central al bebelușului. Pentru ca toate să fie posibile, sunt necesare condiții speciale de îngrijire și reducere a stresului, foarte dăunător pentru cei mici.

Dintre ele amintim încălzirea suplimentară a bebelușului prin incubator sau masa radiantă cu servocontrol, izolare față de lumină și zgomote puternice, care pot dăuna foarte mult la dezvoltarea văzului și auzului unui nou-născut prematur, alimentație realizată pe sondă nazo-gastrică până când se va instala reflexul de supt al bebelușului, monitorizarea non-invazivă a respirației. (v)

Echipa specializată în îngrijire personalizată

În Secția de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Băneasa au fost tratate cazuri foarte complexe. Echipa lor este specializată în îngrijire personalizată, unită pentru ajutarea familiilor cu cei mai mici copii. Vei avea parte de grijă permanentă, 24 de ore pe zi, din partea asistenților medicali neonatali special instruiți, psihologi și consultanți în lactație.

Dr. Alina Ilici, medic primar neonatolog - REGINA MARIA
foto: Dr. Alina Ilici, medic primar neonatolog - REGINA MARIA

În plus, vei beneficia de cele mai noi tehnologii pentru protejarea nou-născuților prematuri. Toate acestea deoarece, pentru această maternitate, care face parte din rețeaua privată Regina Maria, siguranța nu are preț! (vi)

Aparatură de ultimă generație

După cum îți spuneam și mai sus, Spitalul Băneasa dispune de aparatură de ultimă generație, atât de esențială pentru anumite tipuri de patologii ale nou-născuților, dar și pentru unele cazuri mai complexe care nu răspund la tratamentul convențional. Dispozitivele tehnologice ale departamentului de neonatologie includ aparate de suport respirator pentru orice tip de terapie respiratorie, truse de reanimare neonatală, incubatoare, aparate de monitorizare cardio respiratorie, aparat mobil de radiologie, lămpi pentru controlul icterului, precum și dispozitive pentru administrarea intravenoasă a soluțiilor perfuzabile. (vii)

Suntem convinși că, să fii proapătul părinte al unui bebeluș prematur aduce cu sine multă deznădăjduire, temeri și suferință.

Permite-ți să plângi și să suferi, este ceva normal, dar nu îți pierde speranța! Ai încredere în medici și în asistente, în echipa pe care ai ales-o să se ocupe de îngrijirea bebelușului tău. Ai încredere că va fi bine, deoarece inovațiile tehnologice și personalul supracalificat din instituțiile medicale de top, precum Secția de Terapie Intensivă Neonatologică a Spitalului Băneasa, cresc considerabil șansele la recuperare și o viață sănătoasă a copilului tău!

autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate © 2021

Referințe:

(i)  Desprecopii. Iul 02, 2021.
(ii)  Regina Maria. Iul 02, 2021.
(iii) Regina Maria. Iul 02, 2021.
(iv)  Regina Maria. Iul 02, 2021.
(v)  Regina Maria. Iul 02, 2021.
(vi)  Regina Maria. Iul 02, 2021.
(vii)  Regina Maria. Iul 02, 2021.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII