Sarcina, bebe și animăluțul de companie - jurnal de sarcină

Sarcina, bebe si animalutul de companie - jurnal de sarcina

Sarcina, bebe și animăluțul de companie - jurnal de sarcină

Am spus in postarea anterioara ca azi abordam subiectul sarcinii si cum poate afecta animalul de companie.

In primul rand depinde de mamica si de animalut. Intr-adevar  este de evitat interactiunea cu pisici si hamsteri pe perioada sarcinii, dar doar in cazul in care  analiza de toxoplasmoza nu rezulta anticorpii prezenti in organism. Daca aveti pisica in casa de dinaintea sarcinii, cu timpul anticorpii se formeaza si astfel nu mai afecteaza fatul in dezvoltare.

- vei citi:
Sarcina si animalul de companie
Am crescut de mica cu catel in preajma
Stii cum arata un catel chinuit?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Roxisibebe  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Sarcina si animalul de companie

Am spus in blogul anterior ca azi abordam subiectul sarcinii si cum poate afecta animalul de companie. In primul rand depinde de mamica si de animalut. Intr-adevar  este de evitat interactiunea cu pisici si hamsteri pe perioada sarcinii, dar doar in cazul in care  analiza de toxoplasmoza nu rezulta anticorpii prezenti in organism. Daca aveti pisica in casa de dinaintea sarcinii, cu timpul anticorpii se formeaza si astfel nu mai afecteaza fatul in dezvoltare.

Dar ce inseamna acest "inainte"? In niciun caz o luna,2,6. Nu, "inainte" inseamna ani, o interactiune de lunga durata incat sa aiba timp anticorpii sa se formeze. In momentul in care intrebi doctorul despre animalul de companie, acesta de multe ori te sperie cand iti zice ca nu trebuie sa ai niciunul in preajma ta.

♦ Citeste Toxoplasmoza este un risc pentru femeile insarcinate. Iata cum se poate depista si eventual trata

Eu am catel si am crescut de mica cu catel in preajma

Niciodata ne-a lipsit din casa. Si nu de rasa, nu. O innebuneam pe mama cu cati catei aduceam de pe strada ca-mi era mila de ei sau ca-si batea cate un copil joc de el si sa nu-l mai chinuie. Si fratele meu mai mic tot langa catel a crescut. Aveam un pechinez cand era mama gravida cu fratele meu. Era nedezlipit de burta ei cand incepuse sa miste bebe. Iar acum sunt cei mai buni prieteni si deja au trecut 7 ani de cand au facut cunostinta amandoi. "Nu lasa catelul sa se apropie de copil ca sigur se repede la el, daca-l musca?"

Da, il musca, daca ai neglijat catelul dintr-o data si l-ai marginalizat ca sa acorzi absolut toata atentia copilului atunci da, animalul devine gelos. Dar nu e o regula sa se repeada la copil, poate doar sa nu vrea sa se apropie de el sau sa latre cand face galagie cat sa-l sperie. Dar daca toata sarcina ai avut catelul langa sufletul tau, iar dupa ce se naste bebe, cand acesta doarme, mai alinti un pic si catelul, crede-ma, ce rezulta din ei 2 e ceva minunat. "Daca apuca catelul de blana si-l musca?" Sa stii ca animalul simte.

Stii cum arata un catel chinuit?

Nu? Iti descriu eu: un copil de cateva luni care abia a invatat sa stea in sezut se agata de catel (de urechi, de coada, de spate, de unde ajunge el), iar catelul sta si indura fara ca macar sa schiteze un gest de a da sa muste. Si stii pana cand toate astea? Pana destul de tarziu, pana aproape de varsta de 5 ani, cand abia atunci a inceput catelul nu sa se repeada, ci doar sa maraie si sa plece de langa copil incat sa inteleaga ca nu ii place si sa-l lase in pace. Foarte mult depinde de tine cum te comporti cu el in perioada sarcinii si dupa. Catelusa mea vine si se baga la mine in brate sa o iubesc si se alinta cu capul pe burta. Imi miroase uneori burta dintr-o parte in alta si ma linge cand face bebe valuri. Cum ar putea cineva sa vina si sa imi zica sa o dau ca nu o sa se inteleaga cu bebe?

Haideti sa va zic acuma si gandirea diferita a doctorilor.

Cumnatei mele i-a spus doctorita sa stea cat mai departe de animale. Mie, cand mi-am intrebat doctorul legat de acest subiect, mi-a spus sa stau intr-adevar la distanta de pisici, dar la catei nu recomanda acelasi tip de distantare. Poate singurul discomfort ar fi parul de caine din casa, spunea el. Dar daca o gandim un pic logic, daca ai catelul de dinainte de sarcina si i-ai suportat parul lasat peste tot prin casa, de ce te-ar deranja dupa ce ramai gravida? Asa ca daca vine cineva si va spune sa renuntati la animalul drag voua, dragi mamici, ziceti-le sa-si vada de ale lor, ca n-au treaba cu ale voastre.

► Citeste si: Vine bebelusul: renuntam la animalul de companie?

Autor - Roxisibebe, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Ad-Extra3:

Alte infectii posibile in sarcina:

Zona Zoster in sarcina
Infectii (posibile) in timpul sarcinii
Infectiile urinare in timpul sarcinii
Varicela si riscul pentru gravide si sarcina


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Martie 2022)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII