A doua sarcina nu vine intotdeauna usor. Aveam o nișă pe uter de la cezariana anterioara - experienta mea

A doua sarcina nu vine intotdeauna usor. Aveam o nisa pe uter de la cezariana anterioara - experienta mea

A doua sarcina nu vine intotdeauna usor. Aveam o nișă pe uter de la cezariana anterioara - experienta mea

Primul copil s-a născut prin cezariană de urgență. In urma oeratiei am facut o asa numinta nisa uterina (istmocel). Aceasta este o cicatrice în formă de buzuna în uter, care în cele din urmă s-a dovedit a fi motivul intarzierii celei de a doua sarcini. Pentru a permite ca rana de la operația cezariană să se vindece corect, nu am avut voie să încerc din nou să rămân însărcinată în primul an. După un an am început să încercăm, dar în acel an nu s-a întâmplat nimic. Si am fost la nenumarate controale la medic...

A doua sarcina nu vine intotdeauna usor. Aveam o rana pe uter de la cezariana anterioara - experiența mea

veti citi
A doua sarcină nu este intotdeauna așa de usor de obținut
Nișă uterină după o operație cezariană
A doua sarcină nu venea...
Îndoieli cu privire la FIV
Familia noastra este acum completă 

A doua sarcină nu este intotdeauna așa de usor de obținut

Sunt mama a 2 copii. Fiul nostru Mario are acum 5 ani și 4 luni și în noiembrie anul trecut a devenit în sfârșit fratele mai mare al unei surori, fetita noastră Felicia. Ne-a luat 3,5 ani să putem sa obtinem a doua sarcină. Și as vrea sa spun ca acele comentarii de genul „când vine al doilea bebe?” chiar au durut.

Pe scurt: Mario, baietelul nostru s-a născut prin cezariană de urgență. In urma oeratiei am facut o asa numinta nisa uterina. Aceasta este o cicatrice în formă de buzuna în uter, care în cele din urmă s-a dovedit a fi motivul intarzierii celei de a doua sarcini. Pentru a permite ca rana de la operația cezariană să se vindece corect, nu am avut voie să încerc din nou să rămân însărcinată în primul an. După un an am început să încercăm, dar în acel an nu s-a întâmplat nimic. Si am fost la nenumarate controale la medic.

Nișă uterină după o operație cezariană

Investigațiile medicale nu au scos la iveală nicio cauză; totul ar fi fost bine. Pe forumul Desprecopii am citit insa - de la experienta altei mamici  ca totusi acea nisa uterina ar putea fi motivul pentru ca NU puteam sa raman insarcinata.

Termenul de nișă descrie un “buzunar” care apare la nivelul uterului după operația cezariană. În această nișă (istmocel) se acumulează sânge de la o menstruație la alta. Astfel poate aparea spotting (sângerare neregulată în cantitate redusă), dureri sau chiar infertilitate.

Tratamentul modern al nișei (istmocelului) post-operație cezariană se face histeroscopic și este asociat cu rate mari de sarcină după corecția histeroscopică - de pe forumul Desprecopii.com

A doua sarcină nu venea...

Dar când am spus asta medicului meu - s-a uitat la mine bizar si nu am fost luata in serios. Si nici nu a mai facut si alte investigatii ... Motivul? Potrivit medicului, ar putea exista o nișă uterina, dar nu aceasta a fost cauza faptului ca nu putea sa raman insarcinata. medicul nici măcar nu s-au obosit să investigheze mai departe și ne-au hotarat să începem imediat FIV.

Ad-Extra3:

Îndoieli cu privire la FIV

Si totusi ezitam un pic in privința FIV. Am vrut sa avem o a doua opinie. Am fost la un spital privat. Si atunci am inteles ce inseamna sistemul privat de sanatate. Din prima clipă am fost ascultata cu atentie si luata in serios. În prima zi am primit imediat teste și interviul cu rezultatele. Destul de repede - medicii au fost de părere că nișa ar putea fi într-adevăr cauza.

Eram programată pentru o operație, care din păcate a trebuit să fie amânată din cauza pandemiei. In august anul trecut m-am operat in sfarsit si la 6 luni dupa operatie (din care nu am avut voie sa incercam in primele 2 luni, din cauza recuperarii) am ramas in sfarsit insarcinata. După 3,5 ani.

Tot acest proces ni s-a părut dificil, pentru că initial medicii nu ne-au luat în serios și suntem convinși că nișa uterina a fost într-adevăr cauza.

Baiatul nostru isi dorea un frate sau o surioara - era singurul copil singur la parinti de pe strada pe care locuim si cand la scoala l-au intrebat alti copii dacă mai era un copil în burtica mamei... am fost foarte trista.

De asemenea, ne-a fost foarte greu să facem față comentariilor altora. Știm că cu siguranță nu este greșit, dar o mulțime de comentarii sunt oricum dureroase. Cu punct pe unu: „Ai deja unul, nu-i așa? Fii fericit cu ceea ce ai'. Stiu ca există și o mulțime de oameni care nu pot avea deloc un copil și că asta este mult mai rău. Dar pentru mine, toate intrebarile sau comentariile erau dureroase si ma simteam ingrozitor...Multi oameni pot lovi cu intrebariile lor idioate...chiar daca sunt bine intentionate.

♦ Citeste si 12 diferențe intre prima și a doua sarcină

Familia noastra este acum completă

Simțim că familia noastră este acum completa. Si cea de-a doua nastere s-a terminat cu cezariana de urgenta. Totul a decurs conform planului. Suntem o familie norocoasa.

► Citeste in continuare Mai multe despre venirea celuilalt pe lume - sfaturi si trucuri pentru al doilea bebelus

Descarca aplicatia totul despre Sarcina: Odiseea Sarcinii

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

ODISEEA SARCINII - COMUNITATEA BURTICILOR INTELIGENTE

Pe forumul specializat Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii

Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2022)

 

autor: Ioana Ursu, blogger si redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Xtyna89
    Xtyna89trimis la 21/4/2022

    Buna ziua! De curand am aflat ca am aceeasi problema ca si dvs. Puteti da detalii, va rog, referitor la medicul care v-a operat, sau macar spitalul in care ati facut interventia? Va rog mult...

    Raspunde la acest comentariu
    • Raluca
      Ralucatrimis la 16/12/2023

      Aţi gasit între timp mai multe detalii? V aţi operat ?

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII