Ce știe să facă bebelușul la 7 LUNI: Iată cât doarme și cum se dezvoltă emoțional
Bebelușul de 7 luni stă acum foarte ușor pe un scaun de bebelusi - și comunică când vrea să coboare ridicând brațele în sus și arcuindu-și spatele.
Când se întinde pe spate, va încerca să ridice capul și umerii în sus pentru a privi în jur. Deși a prinde un obiect cu ambele mâini este destul de fiabilă, micuțul tău va lăsa o jucărie pentru a lua alta.
Deci, ce știe să mai facă bebelușul la 7 LUNI?
vei citi:
Somnul bebelușul la vârsta de 7 luni
Bebelușul de 7 luni și alimentația
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 7 luni
Vedere, auz și conștientizare
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 7 luni?
Somnul bebelușul la vârsta de 7 luni
Toți bebelușii au nevoi diferite de somn, dar în medie, un bebeluș de 7 luni are nevoie de aproximativ 14 ore și jumătate de somn pe zi, inclusiv un pui de somn scurt (30 până la 40 de minute) dimineața și unul mai lung (2 până la 3 ore) la prânz. Majoritatea bebelușilor de 7 luni nu mai au nevoie de un al treilea pui de somn după-amiaza.
Mulți părinți stabilesc o oră de culcare pentru micuțul lor în jurul orei 19:00 sau 20:00. Noaptea unii vor dormi timp de 8 până la 12 ore fără să se trezească, dar mulți nu. Dinții, disconfortul sau foamea vor trezi un număr semnificativ de copii noaptea. Mai mult de 1 din 4 bebeluși nu dorm timp de 8 ore în mod regulat până la vârsta de peste 1 an și mai mult de un copil din 10 sub 1 an nu dorm 5 ore fără să se trezească noaptea.
Bebelușul de 7 luni și alimentația
Diversificarea este în plină desfășurare, iar bebelușul poate gestiona piureul cu niște bucăți mici moi; de asemenea, își poate îmbunătăți abilitățile de mușcat și de mestecat hrănindu-se cu alimente simple, cum ar fi fructe moi, pâine prăjită sau bucățele de carne și pește. Crește treptat cantitatea și gama de alimente pe care o oferi bebelușului pentru a mânca cu scopul de a ajunge la trei mese pe zi în următoarele câteva săptămâni. De asemenea, poate bea apă folosind o ceașcă cu flux liber în locul unei sticle.
Bebelușul de 7 luni are trei mese de lapte pe zi (în mod ideal lapte matern) - de obicei dimineața devreme, după prânz și la culcare - plus hrana solidă. Dacă micuțul nu reușește să mănânce trei mese cu alimente solide pe zi, probabil că va dori mai mult de trei mese de lapte pe zi, eventual și una pe timp de noapte.
Până la vârsta de 5 ani, toți copiii (indiferent dacă sunt alăptați sau hrăniți cu formulă) au nevoie zilnic de picături de vitamine care conțin vitaminele A, C și D, cu excepția cazului în care beau 500 ml sau mai mult de lapte pe zi.
Dezvoltarea fizică la bebelușul de 7 luni
Bebelușul de 7 luni stă acum foarte ușor pe un scaun și spune că vrea să coboare ridicând brațele în sus și arcuindu-și spatele.
Când se întinde pe spate, va încerca să ridice capul și umerii în sus pentru a privi în jur. Deși a prinde un obiect cu ambele mâini este destul de fiabilă, micuțul tău va lăsa o jucărie pentru a lua alta. De acum micuțul tău va începe să se târască, adesea prima dată înapoi, apoi înainte. Cu toate acestea, nu este oligatoriu să treacă prin acets stadiu.
Citeste toate detaliile aici: Mersul in patru labute
Ad-Extra3:
Vedere, auz și conștientizare
Majoritatea bebelușilor încep să se gâdile de acum, dar nu uita să nu exagerezi cu gâdilatul, deoarece bebe nu se poate îndepărta sau spune să te oprești.
Bebelușul tău gângurește atât pentru sine, cât și pentru tine și se bucură să repete sunete de mai multe ori. Ar putea combina sunete vocale („aah”, „ohh”, „ehh”) și încep să apară și sunete consonante („m”, „b”). De asemenea, poate striga pentru atenție în loc să plângă.
Ce activități și jocuri ajută la dezvoltarea copilului de 7 luni?
Jocurile de-a v-ați ascunselea cu jucării sunt distractive - ascunde parțial o jucărie sub o pătură în fața bebelușului și întreabă „Unde a plecat?” Laudă-l atunci când micuțul știe unde este - va fi foarte încântat de el însuși.
Ține mâinile bebelușului, lasă-le să stea pe picioarele tale și apoi mișcă-le în sus și în jos.
Lasă-l pe bebeluș să arunce o jucărie pe podea pentru ca tu să o ridici și să i-o înapoiezi.
Citește-i cărți și poartă conversații cu micuțul tău în fiecare zi.
Copilul tău la 7 luni - Etapele cheie pentru bebelușul tău de 6 luni sunt următoarele:
Când stă întins pe spate, încearcă să ridice capul și umerii.
Gângurește, se bucură de repetarea sunetelor de mai multe ori, folosește sunete vocale („aah”, „ohh”, „ehh”) și unele sunete consonante („m”, „b”)
Învață să-și recunoască propriul nume.
Probabil că va:
Striga pentru atenție.
Se va întinde după o jucărie și o va aduce mai aproape.
Recunoaște și flutura brațele și picioarele la vederea unui prieten/cunoscut.
Ce papa bebelusul de 7 luni:
Diversificarea alimentatiei sugarului
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete de piureuri pentru bebelusi - lunile 7-8
pentru alte retete si ghidul complet al diversificarii bebelusului te invitam pe sectiunea completa: Diversificarea la Bebelus
► desprecopii.com considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII