Cum crește in greutate fătul in burtică și cum îl putem ajuta să fie tot mai puternic: DIAGRAMA de greutate fetală ♥

Cum creste in greutate fatul in burtica si cum il putem ajuta sa fie tot mai puternic -  diagrama de greutate fetala

Cum crește in greutate fătul in burtică și cum îl putem ajuta să fie tot mai puternic: DIAGRAMA de greutate fetală ♥

Fiecare femeie însărcinată își dorește să aibă un copil sănătos, iar unul dintre parametrii esențiali care o ajută să afle despre sănătatea și bunăstarea bebelușului este greutatea fetală.

• Iată care este greutatea ideală a unui făt - un tabel în funcție de săptămânile de sarcină, precum și ce alimente îl vor ajuta să crească în ritm corect și să devină tot mai puternic - DIAGRAMA greutății fetale în funcție de săptămâna de sarcină.

veti citi
Greutatea fetală este un indicator important de sănătate al bebelușului din burtică
Băietii sunt mai lungi și au o greutate mai mare decât fetițele
Care este greutatea ideală a unui făt - tabel in functie de săptămanile de sarcină
Sfaturi eficiente pentru creșterea greutății fetale în timpul sarcinii
Principalele etape ale dezvoltării fetale

Greutatea fetală este un indicator important de sănătate al bebelușului din burtică

Odată ce ai aflat ca esti insarcinata - este important să ai o alimentatie sanatatoasa, sa faci multa miscate si isi adaptezi stilul de viata pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copilului nenăscut. Fiecare mamă dorește să aibă un copil sănătos, iar unul dintre parametrii care te ajută să afli despre bunăstarea bebelușului este greutatea fetală.

Majoritatea femeilor însărcinate isi vor face prima lor ecografie în primul trimestru. Radiologul sau medicul va lua diferite măsurători pentru a înțelege creșterea și dezvoltarea fetală.

Iată câteva măsurători pe care radiologul le va face:

LF sau lungimea femurului
HC sau circumferința capului
AC sau circumferința abdominală
OFD sau diametru occipitofrontal
BPD sau diametru biparietal
Lungimea HL sau Humerus

Cu parametrii menționați mai sus, medicul va stabili greutatea fetală și vârsta gestațională. De asemenea, ti se va spune despre DPN sau despre data preconizata a nasterii. Măsurătorile făcute de medic s-ar putea să nu fie exacte, dar vor ajuta medicul să stabilească bunăstarea generală a fătului.

Băietii sunt mai lungi și au o greutate mai mare decât fetițele

Rețineți că băieții tind să fie mai lungi și mai grei decât fetele și că fiecare copil este diferit. Deci nu vă faceți griji dacă măsurătorile din notele de maternitate sunt diferite de cele enumerate mai jos. Creșterea copilului dvs. va fi verificată în timpul sarcinii la programările de la medic ai s-ar putea desfasura astfel:

- În timpul ecografiei de la aproximativ 12 săptămâni, ecograful va măsura copilul de la cap până la fundulet. Aceasta se numește lungimea fund-coroana (LFC) și va fi folosită pentru a calcula data estimata a nasterii.

- In timpul ecografiei de depistare a anomaliilor sau defectelor de sarcina, care se face de obicei la aproximativ 20 de săptămâni, fatul va fi mai activ, ceea ce înseamnă că LFC nu este la fel de exactă. În schimb, sonograful va verifica circumferința capului copilului,  circumferința abdominală și lungimea osului femurului coapsei.

Care este greutatea ideală a unui făt - tabel in functie de săptămanile de sarcină

Fiecare bebeluș crește diferit; prin urmare, tabelul de mai jos este doar pentru a iti da o idee, și nu pentru creșterea ideală în greutate a bebelușului, săptămână cu săptămână în timpul sarcinii.

crestere fetala

Ad-Extra3:

Sfaturi eficiente pentru creșterea greutății fetale în timpul sarcinii

Ca viitoare mamă, te vei intreba la un moment dat ce poti face pentru ca bebe din burtica sa creasca sanatos in greutate  - iata cateva sfaturi de nutritie. O gravidă fericită este una care mănâncă o masă sănătoasă.

Puteți include următoarele alimente pentru a ajuta fătul să crească în greutate în timpul sarcinii:

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt încărcați cu fibre, potasiu, vitamina C, vitamina B6, fier, cupru și betacaroten. Prezența betacarotenului (un antioxidant) în cartofii dulci este transformată în vitamina A de către corpul dumneavoastră. Vitamina A, după cum știm, este esențială pentru pielea, oasele și ochii fetali. Cartofii dulci cresc nivelul de fier din corp. Ii puteți mânca sub formă de piure, coapte, înăbușite sau prăjite puțin.

Lintea și fasolea

Lintea și fasolea sunt pline cu fier și proteine. De asemenea, vei obține suficiente fibre, folat și calciu, incluzând fasole și linte în alimentatia ta. Dacă esti vegetariana, fasolea iti va oferi minerale pe care altfel le poti obține dintr-o dietă non-vegetariană (carne și carne de pasăre). Fiind bogate în zinc, fasolea este excelentă pentru reducerea riscului de travaliu prelungit,  a bebelușilor cu greutate mică la naștere sau a nașterilor premature.

Suc de portocale

Începe ziua cu un pahar de suc de portocale proaspăt și iti vei creste nivelul de vitamina C, potasiu și folat. Folatul și acidul folic sunt extrem de importante în timpul sarcinii. Îndeplinind cerințele zilnice ale acestor nutrienți din corpul uneo gravide poate reduce șansele bebelușului de dezvolta anumite malformații congenitale. Sucul de portocale te ajută să iti mentii  sănătatea generală, metabolismul și funcțiile musculare.

Iaurt

Calciul, proteinele, vitamina B, zincul și alte substanțe nutritive pentru construirea oaselor sunt alimentate cu energie în iaurt. Ca viitoare mamă, necesarul zilnic de calciu este de 1000 mg și puteți îndeplini această cerință cu iaurt. În afară de menținerea sănătății oaselor și a dinților la locul lor, cantități adecvate de calciu din organism reduc șansele de travaliu prematur sau de copii cu greutate redusă la naștere.

Legume cu frunze verzi

Legumele verzi, cum ar fi spanacul, varza, broccoli și sparanghelul sunt încărcate cu substanțe nutritive esențiale și antioxidanți. Legumele cu frunze verzi fac minuni pentru o femeie însărcinată și fătul ei în curs de dezvoltare. Poti obține doza zilnică de calciu, potasiu, vitamina A, acid folic și fibre consumând legume cu frunze. Le poti mânca în formă crudă, gătită, coaptă sau prăjită pentru beneficii maxime.

Somon

Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 și proteine. Acizii grași omega-3 sunt foarte benefici pentru fătul în creștere, deoarece ajută la dezvoltarea creierului și a ochilor, precum și la furnizarea mamei de cantitatea necesară de proteine. Somonul este considerat sigur pentru femeile însărcinate, deoarece are un nivel foarte scăzut de mercur în el.

Ouă

Oul este plin de proteine, vitamina A și vitamina D, toate fiind incredibil de benefice pentru creșterea și dezvoltarea fătului. De fapt, profilul proteic al ouălor este de neegalat de orice alt aliment, făcându-l benefic să mănânci în timpul sarcinii. Ouăle sunt, de asemenea, bogate în acizi folici și fier, care acționează pentru întărirea membranelor amniotice și prevenirea malformațiilor congenitale și a greutății la naștere reduse la făt.

Lapte

Un aport zilnic de 200-500 ml de lapte pe zi poate ajuta femeile gravide să crească greutatea fetală. Laptele conține o cantitate mare de proteine ​​și calciu, care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea fătului. Poti bea lapte în formă simplă sau puteți veni cu rețete interesante de terci și smoothie.

Carne de pui

Puiul este un aliment excelent care ajută la creșterea greutății fetale. Această carne slabă are un conținut ridicat de proteine ​​care promovează dezvoltarea celulelor și a mușchilor în organism. Pe lângă proteine, puiul are și o cantitate mare de fier care reduce anemia la mamă și la făt.

Soia

Soia este o sursă bogată de proteine ​​pentru vegetarieni și poate fi consumată sub diferite forme. De asemenea, bogata în fier, soia previne anemia datorită conținutului ridicat de fier. Puteți consuma soia sub formă de lapte de soia, pepite de soia, tofu etc.

Precauții in timpul sarcinii

Unele alegeri alimentare te pot ajuta la cresterea in greutate a fatului. Cu toate acestea, este foarte important să faci acest lucru într-un mod responsabil. Exagerarea cu orice poate duce la complicații.

Iată câteva precauții:

Evitați alcoolul și fumatul: ar trebui să evitați strict consumul de alcool și fumatul în timpul sarcinii.

Ambele obiceiuri se pot dovedi fatale pentru bebelușul în curs de dezvoltare și pot duce, de asemenea, la complicații medicale grave.

Reduceți aportul de cafeină:

Consumul de cantități mari de cafea, ceai sau băuturi gazoase poate avea un impact negativ asupra sănătății fetale.

Evitați alimentele prăjite, zaharoase sau grase: consumul regulat de astfel de alimente vă poate face predispus la obezitate, care la rândul său crește șansele de colesterol și hipertensiune.

Se recomandă utilizarea cu moderatie a produselor alimentare uleioase, grase și zaharate.

Vitamine prenatale

Medicul iti poate recomanda vitamine prenatale pentru creșterea și dezvoltarea adecvată a bebelușului. Aceste vitamine ajută și bebelușul să se îngrașe. Ar trebui să luați aceste vitamine în mod regulat pentru o creștere optimă a greutății fetale în timpul sarcinii.

Principalele etape ale dezvoltării fetale

In ce ritm creste fătul de-a lungul Odiseei celor 40 de saptamani? Pana la termen, bebelusul ar putea ajunge sa cantareasca sub 2,5 kg sau peste 4,5 kg. Si ar putea avea intre 45 si 52 de centimetri

Iată cum evoluează fătul de la saptamană la saptamană si ce lugime cranio-caudală are. Avem tabelul cu principalele etape ale dezvoltarii embrionului și alte informatii despre cum creste fătul. 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

► Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2023)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023
Date de referinta> Academia Americana de Pediatrie

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Alina
    Alinatrimis la 1/3/2024

    Bebeluşul meu este mai mic decât greutatea normala ce pot sa fac ?

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alina171193
    Alina171193trimis la 10/1/2023

    Buna! Mulţumesc frumos pentru toate informaţiile. ÃŽmi sunt de mare ajutor.😊

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII